Feature

Lesernes spillfavoritter

Dere har kåret de beste spillene fra 2014

Førsteplassen vil sannsynligvis overraske deg.

Etter over 1600 stemmer er det på tide å avsløre hvilke av 2014-spillene dere likte aller best.

I tilsvarende leserkåring i 2013 var det The Last of Us som tok den overlegne førsteplassen, etterfulgt av Grand Theft Auto V og Dota 2.

Også i år plukket redaksjonen i Gamer.no ut 40 spill vi anså som de viktigste, beste eller største utgivelsene fra i fjor, men leserne stod naturligvis fritt til å velge et helt annet spill ved å fylle ut et tomt felt i avstemningsmodulen som har ligget ute siden 6. januar.

Fikk du meg deg redaksjonens favoritter fra 2014?

Her er listen over de 20 spillopplevelsene leserne av Gamer.no likte best fra 2014:

20. Forza Horizon 2 (17 stemmer)

Forza Horizon 2 foregår i en åpen verden og omtales som et paradis for bilelskere. Her får du en bunnsolid opplevelse, med et variert utvalg bilder og en blanding av arkadeaktige sjangertrekk. Det er alltid noe å gjøre i dette bilspillet, og det er en fryd å kjøre som man vil, nesten hvor man vil.

Les anmeldelsen av Forza Horizon 2 på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Forza Horizon 2 »

17. Wasteland 2 (20 stemmer)

Mange med et hjerte for isometriske rollespill hadde høye forventninger til Wasteland 2. Da spillet endelig kom fikk vi en frisk miks av seriøse og tidvis ganske tunge tema, blandet sammen med en dose svart humor. Utviklerne har holdt seg tro mot gamle rollespilloppskrifter, samtidig som de har modernisert kampsystemet og presentasjonen.

Les anmeldelsen av Wasteland 2 på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Wasteland 2 »

17. Titanfall (20 stemmer)

Titanfall fikk tittelen «skytespillenes nye konge» av vår anmelder i mars i fjor. Dette er et actionpakkket skytespill, en intens spillopplevelse som setter spilleren i førersete og klampen i bånn fra første stund. Kampene foregår i et stort og tidvis fargerikt univers, hvor alt fra skytefølelsen til måten man beveger seg på er gjennomført med eleganse og presisjon.

Les anmeldelsen av Titanfall på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Titanfall »

17. Assassin's Creed Unity (20 stemmer)

Siste kapittel i Assassin's Creed-serien tar oss med til Paris under den franske revolusjonen, og opplevelsen er underholdende helt til rulleteksten kommer. Unity er på sitt aller beste når man skal jakte på og ta livet av en av de mange fiendene. Den åpne strukturen gjør at man ikke lenger løper på skinner mot et mål, og historien er blant det bedre i serien.

Les anmeldelsen av Assassin's Creed Unity på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Assassin's Creed Unity »

16. Bayonetta 2 (22 stemmer)

Bayonetta 2 representerer det ypperste innen actionspill, og er et spill du blir andpusten av. Spillmekanikken er sylskarp og spillet gir deg hele tiden utfordringer som tvinger deg til å tenke på nye måter i en kampsituasjon. Det er en deilig følelse av eskalering gjennom hele opplevelsen, at ting blir større, farligere og mer dramatisk for hvert minutt.

Les anmeldelsen av Bayonetta 2 på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Bayonetta 2 »

15. The Wolf Among Us (23 stemmer)

Historien om Fabletown og Bigby Wolf har allerede blitt nøye fortalt i tegneserien Fables. Telltale har likevel klart å lage en helt egen fortelling som ikke bare passer perfekt inn i universet, men også utvider det på en god måte. Vi får servert et engasjerende mordmysterie, og spilleren får en følelse av at han har mye å si for hvordan historien utspiller seg.

Les anmeldelsen av The Wolf Among Us på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på The Wolf Among Us »

14. Wolfenstein: New Order (32 stemmer)

Wolfenstein: New Order er kanskje årets største overraskelse. Dette er et knallgodt førstepesons skytespill satt i et fascinerende univers, med massevis av kule oppdrag, herlig nivådesign og mye humor. I tillegg ser det svært lekkert ut. Våpenfølelsen og våpenutvalget er glimrende og et helsesystem vi ikke har sett på denne siden av Half-Life 2 runder av pakka.

Les anmeldelsen av Wolfenstein: New Order på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Wolfenstein: New Order »

12. Divinity: Original Sin (37 stemmer)

Divinity: Original Sin tar oss tilbake til rollespillenes glansdager, med sjel, humor og sjarm i bøtter og spann. Spillet er som skapt for flerspiller og samarbeid, der partneren kontrollerer halvparten av gruppa og kan være så langt unna han bare vil i den store verdenen. Stemningen er rett og slett i toppklasse, også takket være et særdeles godt lydspor.

Les anmeldelsen av Divinity: Original Sin på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Divinity: Original Sin »

12. Alien: Isolation (37 stemmer)

Dette er Alien-spillet du har ventet på; en nervepirrende og nådeløs opplevelse hvor stemningen i Ridley Scotts klassiker er fanget på utmerket vis. Spillet glitrer som mest når alle gameplay-elementene spiller på lag og konspirerer om å iscenesette noen ordentlig intense øyeblikk, preget av følelser som martrende frykt, rådvillhet og panikk.

Les anmeldelsen av Alien: Isolation på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Alien: Isolation »

11. South Park: The Stick of Truth (48 stemmer)

Med The Stick of Truth har utviklerne klart å skape et spill som på ingen måte står tilbake for sitt opphav. Du bombarderes med vitser, obskøniteter og politisk ukorrekte situasjoner og det aller meste er humoristisk gull. Rollespillet er tidvis selvbevisst på sin sjanger og klarer å balansere harselasen slik at det blir morsomt uten at vi føler at interessene våre blir tråkket på.

Les anmeldelsen av South Park: The Stick of Truth på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på South Park: The Stick of Truth »

10. Super Smash Bros. for Wii U (62 stemmer)

Dette er et festspill uten like. I Super Smash Bros. kan opp til åtte spillere skape kaos ved å utforde hverandre samtidig, og nivåene man slåss i er så varierte at man ikke oppdager alle finurlighetene før man har spilt mange, mange timer. Mekanikkene er som alltid bunnsolide. Takket være tilpasningsmulighetene kan du skape akkurat den slåsskampen du vil.

Les anmeldelsen av Super Smash Bros. for Wii U på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Super Smash Bros. for Wii U »

9. World of Warcraft: Warlords of Draenor (69 stemmer)

Man skulle ikke tro at det allerede har gått over ti år siden World of Warcraft ble lansert. Det er imponerende hvordan MMO-spillet har utviklet seg over tid, og Warlords of Draenor er kanskje den beste utvidelsespakken av dem alle. Utviklerne har gitt oss en base vi kan bygge selv, nye områder, monstre, og strømlinjeformet klassene og spillets funksjoner.

Les førsteinntrykket av World of Warcraft: Warlords of Draenor »
Se skjermbilder og finn beste pris på World of Warcraft: Warlords of Draenor »

8. Hearthstone: Heroes of Warcraft (71 stemmer)

Blizzard har trollbundet en hel spillverden med sitt morsomme og dype samlekort spill basert på Warcraft-universet. Det er lett å lære, men bak teppet skjuler deg seg et komplekst virvarr av muligheter og herlig galskap. Utfordringen er å sette sammen en kortstokk som både utfyller hverandre og beseirer motstanderens. Og du verden så moro det er!

Les anmeldelsen av Hearthstone: Heroes of Warcraft »
Se skjermbilder og finn beste pris på Hearthstone: Heroes of Warcraft »

6. Middle-earth: Shadow of Mordor (77 stemmer)

Middle-Earth: Shadow of Mordor bør oppleves av alle som tørster etter et sandkassespill med en vri; et Nemsis-system som gjør at orkene som dreper deg blir forfremmet, og husker deg til neste gang. Et velfungerende kampsystem med flere gode grep, trekker også opp, og gjør at kampene ikke føles monotone og spenningsløse.

Les anmeldelsen av Middle-earth: Shadow of Mordor »
Se skjermbilder og finn beste pris på Middle-earth: Shadow of Mordor »

6. Dark Souls II (77 stemmer)

Utfordrende Dark Souls II fikk utrolige 10 av 10 i anmeldelsen på Gamer.no i fjor. Dette er spillet for dem som gladelig tar imot pryl om igjen og om igjen, så lenge det finnes håp om å vinne til slutt. Tålmodigheten blir satt på prøve på en helt ny måte, men tilfredstillelsen av å mestre det hele er euforisk og kampsystemet er perfekt tilpasset og læringskurven er god.

Les anmeldelsen av Dark Souls II »
Se skjermbilder og finn beste pris på Dark Souls II »

5. Mario Kart 8 (79 stemmer)

Mario Kart 8 er slående vakkert, og tilbyr timesvis med underholdning i alle retninger enten man spiller på nett eller mot kamerater i sofaen. Spillets nyvinning, anti-gravitasjon, har liten innflytelse på selve kjøreopplevelsen, men det er kult å se fosser som faller oppover eller slott som står opp-ned under/over hodet ditt.

Les anmeldelsen av Mario Kart 8 »
Se skjermbilder og finn beste pris på Mario Kart 8 »

4. Far Cry 4 (107 stemmer)

Far Cry 4 er, som sin forgjenger, en enorm lekegrind som vekker utforskeren i deg. Du rekker knapt å gjøre ferdig en aktivitet før den neste stikker nesa opp over horisonten. Hvis du ser noe interessant i horisonten er det bare å løpe, fly eller kjøre dit for å oppdage nye hemmeligheter. Det er eventyr hvor enn du snur deg i de snøkledde områdene i Kyrat.

Les anmeldelsen av Far Cry 4 »
Se skjermbilder og finn beste pris på Far Cry 4 »

3. Destiny (107 stemmer)

Mange mener mye om det siste storspillet fra Bungie. Historien, stemmeskuespillet og oppdragene kunne vært bedre, men skytemekanikkene sitter som støpt, letingen etter nytt utstyr er altoppslukende og jevnlige oppdateringer gjør opplevelsen stadig bedre. Spillet er på sitt aller beste når du sammen med andre overvinner de aller tøffeste sjefskampene.

Les anmeldelsen av Destiny »
Se skjermbilder og finn beste pris på Destiny »

2. Dragon Age: Inquisition (198 stemmer)

Det tredje spillet i den mørke fantasyserien er et storslått rollespilldrama som bare Bioware kan lage. Dragon Age: Inquisition griper fatt i deg fra første stund, og slipper ikke taket før du har vært med på et spennende, involverende og langt eventyr. Den enorme verdenen og de mange personlighetene du møter gjør at du knapt trenger å kjøpe deg noen andre spill med det første.

Les anmeldelsen av Dragon Age: Inquisition »
Se skjermbilder og finn beste pris på Dragon Age: Inquisition »

1. Banished (340 stemmer)

Banished er et av flere perfekte eksempler på det nye PC-spillmarkedet og hvorfor det er så kult. Og det byr på alt som gjør denne typen strategispill herlig å spille: Det er utfordrende, vanedannende og det gir deg stor frihet til å lage akkurat det middelaldersamfunnet du ønsker. Om du først blir hektet kan vi garantere at du vil bruke mange herlige timer på å temme spillets nådeløse ødemark.

Les anmeldelsen av Banished »
Se skjermbilder og finn beste pris på Banished »

Enig eller uenig med listen? Bruk gjerne kommentarfeltet til å fortelle oss hvilket spill du husker best fra 2014.

Siste fra forsiden