Det neste Metal Gear-spillet har fått lanseringsdato

Metal Gear Survive slippes til alle plattformene samtidig på nyåret.

Konami

Det er nå over ett år siden Konami i en overraskende vending kunngjorde et nytt spill i Metal Gear-serien på Gamescom-messen i august i fjor, og nå har spillet omsider fått slippdatoen. Metal Gear Survive lanseres til alle de tre plattformene Windows, Xbox One og PlayStation 4 den 22. februar neste år, ifølge en pressemelding.

Metal Gear Survive er et spill som skiller seg skarpt fra Metal Gear Solid-serien og fokuserer som tittelen antyder på elementer fra overlevelsesspillssjangeren i tillegg til de vante snikeelementene.

Kontroversielt konsept

Historien i Metal Gear Survive går i korte trekk ut på at soldater i en moderbase må kjempe for å holde seg i live etter å ha blitt transportert til en annen verden og prøver å komme seg hjem igjen. For å overleve må man samle materialer, bygge redskaper, og selvfølgelig nedlegge fiendtlige kreasjoner i store antall.

Konami

Spillet byr både på en enspiller- og en samarbeidsmodus hvor man kan jobbe sammen med andre spillere om å utføre en rekke forskjellige oppdrag.

Det skarpe avviket fra spillseriens originalformel som Metal Gear Survive representerer har mildt sagt vært kontroversiell. I forbindelse med det første, lengre klippet som ble vist av spillet i fjor viste fansen sin misnøye ved å trykke «liker ikke» på YouTube-videoen i overveldende stort antall.

I skrivende stund har det 15 minutter lange klippet fra Tokyo Game Show-messen i september i fjor 35 400 «liker ikke»-trykk og bare 1900 «liker»-trykk. Hideo Kojima, mannen bak Metal Gear Solid-serien, er for øvrig ikke involvert i spillet i det hele tatt, som sikkert i seg selv har gjort mange skeptiske. Hva som blir den endelig dommen gjenstår imidlertid å se når spillet skal anmeldes skikkelig.

Tokyo Game Show-klippet fra spillet kan du se under.

Kojima har en ny hemmelighetsfull tittel på gang: Death Stranding vet vi ennå ikke så mye om »

Siste fra forsiden