Feature

Disse PC-spillene er suverene julegaver

Her er sikre vinnere under juletreet i år.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4

La oss se nærmere på spill for de mest taktiske eller de som alltid sitter med Rubiks kube eller andre hjernetrimmere i hånda.

Naviger deg raskt andre kategorier i denne saken via punktlisten under:


For taktikeren

Har du en skikkelig strateg i huset, hvor ingenting skjer uten at det er godt planlagt? Da er disse spillene midt i blinken. Her må man være taktisk bevisst hele veien for å lykkes, og dersom man gjør det kommer belønningene gjerne på løpende bånd.

XCOM: Enemy Territory.

XCOM: Enemy Unknown

Aldersmerking: 18 år

Dersom man liker å grave seg ned i et vell av taktisk dybde, et intuitivt brukersystem, og ønsker å teste kløkt mot datamaskinen eller menneskelige motstandere, er XCOM: Enemy Unknown en gavepakke. Man skal forsvare Jorden i en lang og vanskelig turbasert kampanje, som straffer deg for dine feilsteg. Nøkkelen er å gi figurene riktig utstyr, ellers får du garantert en del falne soldater på samvittigheten.

Les vår anmeldelse av XCOM: Enemy Territory
Finn beste pris på XCOM: Enemy Unknown i nettbutikkene

Warlock: Master of the Arcane.

Warlock: Master of the Arcane

Aldersmerking: 12 år

Les også
Anmeldelse: War of the Roses

Er man mer glad i å krige enn å håndtere diplomatiske løsninger og en sprudlende landsby, er Warlock: Masters of the Arcane et perfekt strategispill. At det er et heller nybegynnervennlig spill i tillegg, er ikke å forakte. Det er både vanedannende og utfordrende, samt uhyre moro å utforske. Skreddersy din egen hær, og ta opp kampen mot andre trollmenn som befolker verdenen.

Les vår anmeldelse av Warlock: Master of the Arcane
Finn beste pris på Warlock: Master of the Arcane i nettbutikkene

Endless Space.

Endless Space

Aldersmerking: 7 år

I dette vanedannende romstrategispillet har man fire oppgaver: utforsk, utvid, utnytt og utrydd. Alt dette baserer seg på et enkelt konsept, der man har en planet, et utforskningsskip og et koloniskip. Med disse verktøyene skal man bygge et galaktisk imperium. Her kan man forvente innviklede maktspill mellom raser, armering av flåter, kolonisering og alt annet som kreves for å bygge seg opp. Selv om spillet er strømlinjeformet tar det en del tid å sette seg grundig inn i de dype systemene som byr på mengder av strategisk moro.

Les vår anmeldelse av Endless Space
Finn beste pris på Endless Space i nettbutikkene

Football Manager 2012.

Football Manager 2013

Aldersmerking: 3 år

Årets innslag i den populære fotballtrenersimulatoren er like godt som det alltid har vært. Med oppdaterte lagdatabaser og småforbedringer på kampvisningen får veteraner akkurat det de vil ha når de begir seg ut på ligakamper med laget man har bygd seg opp. Med to nye spillmoduser er det likevel også noe nytt å henge fingrene i for de som krever en litt annerledes opplevelse.

Les vår anmeldelse av Football Manager 2012
Finn beste pris på Football Manager 2013 i nettbutikkene

King's Bounty: Warriors of the North.

King’s Bounty: Warriors of the North

Aldersmerking: 12 år

I King’s Bounty: Warriors of the North skal man tråle et fargerikt fantasy-land etter skjulte skatter, figurforbedrende ting og tang, og mannevonde fiender. Man bygger opp sin egen hær og kriger, mens man stadig finner nye uutforskede områder i det massive spillet. Nøkkelen for spillnytelsen er den konstante følelsen av progresjon og den taktiske dybden kampene byr på.

Les vår anmeldelse av King’s Bounty: Warriors of the North
Finn beste pris på King’s Bounty: Warriors of the North i nettbutikkene


Til smartingen

Spillene i denne kategorien er laget for å trimme de små grå. Her får man bryne seg på en rekke forskjellige utfordringer i form av gåter, puslespill og logiske nøtter. Noen kan sikkert være frustrerende for mange, men ikke for smartingen i huset. Han tar utfordringene på strak arm.

Quantum Conondrum.

Quantum Conundrum

Aldersmerking: 7 år

I Quantum Conundrum skal du manipulere ulike objekter i fire ulike dimensjoner. I disse dimensjonene får objektene nye egenskaper, som igjen gjør at man kan løse de mange gåtene som møter en i løpet av spillets mange brett.For eksempel endres objektene slik at de kan bli lettere, bevege seg saktere eller få motsatt tyngdekraft.

Les vår anmeldelse av Quantum Conundrum
Finn beste pris på Quantum Conundrum i nettbutikkene

Unmechanical.

Unmechanical

Aldersmerking: Ikke vurdert

Som en søt liten robot skal man reise gjennom en mystisk undergrunn. Ved hjelp av en trekkstråle skal man manipulere omgivelsene sine slik at man kan omme seg videre gjennom de todimensjonale korridorene. Dette fører til en god slump med interessante nøtter i løpet av spillets timer.

Les vår anmeldelse av Unmechanical
Finn beste pris på Unmechanical i nettbutikkene

Vessel

Vessel

Aldersmerking: 7 år

Oppfinneren M. Arkwright finner opp en robot som kan sanke inn væske, kalt Fluro. Disse går så amok, og gjør at verdens maskineri faller sammen. Arkwright må så prøve å rette opp problemene med sine kontrapsjoner. Alt handler om væske i dette hjernetrimspillet, og man må manipulere maskinene til å oppføre seg på spesifikke måter ved å la den komme i kontakt med væsken.

Les mer om Vessel
Finn beste pris på Vessel i nettbutikkene

Luxor Evolved.

Luxor Evolved

Aldersmerking: Ikke vurdert

Med Luxor Evolved har utvikler MumboJumbo tatt det gamle Luxor-konseptet og gitt det en skikkelig oppussing. Fargede kuler kommer rullende ut av en åpning, og følger en bane som snirkler seg rundt på skjermen, før den kommer til en ny åpning. Ved å skyte flere kuler opp i kulebanene, hindrer man kulene i å komme frem. Tre eller flere kuler av samme farge fjerner kulene. Her gjelder det å holde tunga rett i munnen, og å være så nøyaktig som mulig.

Les mer om Luxor Evolved
Finn beste pris på Luxor Evolved i nettbutikkene

Portal 2.

Portal 2

Aldersmerking: 12 år

Når man kan åpne tunellportaler i vegger, gulv og tak tenker man kanskje at det blir uhorvelig lett å komme seg frem. Ikke i Portal 2. Her utfordres du til å tenke flerfoldige trekk fremover for hvordan du skal komme deg frem gjennom spillets mange brett. Mot slutten kastes det en også en utfordrende skruball inn i konseptet med introduksjonen av en væskemekanikk.

Les vår anmeldelse av Portal 2
Finn beste pris på Portal 2 i nettbutikkene

Følg med videre til siste side, hvor vi tar for oss spill for den eventyrlystne og spill som passer for hele familien.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4

Siste fra forsiden