Feature

Disse spillene gleder vi oss til i mars

Våren er her, og den har med seg demoner, dinosaurer og dødelige drapsroboter.

Det er som regel oktober og november som står for de største og fleste spillutgivelsene hvert eneste år, men allerede nå virker det som om februar tar en av de såkalte kakene for 2019.

Vi formelig badet i store og små spill i måneden som gikk, og enten man liker eksplosiv motocross, gammeldagse sandkassespill eller postapokalypser badet i neonrosa, har det vært mer enn nok å henge fingrene i. Metro Exodus tok oss tilbake til et forfrosset og ihjelsprengt Russland – noe vi syntes var akkurat så spennende som forventet – mens det neste spillet fra BioWare, Anthem, viste at det trenger litt mer finpuss i tiden framover. I tillegg fikk vi endelig anmeldt Kingdom Hearts III, og det leverte virkelig varene.

Spillet som likevel overrasket oss mest i måneden som gikk var nok likevel Apex Legends – et nytt, spennende og superpolert battle royale-spill fra skaperne av Titanfall-serien. Dette ble annonsert og sluppet på en og samme dag, og skal vi tro rapportene fra utviklerne selv – samt den generelle entusiasmen for Apex Legends her i redaksjonen – gjør spillet det meget godt.

Mars er på sin side en litt roligere måned. Joda, vi får servert en håndfull store og små utgivelser på tvers av de kommende ukene, men ellers er dette en måned som i det store og det hele lar oss puste litt i bakken og hente igjen det vi har gått glipp av.

Devil May Cry 5

Devil May Cry 5 vil by på flashy og fartsfylte kamper.
Capcom

Plattform: PlayStation 4, Xbox One, Windows
Lanseringsdato: 8. mars

Etter en kjapp (men interessant) omvei innom de britiske utviklerne i Ninja Theory, vender Devil May Cry omsider tilbake til Capcoms varme og trygge favn. Devil May Cry 5 er det neste innslaget i den originale Devil May Cry-serien, og forteller om hvor det ble av Dante, Nero og resten av gjengen etter hendelsene i Devil May Cry 2 (som teknisk sett har vært det kronologisk siste spillet i serien fram til nå).

Opplevelsen ser ut til å være av typisk Devil May Cry-kaliber, hvor det legges umåtelig stor vekt på kulhetsfaktor, massive sjefsfiender og den stadige kampen mellom lys og mørke. Tradisjonen tro vil spillet også by på raske, spenstige og brutale slåsskamper – man belønnes stadig for å bruke varierte og stilige kombinasjonsangrep, og med tre vidt forskjellige spillbare figurer å veksle mellom, vil det utvilsomt være masse spennende man kan utforske, oppdage og mestre i spillets dyp.

Se bilder, les artikler og finn beste pris på Devil May Cry 5

Tom Clancy's The Division 2

Det er ikke bare-bare å hamle opp med terrorister og kriminelle i The Division 2.
Ubisoft

Plattform: PlayStation 4, Xbox One, Windows
Lanseringsdato: 15. mars

Ubisoft fortsetter å videreutvikle sine åpen verden-spill, og det neste store fra den fronten er ingen ringere enn oppfølgeren til Tom Clancy's The Division fra 2016. Det som i utgangspunktet var en teknisk imponerende opplevelse, vokste seg større og mer interessant i løpet av spillets levetid, og alt ligger da til rette for at oppfølgeren benytter seg av dette for å levere en knallgod opplevelse fra dag én.

Les også
Anmeldelse: Left Alive

Denne gangen har handlingen flyttet seg fra New York City til Washington D.C. – omgivelser som etter sigende byr på litt mer frodige og varierte omgivelser. Opplevelsen går fortsatt ut på å skyte slemminger over en lav sko (alene eller med opptil tre andre spillere), men kampsystemet er mer omfattende og klassesystemet dypere enn sist – i det minste ifølge vår siste sniktitt:

«Grunnfundamentet er på plass med gode skytemekanismar og eit noko utvida system for erfaringspoeng og meir omfattande ferdigheiter, men det blir spanande å sjå om dei klarar å levere på variasjonen av fiendar og i oppdrag. Her vil det bere eller breste for The Division 2. Spelet vil framleis vere kjekkast for dei som kan få med nokre kompisar, eller dei som verkeleg elskar å grinde og leite etter skinande, nytt utstyr.»

Se bilder, les artikler og finn beste pris på Tom Clancy's The Division 2

Sekiro: Shadows Die Twice

Da gjør vi oss klar for å dø igjen, da – denne gangen i Sekiro: Shadows Die Twice.
Activision

Plattform: PlayStation 4, Xbox One, Windows
Lanseringsdato: 22. mars

FromSoftware har lenge sognet til det dystre og påtrengende SoulsBorne-universet sitt – til og med den VR-baserte avstikkeren Déraciné hadde et og annet med Dark Souls og Bloodborne å gjøre – så det at de nå finner på noe relativt annerledes er både herlig forfriskende og også litt skummelt på en og samme tid.

Studioets neste storspill, Sekiro: Shadows Die Twice, kaster deg nemlig ut i et helt nytt univers: Her inntar man rollen som en mystisk samuraiskikkelse som må hamle opp med demoner for å ta seg rundt i en merkelig avart av 1500-tallets Japan. Spillet har en rekke nye mekanikker, slik som et større fokus på sniking, mer omfattende nivåer og mer vertikal frihet i form av en hendig gripekrok. Som de fleste FromSoftware-spill blir det nok både utfordrende og tilfredsstillende – vår utsendte skribent var hvert fall meget positiv:

«Idet du begynner å føle deg ganske trygg, kliner spillet imidlertid til med en strak venstre som sender deg rett i gulvet. [...] Er du ikke flink nok vil du garantert få juling, og om du ikke har nok tålmodighet til å lære deg å bli flinkere, har du ikke en sjanse i havet. Til gjengjeld innarbeider du deg evner som gjør videre utforsking enklere, så til syvende og sist er det verdt strevet.»

Se bilder, les artikler og finn beste pris på Sekiro: Shadows Die Twice

Generation Zero

Generation Zero er et litt annerledes overlevelsesspill.
Avalanche Studios

Plattform: PlayStation 4, Xbox One, Windows
Lanseringsdato: 26. mars

Postapokalypser er vanlig kost i spillbransjen, men et postapokalyptisk spill hvor muterte drapsroboter har tatt over Sverige er nok en litt mer sjelden vare. Det er i hvert fall det Generation Zero, det neste spillet fra utviklerne av Just Cause-, Mad Max- og theHunter-spillene, er. Handlingen er satt til det glade åttitallet, og som en typisk svensk åttitallsungdom blir det opp til deg (og en håndfull andre spillere) å redde dagen.

Dette er et overlevelsesspill med stor «O», noe som blant annet innebærer at man må utforske den svenske bygda for å finne ut hva som har skjedd, finne beskjeder fra lokale myndigheter og lete etter ymse våpenlager i nærområdet, samtidig som man stadig blir jaktet på av hissige roboter. Dynamisk vær, unike fiender og et nitid detaljfokus – som for eksempel lar deg sikte deg inn på bestemte deler av robotene for å deaktivere ulike egenskaper og lettere hamle opp med fiendene – er noe av det spillet har å by på.

Se bilder, les artikler og finn beste pris på Generation Zero

Yoshi's Crafted World

Er det én ting vi kan være sikre på at Yoshi's Crafted World blir, er det koselig.
Nintendo

Plattform: Nintendo Switch
Lanseringsdato: 29. mars

Kirby og Yoshi har tidligere lekt seg med garn, tråd og ull, og nå dykker den grønne dinosauren enda dypere ned i Nintendos «DIY»-kasse. Denne gangen skal Yoshi ta for seg papp og kartong: Yoshi's Crafted World er satt i et univers som er hundre prosent lagd av papp, stoff og alt det man vanligvis bare finner nede på den lokale hobbybutikken – litt som den nusselige PlayStation-yndlingen Tearaway, bare med Nintendos sedvanlige kvalitetsstempel som et ekstra trekkplaster.

Dette er i all hovedsak et todimensjonalt plattformspill, men perspektiv, kameravinkler og unike løsninger vil komme til å spille en enorm rolle når man legger ut på tur i de oransje skoene til Yoshi. Som forventet er dinosauren litt mindre spretten av seg enn mange av Nintendos andre plattformhelter, men dette gjør han opp for ved å kaste egg, sluke fiender og påvirke omgivelsene rundt seg. Om ikke annet blir det garantert en koselig spillopplevelse for hele familien.

Se bilder, les artikler og finn beste pris på Yoshi's Crafted World

Kampsport, zombier og nytt fra Metal Gear Solid-designeren

Vi gir oss imidlertid ikke der, for i mars får vi også servert det neste spillet i den årelange Dead or Alive-serien. I Dead or Alive 6 er det nok en gang tid for kampsportturnering med brautende muskelbunter, mystiske ninjaer og barmfagre frøkner i de respektive hovedrollene, men denne gangen virker det som om utviklerne forsøker seg på en litt mer seriøs og mindre luguber tilnærming til slåssingen – i hvert fall før spillets nedlastbare innhold gjør sitt inntog. Vi er godt i gang med testingen, så hold øynene åpne for en anmeldelse tidlig neste uke.

Kasumi, Ayane og resten av gjengen gjør seg klar til kamp i Dead or Alive 6.
Koei Tecmo

Det siste avsnittet i The Walking Dead: The Final Season slippes også denne månenden. Tragedien om Telltales plutselig kollaps, spillets kansellering og senere gjenopplivning i armene til moderselskapet Skybound har for lengst gått sin gang på verdensveven, og nå skal eventyret altså få sin rettmessige avslutning. Den siste episoden, som går under kallenavnet Take Us Back, vil da markere enden på Clementines lange og strabasiøse ferd som begynte med den kritikerroste opprinnelsessesongen i 2012.

Hvis zombier blir litt for alvorlig, kan du i stedet dykke ned i anime-baserte eventyr i One Piece: World Seeker, et stort åpen verden-spill satt i One Piece-universet. I rollen som Luffy skal man utforske en mystisk øy på leting etter de andre medlemmene av Stråhattpiratene, og underveis blir det selvfølgelig tid til eksplosive møljeslagsmål, spenstige superangrep og litt av humoren opphavsmaterialet er kjent for.

Katana Zero er på sin side et todimensjonalt, fartsfylt og svært fargerikt indiespill med stor fokus på spillmekanikker. Her skal man manipulere tid og rom mens man karnøfler fiender og unngår dødsfeller i det utviklerne selv beskriver som et «neo-noir-basert action-plattformspill med lynrask action og umiddelbare dødsfall».

Luffy legger ut på tokt i One Piece: World Seeker.
Bandai Namco

Ellers kommer det også en håndfull andre kultaktige spillopplevelser i mars: ToeJam & Earl: Back in the Groove er et nytt innslag i kultserien fra nittitallet; Tropico 6 er det nyeste innslaget i den avsidesliggende simulatorserien; mens The Sinking City er et nytt, eklektisk spill i en lang rekke av titler som baserer seg på de litterære verkene til H.P. Lovecraft.

Helt til slutt gjør vi også plass til Left Alive, et skyte- og snikespill som etter alt å dømme forsøker å ta opp arven etter Metal Gear Solid-serien. Ikke bare har utviklerne fått med seg figurdesigner Yoji Shinkawa (som har vært ansvarlig for figurene i Metal Gear Solid-universet siden unnfangelsen i 1998), men det vi har fått sett av spillet ligner også en del på de dramatiske, surrealistiske og mekaniske dype sammenstøtene man har deltatt i i rollen som de ulike utgavene av Snake, Big Boss og Raiden opp gjennom tidene.

Og det var det for mars. God spilling, og god vår! Husk å ta deg en luftetur av og til.

Siste fra forsiden