Feature

Fine julegaver for de med håndholdte konsoller

Sjekk våre råd for julehandelen.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4

Når du er på utkikk etter et nytt spill til sønnen, nevøen eller faren i huset, er det ikke alltid lett å vite hvor du skal begynne. Du vet han liker bilspill, skytespill eller gode historier, men blir ikke veldig klok av å kikke på spillesken. Du vet heller ikke hvilke spill som er morsomme, og hvilke man bør styre unna.

Derfor har vi nå satt opp forslag til julegaver innenfor åtte kategorier. Vi har i de fleste tilfeller gått utenom en ren sjangerinndeling, og fokuserer i stedet på hvilke opplevelser man er ute etter å gi bort. Her finner du gode tips til spill for den som søker spenning, eventyr, konkurranse eller rett og slett vil ha et spill som hele familien kan kose seg med i romjula.

Klikk deg rett til anbefalingene for den spillopplevelsen du er ute etter:

I denne artikkelen fokuserer vi kun på spill til håndholdte konsoller. Vi har en egen artikkel suverene PC-spill og en annen der vi kun ser på supre konsollspill du kan gi bort til jul.


Til de fartsglade

Her er spillene som stort sett har fokuset rettet ett sted: Gi spilleren fartsfølelse ulikt noe annet. Disse spillene tilbyr suggerende opplevelser, enten man liker realistiske spill eller uformell moro fra begynnelse til slutt. Vi har funnet frem fire knallgode bilspill og et raskt plattformspill som bør dekke dette behovet.

Wipeout 2048.

WipEout 2048

Aldersmerking: 7 år
Tilgjengelig på: Vita

Den heftige WipEout-serien har fulgt PlayStation-formatet så lenge det har eksistert, og gitt oss mange doser god, futuristisk racing opp gjennom årene. WipEout 2048 er et av spillene som skal demonstrere Vita-konsollens avanserte maskinvare, med lekker grafikk og lyd og superrask sveveracing i god, gammel stil. Vi får lite nytt denne gangen, men Studio Liverpools svanesang er likevel et godt spill.

Les vår anmeldelse av WipEout 2028
Finn beste pris på WipEout 2028 i nettbutikkene.

Mario Kart 7.
Les også
Anmeldelse:

Mario Kart 7

Aldersmerking: 7 år
Tilgjengelig på: 3DS

Den italienske rørleggeren alle later til å elske er en aktiv skrue med mange jern i ilden. Når han ikke redder prinsesser og hopper på skilpadder liker han for eksempel å utfordre alle sine fargerike venner og fiender i gokart-racing. Mario Kart 7 byr på fargerik arkaderacing i akkurat samme stil som før, og det er fortsatt en svært vanedannende affære.

Les vår anmeldelse av Mario Kart 7
Finn beste pris på Mario Kart 7 i nettbutikkene.

Need for Speed: Most Wanted.

Need for Speed: Most Wanted

Aldersmerking: 7 år
Tilgjengelig på: Vita

I Need for Speed-seriens ferskeste tilskudd slippes du løs i en enorm by, hvor du oppfordres til å drive uhemmet fartsgalskap utenfor veitrafikklovens yttergrenser. Og om du trenger et ekstra intensiv til å få opp dampen kan du bare titte i bakspeilet, for der er politiet med blålys og sirener. Spillet kommer fra Burnout-skaperen Criterion, og det merkes.

Les vår anmeldelse av Need for Speed: Most Wanted
Finn beste pris på Need for Speed: Most Wanted i nettbutikkene.

Motorstorm RC.

Motorstorm RC

Aldersmerking: 3 år
Tilgjengelig på: Vita (kun digitalt)

Gjørmeraceren Motorstorm har fått en lillebror i år. I Motorstorm RC byttes offroadkjøretøyene ut med radiokontrollerte biler, men om du dermed antar det går langsomt må du tro om igjen. Her serveres rask og skitten racing i varierte og fargerike miljøer, og når du kjøper spillet via PlayStation Network, får du automatisk tilgang på PlayStation 3-versjonen.

Les mer om Motorstorm RC
Motorstorm RC selges kun digitalt gjennom PlayStation Network.

Sonic & All-Stars Racing Transformed

Sonic & All-Stars Racing Transformed

Aldersmerking: 7 år
Tilgjengelig på: 3DS og Vita

Det første Sonic & All-Stars Racing-spillet var en solid Mario Kart-klone med verdens raskeste pinnsvin og vennene hans. Transformed bygger videre på det vellykkede fundamentet, men denne gangen får du tilgang på kjøretøyer som kan forvandles underveis i løpet. Dermed får du go-kart, båt og fly i ett – ikke dårlig. Du får selvsagt også massevis av tegnefilmvåpen å leke deg med.

Les mer om Sonic & All-Stars Racing Transformed
Finn beste pris i nettbutikkene: Vita, 3DS.

Bli med videre til neste side, der anbefaler vi spill for konkurransemennesket og de som søker litt adrenalin i hverdagen.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4

Siste fra forsiden