Battlefield V får ikke «loot boxes»

EA bekrefter at spillet dropper forundringskistene helt og holdent.

Battlefield V
EA

Ifølge Kotaku har EA bekreftet at Battlefield V ikke får noen som helst form for «loot boxes» – verken av den kosmetiske sorten, eller av sorten som påvirker spillet.

Oppklaringen er nok betryggende for de mange spillerne som brente seg på Star Wars Battlefront II i fjor høst. Spillet var på mange måter katalysatoren for den lange diskusjonen rundt «loot box»-praksisen i videospill som har pågått det siste halvåret, etter en massiv misnøye med hvordan spillet håndterte opplåsing av utstyr og spilbare helter.

I bunn og grunn fungerer skattekistene som forundringspakker – man betaler penger for å få en kiste der man ikke vet innholdet på forhånd. Det vanligste er at man uansett får noe ut av transaksjonen, og det gjør problematikken mindre ensidig enn i lotterityper der man ikke er garantert noe for pengene.

I Star Wars: Battlefront II kunne man opparbeide seg spillvaluta som kan brukes til å låse opp ting gjennom spilling, eller man kan være heldig og få spillvaluta i «loot boxer» som man kjøper for ekte penger. Det var forholdet mellom hvor lang tid det tok å låse opp spillgjenstander, samt typen gjenstander, som gjorde at spillfansen reagerte. EA endret systemet kraftig, og relanserte det for noen måneder siden.

Praksisen har de siste månedene blitt gransket av flere instanser og land. I Belgia og Nederland er det faktisk i enkelte tilfeller nå forbudt.

Norge får fokus i Battlefield V

Battlefield V ble avduket onsdag kveld. Igjen skal vi tilbake til 2. verdenskrig, men fokuset skal ligge på steder som ikke har fått så mye fokus til nå. Faktisk skal vi i War Story-modusen få spille som en norsk kvinne i Norge, noe som selvfølgelig blir ekstra spennende for oss her på berget.

Ellers fikk vi vite at de også dropper «premium pass» og gjør alle fremtidige kart og modi gratis, sånn at alle som spiller får tilgang til det samme.

LES OGSÅ: Se Battlefield V-avdukingen i reprise »

Siste fra forsiden