E3 2023

Stor usikkerhet rundt årets E3 – enda flere spillselskaper melder avbud

Bare to måneder igjen til messa åpner dørene.

E3 2019 var sist gang messa ble avholdt for fullt i Los Angeles.
ESA

Tirsdag rapporterte vi at Ubisoft har trukket seg fra årets E3-messe. Nyheten fulgte tidligere rapporter om at Sony, Microsoft og Nintendo uteblir, og nå har enda flere spillselskaper meldt avbud.

IGN avslørte denne uken at også Sega og Tencent styrer unna E3 2023. Samtidig forteller ansatte fra flere andre utviklere og utgivere til nettstedet at de rett og slett ikke aner om selskapene deres kommer til å stille opp.

Haltende comeback

E3 2023 skulle bli det store comebacket for spillmessa, etter flere år med lukkede dører og digitale show på grunn koronapandemien. ESA overlot arrangeringen til ReedPop – selskapet bak blant annet PAX – men med bare to måneder igjen til det hele braker løs hersker det stor usikkerhet rundt opplegget.

Ifølge IGN mener mange at det har vært for dårlig kommunikasjon fra arrangøren om hva de kan forvente fra messa. Flere forteller at de har ventet for å se hvilke andre selskaper som melder seg på, men ingen har våget å være først ute.

En kilde med kjennskap til hva som rører seg i spillbransjen fortalte til nettstedet at det nå ser dårlig ut for hele greia.

– Det er ingen sjanse i havet at det blir noe av dette showet, sa vedkommende.

Samtidig har flere bekreftet at de kommer til å være med på Summer Game Fest – arrangert av The Game Awards-sjef Geoff Keighley – og den tilhørende messa Play Days. Summer Game Fest sparkes i gang 8. juni, fire dager før den planlagte E3-messa.

Hverken ReedPop eller ESA har kommentert saken.

LES OGSÅ: Starfield utsettes til i høst »

Siste fra forsiden