Dice hører på spillerne

Dice hører på spillerne

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Noen av de store ankepunktene mot den omstridte flerspillerdelen til Infinity Wards Modern Warfare 2 var mangel på dedikerte servere og en begrenset hardcore-modus.

Vi understreker for ordens skyld at Battlefield: Bad Company 2 og Modern Warfare 2 ikke er helt samme type spill – men det har ikke stoppet Bad Company-utviklerne hos Dice fra å slå mynt på kritikken mot Modern Warfare 2. De har hele tiden lagt stor vekt på at Bad Company 2 vil ha dedikerte servere som spillsamfunnet selv får styre.

I et intervju med Worthplaying kan Patrick Bach hos Dice også fortelle at ikke bare vil spillet ha en hardcore-modus, men den vil også være mulig å bruke i alle spilltypene.

Hardcore-modusen vil ifølge Bach innebære at våpen gjør dobbelt så mye skade, noe som i praksis betyr at ett skudd som oftest er nok til å drepe. I tillegg vil både siktekrysset og ammunisjonsmåleren være skjult.

Erfaring fra andre spill viser at opplevelsen forandres drastisk med slike endringer. Ikke minst kan en hardcore-modus bidra til å gi en enda mer taktisk og farefull opplevelse. Spillermiljøet er delt om hva som foretrekkes, og derfor er det naturlig at Dice lar spillerne velge selv.

I intervjuet kommer det også frem at spillet vil støtte både Directx 11-teknologi, og Nvidias 3D-løsning. 3D er på vei med stormskritt inn i hele underholdningsverdenen, men har så langt ikke slått helt rot hos ivrige spillere, blant annet på grunn av en betydelig ytelsesredusering ved bruk av teknologien.

Battlefield: Bad Company 2 slippes til Windows-PCer, Xbox 360 og Playstation 3 den 4. mars. Vår mann i felten har allerede lekt seg med en prøveversjon, og et lovende førsteinntrykk fra den opplevelsen kan du lese om i en egen artikkel.

Kommentarer (17)

Forsiden akkurat nå

Til toppen