PlayStation Showcase 2023

Her er alt PlayStation viste frem onsdag kveld

Blant annet Metal Gear Solid 3-nyversjon, Spider-Man 2 og Dragon's Dogma 2.

PlayStation, Konami, Capcom (Montasje: Gamer.no)

Sony sparket i gang spillsommeren litt tidligere enn vanlig da selskapet holdt PlayStation Showcase onsdag kveld. Sendingen inkluderte en kikk på flere kommende spill til både PlayStation 5 og PlayStation VR2, med både nyavsløringer og ferske glimt fra spill vi allerede visste om.

Blant nyhetene var både Metal Gear Solid Δ: Snake Eater og en ny håndholdt strømmedings kalt Project Q. Vi fikk også se en omfattende trailer fra Spider-Man 2 og slippdato for Assassin's Creed Mirage.

Nedenfor har vi samlet alle kunngjøringene og trailerne fra onsdagens show.

Metal Gear Solid Δ: Snake Eater bekreftet

Rykter om en Metal Gear Solid 3-nyversjon har gått i lang tid, og her kom endelig bekreftelsen. Opprinnelseshistorien til Snake gjenskapes med ny grafikk, mens historien og verdenen forblir den samme.

Spider-Man 2 fikk stor trailer

Peter Parker og Miles Morales legger ut på nye edderkoppeventyr til høsten. Den nye traileren viste en omfattende kikk på spilling, samt glimt av nye kjeltringer.

Project Q er en håndholdt strømmedings

Sony slapp første kikk på en dedikert Remote Play-greie, foreløpig kalt Project Q. Den håndholdte dingsen lar deg strømme installerte spill fra din PlayStation 5, og virker i bunn og grunn som en PlayStation 5-kontroller med en åttetommers skjerm sveist inn mellom de to grepene. Et par trådløse øreplugger er også på vei, som kan kobles til både PlayStation-maskiner og smarttelefoner.

Assassin's Creed Mirage-slippdato

Assassin's Creed Mirage kommer 12. oktober, kunne en større trailer for det kommende spillet bekrefte. Ubisoft har varslet en retur til seriens røtter, med mer fokus på sniking. PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One og Xbox Series X/S.

Alan Wake 2 får to hovedpersoner

Det neste marerittet til Alan Wake skal ikke bare ha én, men to hovedpersoner. Ved siden av Wake får man også spille som Saga Anderson. Alan Wake 2 lanseres 17. oktober for PC, PlayStation 5 og Xbox Series X/S.

Phantom Blade Zero

Samuraislåssing møter steampunk i det nydelige Phantom Blade Zero. Traileren viste hva protagonist Soul kan få til med sverdene sine, i det som skal bli en hektisk og utfordrende affære.

Fairgame$ er det første spillet fra Jade Raymonds nye studio

Jade Raymond, som tidligere var med å skape Assassin's Creed, dannet spillstudioet Haven i 2021. Onsdag fikk vi se studioets første prosjekt, et spiller-mot-spiller-fokusert skytespill kalt Fairgame$.

Street Fighter 6-trailer

Street Fighter 6 lanseres om en uke, nærmere bestemt 2. juni. Den nyeste traileren for slåssespillet handler om å skape sin egen historie i World Tour-modusen.

Ny Immortals of Aveum-trailer

EAs neste førstepersonskyter bytter ut pistoler og rifler med magi. Immortals of Aveum skal lanseres 20. juli, og den nyeste traileren avslørte litt mer om opplevelsen.

Ghostrunner-oppfølger på vei

Det Mirror's Edge-lignende ninjaspillet Ghostrunner får en oppfølger. Spillet lover en større verden å utforske, med enda mer hopp, sprett og sverdsvining. Lansering blir senere i år på PC, PlayStation 5 og Xbox Series X/S.

The Talos Principle 2 kommer senere i år

Nok en oppfølger. The Talos Principle 2 bygger videre på den historiedrevne gåteløsingen fra seriens første innslag. Kommer en gang i år for PC, PlayStation 5 og Xbox Series X/S.

Foamstars tar opp kampen med Splatoon

Foamstars er et Square Enix-spill som ser ut til å hente inspirasjon fra Splatoon. Her venter fargerike flerspillerkamper, men i stedet for maling konkurrerer spillere om å sprøyte skum på banen. For PlayStation 4 og PlayStation 5.

Sword of the Sea blander Journey og Abzu

Sword of the Sea er det neste spillet fra mannen bak Journey, Abzu og The Pathless. Her skal man surfe på sanddynene i en øde verden som må bringes tilbake til live. Bekreftet for PlayStation 5.

The Plucky Squire ser fortsatt herlig ut

Dette nydelige eventyret dukket først opp i fjor, og vi lot oss bergta. Onsdag kom en ny trailer for opplevelsen, med nok et løfte om å lansere spillet på PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S og Nintendo Switch en gang i år.

Teardown til PlayStation 5

Det kaotiske rivespillet Teardown tar turen til PlayStation 5. Her gjelder det å ødelegge det som er av hus, biler og andre omgivelser, i en opplevelse vi likte godt.

Cat Quest: Pirates of the Purribean

Katter kan vel også være sjørøvere. Cat Quest: Pirates of the Purribean inviterer til sjøslag og skattejakt på PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One og Xbox Series X/S til neste år.

Første trailer for Dragon's Dogma 2

Dragon's Dogma-oppfølgeren fikk sin første trailer. Spillet lokker med sverdkamp og magi i en verden stappfull av monstre. En lanseringsdato er ikke klar.

Towers of Aghasba virker Zelda-inspirert

The Legend of Zelda: Breath of the Wi … Towers of Aghasba er et actioneventyr som skal lanseres neste år. Spillet handler om å gjenoppbygge en tapt sivilisasjon, samtidig som man opprettholder harmoni med naturen. PC og PlayStation 5.

Revenant Hill er det nyeste fra Night in the Woods-utvikleren

Night in the Woods-teamet avduket sitt neste spillprosjekt, kalt Revenant Hill. Her får man følge en katt på eventyr i en verden som er i ferd med å falle sammen.

Nye Granblue Fantasy: Relink-figurer

Granblue Fantasy: Relink skal etter planen lanseres sent i år. Utvikler Cygames delte en ny trailer for actioneventyret, med nye figurer man får spille som.

Marathon vender tilbake

Bungie puster nytt liv i 90-tallsserien Marathon. Spillet er satt i samme univers, men bytter ut enspillerskyting med en Tarkov-lignende flerspillervariant. Ingen slippdato er klar, men spillet kommer til PC, PlayStation 5 og Xbox Series X/S.

Tower of Fantasy til PlayStation

Tower of Fantasy lanseres på PlayStation 4 og PlayStation 5 til sommeren. Det Genshin Impact-lignende spillet ble presentert med en lanseringstrailer, men ingen offisiell dato er satt.

Psykedelisk plattformaction i Ultros

Ultros er et fargerikt, men tilsynelatende helsprøtt plattformspill med roguelike-elementer. Kommer til PC, PlayStation 4 og PlayStation 5 en gang til neste år.

Neva – nytt fra Gris-skaperen

Nomada Studio – gjengen bak det lekre Gris – avslørte sitt neste prosjekt. Spillet skal hete Neva, og var utvilsomt blant de mer estetisk imponerende spillene som dukket opp onsdag kveld. Lansering er planlagt til neste år, på PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox Series X/S og PC.

Lanseringstrailer for Final Fantasy XVI

Med bare noen uker igjen til lanseringen av Final Fantasy XVI – 22. juni –slapp Square en ny trailer for rollespillet. Her er litt action, litt historie og masse storslåtte scener i kjent Final Fantasy-stil.

Les vår sniktitt på Final Fantasy XVI »

Concord er et skytespill fra PlayStation-studioet Firewalk

Hold på hamburgeren når Concord suser inn på PC og PlayStation 5 i 2024. Flerspillerskyteren fra PlayStation-studioet Firewalk fikk en heller kort trailer, uten veldig mye informasjon om hvordan det fungerer.

Helldivers 2 inviterer til mer monsterslakt

Skytespillet Helldivers får en oppfølger, ganske enkelt kalt Helldivers 2. Spillere kan forvente mer skyteaction – denne gangen i tredjepersons synsvinkel – mot diverse rommonstre, med lansering på PC og PlayStation 5 senere i år.

Beat Saber for PlayStation VR2 ute nå med gratis oppgradering

Et av de beste VR-spillene gjennom tidene, Beat Saber, er ute på PlayStation VR2 nå. De som eier spillet på PlayStation VR kan oppgradere helt gratis.

Five Nights at Freddy's: Help Wanted 2

Oppfølgeren til VR-spillet Five Nights at Freddy's: Help Wanted tar spillere med på nye grøss, denne gangen med mer å oppleve. Five Nights at Freddy's: Help Wanted 2 lanseres sent i 2023.

Arizona Sunshine 2 er zombieskyting i VR

Arizona Sunshine 2 lar PlayStation VR2-spillere meie ned zombier på en rekke kreative måter. Spillet har ikke fått en endelig dato, men kommer etter planen i løpet av året.

Synapse

Utviklerteamet bak Fracked er tilbake med nok et skytespill i virtuell virkelighet. Her kan man skyte løs med ulike våpen, samt slenge rundt både fiender og gjenstander for å lage kaos. Kommer til PlayStation VR2 i juli.

Crossfire: Sierra Squad

Smilegate er tilbake med nok et innslag i skytespillserien Crossfire. Denne gangen foregår det på PlayStation VR2, i Crossfire: Sierra Squad, med over 60 oppdrag og mulighet til å spille med opptil tre venner.

Resident Evil 4 VR Mode

VR-modusen til nyversjonen av Resident Evil 4 er fortsatt under utvikling. Capcom har ikke satt noen dato for PlayStation VR2-versjonen, men slapp et glimt av den grufulle opplevelsen spillere kan forvente.

Les alle nyhetene om spillene som vises i sommer »

Siste fra forsiden