America's Army 3 lansert

America's Army 3 lansert

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Den amerikanske hæren har tidligere lansert to PC-utgaver av sitt eget skytespill, i tillegg til konsollversjoner til både Xbox, PS2 og Xbox 360. Nå er tredje PC-utgaven i rekken lansert, og er gratis å laste ned, som de tidligere utgavene.

Spillet legger stor vekt på autentisitet, og i følge utviklerne har det mer autentiske treningsscenarioer, teknologier, våpen og lyder enn noen andre spill. Fokus ligger på flerspilleropplevelsen, og i forhold til tidligere utgaver har poengsystemet fått en overhaling. Hver spiller rangeres etter det som skal være den amerikanske hærens syv kjerneverdier, og en detaljert statistikk over spillernes utøvelse gir grunnlag for medaljer og andre utnevnelser.

Spillet er bygget på Unreal Engine 3 og lover realistiske omgivelser, lyseffekter og animasjoner. Det skrytes også av en avansert skademodell der eksempelvis skuddskader på nedre del av kroppen fører til tregere bevegelser, mens skader i armer fører til lavere treffsikkerhet.

Det fokuseres også på viktigheten av detaljerte lyder for at spillerne skal kunne identifisere farer, som for eksempel hvor kuler kommer fra og hvor de treffer. Videre skal kulene opptre realistisk i forhold til forskjellige materialer, og penetrere tre og gips eller endre bane når de treffer metall og stein.

Spillerne deles opp i små grupper med egne ledere som bestemmer hva som skal være gruppens mål for oppdraget. America's Army 3 har fem ulike områdetyper og tre oppdragsvarianter i hvert område, noe som til sammen blir til femten kombinasjoner.

Spillet distribueres gratis gjennom Steam og spillets egen nettside.

Kommentarer (29)

Forsiden akkurat nå

Til toppen