Teamfight Tactics - mobil

Teamfight Tactics braser inn på telefoner denne uken

Riot lover krysspilling med PC og mye nytt innhold.

Teamfight Tactics – Riot Games' svar på Dota Underlords fra Valve – er omsider klart for offisiell mobillansering. Som Eurogamer melder vil autobattler-spillet finne veien til både iOS- og Android-enheter 19. mars 2020.

Teamfight Tactics.
Riot Games

Som utvikleren forteller byr mobilversjonen på muligheter for kryssplattformspilling med den allerede eksisterende PC-versjonen. Innhold flyter også mellom plattformene, så mobilspillere får hoppe rett ut i spillets Galaxies-utvidelse.

Sistnevnte introduserer nye figurer, flere brett og et nytt progresjonssystem som lar deg låse opp kosmetiske gjenstander etter hvert som du spillet. En variant av dette, Galaxies Pass, er gratis for alle, mens Galaxies Pass+ gir litt flere belønninger dersom du er villig til å betale.

Om du ikke er kjent med autobattler-sjangeren, kan den beskrives som en slags sjakk der du velger brikker, plasserer dem på et brett, men så ikke har noe kontroll over hva som skjer når spillingen begynner. I kamp mot andre spillere må du bygge og oppgradere hæren din mellom hvert slag, for å ha beste mulige sjanse for å lykkes.

Riot utvider

Etter å ha konsentrert seg utelukkende om League of Legends i ti år kunngjorde Riot plutselig en økt satsing på nye prosjekter i fjor. Teamfight Tactics på mobil blir nå det første av disse som får en offisiell lansering, og enda er minst fem andre på vei.

Av spillene det arbeides med er det knyttet spesielt stor spenning til Valorant. Riot viste frem skytespillet – som virker å kombinere Counter-Strike med Overwatch – i begynnelsen av mars, med en planlagt lansering satt til sommeren 2020.

Les også: Riot Games har flere spill og en TV-serie på vei »
Les også: Riot Games inngår forlik i kjønnsdiskriminerings­saken »

Siste fra forsiden