Super Smash Bros. Ultimate - Masahiro Sakurai

Super Smash-utviklingen går ut over helsa til spillsjefen

Sakurai velger intravenøst drypp fremfor å ta fridager når han blir syk.

Nintendo

Masahiro Sakurai er mannen som siden 1998 har stått ved roret til den prestisjetunge Super Smash Bros-serien. Nylig ledet han Sora Ltd. og Bandai Namco til en vellykket lansering av Super Smash Bros. Ultimate, men stadig flere lurer på om den profesjonelle suksessen kommer på bekostning av Sakurais helse.

– Jeg jobber alltid

Masahiro Sakurai har jobbet med Super Smash-serien i over 20 år.
Nintendo

I et ferskt intervju med Nintendo Dream (oversatt av Nintendo Everything), fortalte Super Smash-sjefen om de til tider ekstreme forholdene han jobber under. På et spørsmål om helse svarte Sakurai at han ofte blir syk, men at han ikke tillater seg å ta fridager.

Selv da han fikk matforgiftning valgte han å dra på jobb, fremfor å bli hjemme eller dra på sykehuset.

– Jeg ordnet bare med intravenøst drypp, og så dro jeg på jobb som vanlig, sa Sakurai til Nintendo Dreams forskrekkede journalist.

– Jeg antar vel bare at jeg liker å jobbe hardt. Jeg er en frilanser, så jeg har ingen klare regler for hvordan jeg bruker tiden min. Så lenge jeg blir ferdig med spillet kan jeg dukket opp på kontoret en gang i uken, og så tror jeg det hadde gått greit. Men i stedet sørger jeg for å komme hver dag for å skrive daglige rapporter og slikt. Jeg jobber alltid, men det er mye som holder meg i godt humør.

– Lurer på om jeg noen gang får ta en pause

Historien har også skapt reaksjoner blant fans, og mange har tatt til sosiale medier for å be Sakurai om å ta bedre vare på seg selv. Dette er heller ikke første gangen han har fortalt om det enorme presset som følger med Super Smash-jobben, og i 2014 uttrykte han et ønske om å gi seg.

Under en Direct-presentasjon for Super Smash Bros. Ultimate i november 2018 – etter at Nintendo hadde vist frem alt ekstrainnholdet som skulle komme til spillet – stirret Sakurai inn i kameraet og undret på om han noen gang ville få ta en pause.

Også dette fikk Sakurai spørsmål om, hvorpå han lo og forsikret om at han hadde tatt noen dager med ferie.

– Jeg tok tre feriedager i år, fra 22. til 24. desember. Jeg tror riktignok ikke jeg kan ta meg mye fri i feriene, fordi vi er i gang med utvikling av ekstrainnhold og da ville teamet mitt bli nødt til å ta over min jobb. Vi lanserer Joker snart, og de andre ville ikke kunne rådføre seg med meg om han.

Etter planen skal Joker – protagonisten fra Persona 5 – introduseres til Super Smash Bros. Ultimate-galleriet en gang før april. Deretter venter tre nye figurer, som enda ikke er bekreftet.

Også Final Fantasy-komponist Nobuo Uematsu sliter med sykdom.
I fjor droppet veteraner samtlige prosjekter på ubestemt tid »

Les også
Super Smash får nok en Fire Emblem-figur

Siste fra forsiden