Feature

E3 2019 - De største nyhetene

Dette er de største nyhetene fra E3 2019

Vi tar deg gjennom høydepunktene fra årets spillmesse i Los Angeles.

Montasje Gamer.no

E3 2019 er over og i år, som hvert år tidligere, har det vært en spillmesse med rom for små, middels store og helt enorme spillnyheter.

Fikk du for eksempel med deg at det ble lansert en hel hurv med spill i løpet av messedagene, inkludert et nytt rytmespill med Zelda og Link i hovedrollene; samt et rollespill som har kommet til vesten for første gang på 24 år? Eller hva med det faktum at det ikke kommer et nytt Forza-spill i år, for første gang siden 2011? Og hvor var du da Keanu Reeves tok over Microsoft-konferansen og kalte en fyr «breathtaking» fra scenen?

Der ser du – det er ikke alt man kan få med seg (bortsett fra den siste der, som angivelig er en av de mest leste sakene her på bruket i år). For de som ikke har fulgt med på alt som har skjedd den siste uken, har vi samlet det vi anser som noen av de aller viktigste nyhetene og avsløringene fra E3 2019 i en hendig og oversiktlig artikkel.

Merk deg at det i tiden framover kommer en rekke inntrykk og intervjuer fra journalister som har vært på åstedet for å teste det som kan krype og gå. Alt det vil du finne eksklusivt her på Gamer.no.

Husk også at du kan lese alt vi har skrevet om E3 2019 i artikkeloversikten »

CD Projekt RED

Vi vet når Cyberpunk 2077 kommer ut (og Keanu Reeves er med)

La oss snakke om elefanten i rommet først som sist: Cyberpunk 2077 er et av de mest etterlengtede spillene i verden akkurat nå, og det var store forventninger knyttet opp mot hva vi kom til å få se fra spillet under E3. CD Projekt Red skuffet ikke: Ikke bare fikk vi servert en ny, filmatisk trailer med stort fokus på teknologien som ligger til grunn for spillets univers, men vi fikk også servert en liten gameplay-montasje med påfølgende datoannonsering — og den som serverte den var selveste Keanu Reeves. Den langhårede skuespilleren viser seg nemlig å spille en meget viktig figur i Cyberpunk 2077 ... som for øvrig kommer ut den 16. april 2020.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Nintendo

En oppfølger til The Legend of Zelda: Breath of the Wild ble annonsert

Selvfølgelig var det aldri noen tvil om at Nintendo før eller siden kom til å trekke sløret av et splitter nytt spill i The Legend of Zelda-serien, men at de allerede i år kom til å vise fram et tydelig konsept for en direkte oppfølger til 2017-spillet, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, var det nok de færreste som så for seg. Det var imidlertid akkurat det de gjorde: Den stemningsfulle avsløringen vitnet tydelig om et langt mørkere spill, og ifølge ryktene skal det kommende spillet bli noe ala det Majora's Mask var for Ocarina of Time – bare om mulig enda dystrere.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Baldur's Gate 3 er under utvikling

Les også
Anmeldelse: The Witcher 3: Wild Hunt
Larian Studio

I forkant av E3 verserte det flere rykter om at vi omsider skulle få se noe helt nytt fra den klassiske Baldur's Gate-serien. Ryktene viste seg å være sanne: Først ble Baldur's Gate 3 annonsert, og så viste seg jaggu at det er ingen ringere enn utviklerne av Divinity: Original Sin-spillene, Larian Studios, som står bak. Spillet skal benytte seg av den femte utgaven av Dungeons & Dragons' regelsett, mens handlingen etter sigende skal foregå i det samme universet som originalspillet, bare 100 år inn i fremtiden.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Square Enix

Vi vet langt mer om Final Fantasy VII Remake

Etter mye om og men, med utbytting av studioer og skraping av prosjekter, fikk vi omsider et skikkelig omfattende innblikk i Final Fantasy VII Remake i løpet av årets E3. Ikke bare kunne Square Enix vise fram et formelig bøttelass med nytt gameplay fra spillet, men de var også gavmilde nok til å i tillegg dele detaljer om når og hvordan spillet skal lanseres. Den første delen av Final Fantasy VII Remake har planlagt lansering den 3. mars 2020, foregår utelukkende i Midgard og er tilsynelatende så stort at det kommer på to blu-ray-disker. Vår utegående reporter lot seg stort seg begeistre over det han fikk prøve i Los Angeles.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

FromSoftware

Elden Ring er lausungen til FromSoftware og George R.R. Martin

Det er ikke lenge siden FromSoftwares forrige spill Sekiro: Shadows Die Twice så dagens lys, men allerede nå er selskapet ute med annonseringen av et helt nytt prosjekt: Elden Ring. Vi vet foreløpig ikke enormt mye om spillet, annet enn at det er resultatet av et samarbeid mellom FromSoftware-sjef Hidetaka Miyazaki og A Song of Ice and Fire-forfatter George R.R. Martin; spillet skal ha et større rollespillfokus enn Sekiro; og den besynderlige, åpne verdenen det er satt i skal være det største universet FromSoftware har skapt så langt.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Microsoft

Microsoft snakket en hel del om deres neste konsoll og Halo Infinite (som lanseres neste år)

Der Sony valgte å utebli fullstendig fra årets E3, satte Microsoft alle kluter til. Ikke bare viet selskapet store deler av pressekonferansen deres til å hinte til den kommende skyløsningen deres, Project xCloud, men de brukte også en del tid på den neste Xbox-konsollen, foreløpig kun kjent under kodenavnet Project Scarlett. Den neste konsollen blir visstnok fire ganger så kraftig som dagens Xbox One X og skal komme rundt juletider neste år. Da slippes også det neste spillet i Halo-serien, Halo Infinite, som fikk en brillefin ny trailer på scenen.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Bethesda

Deathloop er det neste spillet fra skaperne av Dishonored og Prey

Mer enn noe annet, er Arkane Studios kjent for å skape spennende univers som er fulle av detaljerte omgivelser og engasjerende historier. Deres neste prosjekt – Deathloop – ser sånn sett ut til å levere akkurat som forventet. Spillet har et Groundhog Day-aktig premiss, hvor to snikmordere er fanget på en øde øy, i en syklus hvor de stadig er nødt til å drepe hverandre ... for så å våkne til live igjen som om ingenting har skjedd. Stort mer vet vi ikke i skrivende stund, annet enn at figurene har mystiske krefter (utenom evnen til å våkne fra de døde og løpe på vegger).

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Respawns Star Wars-spill så dagens lys

EA

EA og deres mange datterstudioer jobber stadig med nye Star Wars-spill, og det neste i rekken kommer fra ingen ringere enn Respawn Entertainment – først og fremst kjent for Titanfall og Apex Legends. Det kommende storspillet, Star Wars Jedi: Fallen Order, blir et enspillerdrevet eventyr hvor man inntar rollen som en vaskekte jediridder. Her får man leke seg med både lyssabel, ekle romvesen, «stormtroop»-soldater og «the force», og sånn sett huker spillet allerede av de viktigste boksene for hva et Star Wars-spill bør inneholde. Det vi fikk se på messegulvet var nok til å imponere journalisten vår.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Square Enix

Marvel's Avengers ble vist fram for første gang

Marvel er virkelig i vinden for tiden, og derfor var det nok ekstra mange som så fram til å omsider få vite hva Crystal Dynamics, Eidos Montreal og Square Enix har kokt sammen i det kommende Avengers-spillet. Vi er ikke utrolig mye klokere etter å ha sett et snaut utvalg av scener fra spillet, men nå vet vi i hvert fall (sånn cirka) hva slags spill det er snakk om: Marvel's Avengers kaster oss ut i skoene til Iron Man, Thor, Captain America, The Hulk og Black Widow i et actionspill med muligheter for å spille sammen med opptil tre andre spillere. Vår mann i hamburgerland lot seg ikke øyeblikkelig overbevise av det han fikk se bak lukkede dører.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Ubisoft

Watch Dogs: Legion lar deg hacke London i filler som en gammel bestemor

Watch Dogs Legion er det neste innslaget i Ubisofts etter hvert ganske så renommerte hacker-serie. Denne gangen foregår handlingen i London, og nytt av året er muligheten til å rekruttere og således spille som alle man møter rundt omkring i den åpne verdenen. Dette innebærer ikke bare at hver figur har unike egenskaper, ulikt utseende og forskjellig dialog, men at spillet også har «permadeath» – altså at figurer som dør underveis i spillet, forblir døde. Det virker nesten i overkant ambisiøst, men vår utsendte skribent tror det kan ha det som skal til for å lykkes.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Nintendo

Banjo, Kazooie og Dragon Quest-heltene kommer til Super Smash

Super Smash Bros. Ultimate får stadig nye slåsskjemper, og den neste håndfullen figurer som kaster seg med i maskottevlingen er gamle kjenninger: Banjo-Kazooie og en bråte av hovedpersonene fra Dragon Quest-serien (foreløpig har vi identifisert figurer fra spill nummer 11, 8, 4 og 3 i rekken). De nye figurene kommer som en del av spillets første sesongpass, og tar også med seg ny musikk, nye baner og litt attåt. Dragon Quest-heltene kommer en gang i løpet av sommeren, mens Banjo-Kazooie slippes i høst.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Ubisoft

Gods & Monsters er det neste spillet fra Assassin's Creed Odyssey-studioet

Ubisoft pleier som regel å diske opp med noe nytt og spennende på slutten av alle deres E3-konferanser, og i år var det Gods & Monsters som fikk æren. Dette er intet mindre enn et actioneventyr basert på gresk mytologi med smakebiter av estetikken og stemningen fra The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Vi vet foreløpig svært lite om hva spillet går ut på, annet enn at man må hamle opp med monstre ved hjelp av sverd, magi og kanskje også hjelp fra en og annen gud. Spillet er ute den 25. februar 2020.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

EA

FIFA 20 får innbakt gatefotballmodus

At vi får et nytt FIFA-spill hvert bidige år er på ingen måte nyhetsverdig, men årets utgave har noe ekstra som likevel vekker interesse: gatefotballmodusen FIFA Volta. Det som tidligere har vært en del av en helt egen spillserie, FIFA Street, blir nå inkorporert som en fullverdig del av årets FIFA-sirkus, og det tror vi kan bli ganske så stilig. Volta går riktignok på bekostning av historiemodusen som har dukket opp de siste par årene, men det er kanskje begrenset hvor mange ganger man kan se Alex Hunter ta over fotballverdenen?

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

CD Projekt RED

The Witcher 3 stappes inn på Nintendo Switch

Vi begynte oppsummeringen med en sak om ett CD Projekt Red-spill og jaggu avslutter vi ikke med en sak om et annet CD Projekt Red-spill. De polske ringrevene ligger nemlig ikke på latsiden, og ved siden av å utvikle Cyberpunk 2077, er de også i full gang med å portere deres forrige spill, The Witcher 3: Wild Hunt, til Nintendo Switch. Rapporter tyder på at vi kommer til å få servert en relativt nedskalert utgave av Geralts tredje spilleventyr, men hva ofrer man ikke for å kunne utforske Skellige Isles på vei til jobb?

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Fortell oss gjerne hva du likte best under årets E3.

Vil du ha flere nyheter, eller leter du simpelthen etter våre inntrykk fra messegulvet? Sjekk ut E3-siden – her finner du alt vi har skrevet om E3 2019 »

Siste fra forsiden