Feature

Disse PC-spillene er suverene julegaver

Her er sikre vinnere under juletreet i år.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4

Når du er på utkikk etter et nytt spill til sønnen, nevøen eller faren i huset, er det ikke alltid lett å vite hvor du skal begynne. Du vet han liker bilspill, skytespill eller gode historier, men blir ikke veldig klok av å kikke på spillesken. Du vet heller ikke hvilke spill som er morsomme, og hvilke man bør styre unna.

Derfor har vi nå satt opp forslag til julegaver innenfor åtte kategorier. Vi har i de fleste tilfeller gått utenom en ren sjangerinndeling, og fokuserer i stedet på hvilke opplevelser man er ute etter å gi bort. Her finner du gode tips til spill for den som søker spenning, eventyr, konkurranse eller rett og slett vil ha et spill som hele familien kan kose seg med i romjula.

Klikk deg rett til anbefalingene for den spillopplevelsen du er ute etter:

I denne første artikkelen fokuserer vi kun på spill til PC. Vi egne artikler om supre julegaver for konsollspilleren og fine julegaver til de med håndholdte konsoller.


Til de fartsglade

Her er spillene som stort sett har fokuset rettet ett sted: Gi spilleren fartsfølelse ulikt noe annet. Disse spillene tilbyr suggerende opplevelser, enten man liker realistiske spill eller uformell moro fra begynnelse til slutt. Vi har funnet frem fire knallgode bilspill og et raskt plattformspill som bør dekke dette behovet.

Need for Speed: Most Wanted.

Need for Speed: Most Wanted

Aldersmerking: 7 år

Det merkes at Need for Speed: Most Wanted er skapt av Burnout-utviklerne i britiske Criterion. Her slippes du løs i en enorm by, hvor du oppfordres til å drive uhemmet fartsgalskap utenfor veitrafikklovens yttergrenser. Og om du trenger et ekstra insentiv til å få opp dampen, kan du bare titte i bakspeilet, for der er politiet med blålys og sirener.

Les vår anmeldelse av Need for Speed: Most Wanted
Finn beste pris på Need for Speed: Most Wanted i nettbutikkene

F1 2012.
Les også
Anmeldelse: War of the Roses

F1 2012

Aldersmerking: 3 år

Årets offisielle Formel 1-spill har alle banene, førerne og bilene fra den ekte sesongen, og byr på mye moro enten du foretrekker en autentisk opplevelse eller bare vil leke deg med motorsportens råeste kjøretøyer. Her kan du starte på «bunnen» og arbeide deg oppover i teamene etter hvert som resultatene kommer og folk får øynene opp for talentet ditt.

Les mer om F1 2012
Finn beste pris på F1 2012 i nettbutikkene

Shift 2: Unleashed.

Shift 2 Unleashed

Aldersmerking: 3 år

Få bilspill klarer å matche Shift 2 Unleashed på ren action og kjøreglede. Denne adrenalinfylte raceren blander inkluderer en god dose realisme i moroa. Noen seriøs simulator er det ikke, men realismen sikrer en racingopplevelse uten like. Hvis du i tillegg benytter deg av spillets førstepersonsvinkel får du en fartsfølelse få andre bilspill kan tilby.

Les vår anmeldelse av Shift 2 Unleashed
Finn beste pris på Shift 2 Unleashed i nettbutikkene

Sonic: Generations.

Sonic Generations

Aldersmerking: 7 år

Man trenger ikke hjul for å bevege seg fort. Segas klassiske plattformhelt Sonic er tilbake, i et heseblesende arkadespill som kombinerer god, gammeldags plattformaction i 2D med superraske tredjepersonssekvenser i 3D. Sonic har alltid vært den raskeste av de populære plattformheltene, og han har ikke blitt langsommere med årene.

Les vår anmeldelse av Sonic Generations
Finn beste pris på Sonic Generations i nettbutikkene

DiRT: Showdown.

DiRT: Showdown

Aldersmerking: 7 år

Vi fikk aldri noen «skikkelig» grusracer fra Codemasters i år. DiRT: Showdown er et racingspill hvor ryggraden består av det som i mange andre bilspill regnes som sideflesket. Her får du sladde rundt som Ken Block i det ene øyeblikket og brøyte deg vei i Destruction Derby-aktige bilkamper i det neste. Variasjon er nøkkelordet her, og klassisk racing får du lite av.

Les vår anmeldelse av DiRT Showdown
Finn beste pris på DiRT: Showdown i nettbutikkene


Til den adrenalinsøkende

Dette er spillene for de som vil kjenne blodet pumpe, og som trives best når det er eksplosjoner og fiender på alle kanter. Disse spillene stopper aldri opp, og gir deg alltid nye, spennende utfordringer rundt hvert hjørne.

Far Cry 3.

Far Cry 3

Aldersmerking: 18 år

Far Cry 3 er et av de mest etterlengtede spillene i år. Hovedfiguren havner ved en feiltagelse på en tropeøy der galningen Vaas er sjef. Far Cry 3 er et actionfylt spill, med elementer som sniking, skattejakt og rett fram action. Forbered deg på en stor åpen verden med mye å gjøre hele tiden.

Les vår anmeldelse av Far Cry 3
Finn beste pris på Far Cry 3 i nettbutikkene

Dishonored.

Dishonored

Aldersmerking: 18 år

Dishonored karakteriseres som en hyllest til nittitallets snikespill. I motsetning til mange av de tidligere snikespillene har Dishonored store åpne baner med sideoppdrag. Utvikleren har lagt opp til flere måter å løse oppdragene på. Hovedfiguren har mange triks i ermet som gjør det mulig å spille mer eller mindre akkurat som man vil.

Les vår anmeldelse av Dishonored
Finn beste pris på Dishonored i nettbutikkene

Hitman: Absolution.

Hitman: Absolution

Aldersmerking: 18 år

Fans av serien har ventet lenge på dette spillet. Hitman: Absolution handler om å utføre oppdrag uten å bli sett. Valgmulighetene for hvordan man vil løse hvert oppdrag er mange. Man velger selv om man vil holde seg i skyggen og bare ta ut målene uten å lage noe søl, eller om man vil bruke en litt mer direkte metode og dra fram skytevåpnene.

Les vår anmeldelse av Hitman: Absolution
Finn beste pris på Hitman: Absolution i nettbutikkene

Assassin's Creed III.

Assassins Creed III

Aldersmerking: 18 år

Det avsluttende kapitlet i Ubisofts utvidede triologi bringer oss til Amerika på 1700-tallet. Nytt av årets spill er muligheten til å klatre i trær i tillegg til den vanlige akrobatikken inne i byen. Spillet beholder mange av eventyrelementene som har gjort serien så kjent og populær. Fans av serien kommer garantert til å like Assassin's Creed III også.

Les vår anmeldelse av Assassin's Creed III
Finn beste pris på Assassin's Creed III i nettbutikkene

Max Payne 3.

Max Payne 3

Aldersmerking: 18 år

Spillserien som gjorde «Bullet time» berømt er tilbake. Det hele er mer actionfylt enn noen gang når Max Payne reiser på oppdrag for å finne kona til et av familiemedlemmene han er livvakt for. Selv om handlingen foregår i São Paulo er spillet fremdeles dystert som få, og man kan regne med en historie med mørke rammer.

Les vår anmeldelse av Max Payne 3
Finn beste pris på Max Payne 3 i nettbutikkene

Bli med videre til neste side, der anbefaler vi spill for den utålmodige og konkurransemennesket.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4

Siste fra forsiden