E3 2019

Her er programmet for E3 2019

Når Sony er borte, danser konkurrentene på bordet.

ESA

E3 2019 er rett rundt hjørnet, med startskuddet for årets messe satt til 11. juni. I dagene før gulvet åpnes er det som vanlig duket for en rekke show fra spillbransjens største aktører, og vi har samlet en oversikt over når du kan få dem med deg og hva vi kan vente oss.

Du kan lese alt om E3 2019 på Gamer.no inne i vår dedikerte E3-seksjon »

EA - 8. juni klokken 18:15

Tidspunktene er lokal tid for Los Angeles.
EA

Som vanlig er EA som åpner showet – ikke som en offisiell del av E3, men igjen via sitt eget EA Play-arrangement. Utvikleren har valgt å droppe sin tradisjonelle pressekonferanse i år, og vil i stedet vise frem en bunke spill gjennom en direktesendt presentasjon på lørdag 8. juni.

EA har allerede bekreftet hva vi skal få se, og fans kan se frem til mer info om Star Wars Jedi: Fallen Order og nytt innhold til Apex Legends. I tillegg skal utvikleren snakke om Battlefield V, The Sims 4 og årets utgaver av FIFA og Madden.

Følg sendingen via Twitch eller YouTube.

Microsoft - 9. juni klokken 22:00

Mens Sony dropper årets messe, har hovedkonkurrent Microsoft igjen satset stort. Xbox-skaperen lover oss trailere for uannonserte titler, samt dypdykk i spill vi allerede vet at er på vei. Gears 5 er allerede bekreftet, og Xbox-sjef Phil Spencer melder om totalt 14 spill fra selskapets ulike studioer.

I tillegg skal vi få en kikk på fremtiden til Xbox, og da er det naturlig å tenke nye konsoller. Microsoft bekreftet på fjorårets messe at arbeidet er i gang med den neste konsollgenerasjonen, og ifølge ryktene skal det dreie seg om to nye maskiner som blir tilgjengelige senere i år.

Følg sendingen via Mixer.

Bethesda - 10. juni klokken 02:30

Doom Eternal blir å se på årets BE3-show.
Bethesda

Bethesda pleier som vanlig å slå på stortromma på E3, men før årets show vet vi sannelig ikke hva vi kan forvente. Utvikleren bekreftet nylig at Doom Eternal vil ta opp litt scenetid, og det ryktes ellers om ekstrainnhold for Rage 2.

Les også
E3 2019: Microsoft med detaljer om neste Xbox-konsoll – slippes på slutten av 2020

To spill som ikke blir å se er de svært etterlengtede titlene The Elder Scrolls VI og Starfield. Begge ble vist frem så smått på E3 2018, men Bethesda-sjef Todd Howard har kunngjort at de ikke tar turen til Los Angeles i år.

Følg sendingen via Twitch eller YouTube.

Devolver - 10. juni klokken 04:00

Etter å ha holdt to fullstendig spinnville konferanser i 2017 og 2018, er Devolver Digital tilbake igjen. Utgiveren har ikke avslørt hva som skal vises frem, men i hvert fall kan vi forvente en lanseringsdato for My Friend Pedro.

Devolver har også andre prosjekter på gang, som Metal Wolf Chaos XD, Serious Sam 4, Eitr og The Talos Principle 2. Hvorvidt noen av disse vil dukke opp må vi bare vente å se.

Følg sendingen via Twitch.

PC Gaming Show - 10. juni klokken 19:00

PC Gaming Show er tilbake igjen, og som tidligere kan vi forvente nyheter om diverse spill og maskinvare fra årets presentasjon. Epic Games sponser hele greia, og vil stille med tungt skyts i form av en bunke eksklusive spill.

Ellers er norske Funcom på deltakerlisten, sammen med Elite Dangerous- og Planet Zoo-utvikler Frontier Developments, strategikongen Paradox Interactive og Sniper Elite-skaper Rebellion.

Følg sendingen via Twitch.

Ubisoft - 10. juni klokken 22:00

Ubisoft-konferansene på E3 har blitt mest kjent for dans og moro i forbindelse med avdukingen av nye Just Dance-spill, og årets opplegg blir nok minst like aktivt som før. Videre har utvikleren lovet oss flere nyheter fra det kommende Ghost Recon Breakpoint, samt eksisterende titler som Rainbow Six Siege, The Division 2 og For Honor.

Noen hemmeligheter blir det også, og i det siste har vi hørt rykter om et Assassin's Creed-spill satt til vikingtiden, og en mulig retur for Sam Fisher og Splinter Cell-serien. Ubisoft har tre uannonserte storspill på vei, og kanskje får vi vite mer om dem på E3.

Følg sendingen via Twitch eller YouTube.

Square Enix - 11. juni klokken 03:00

Square skal blant annet avduke superheltspillet The Avengers Project.
Skjermbilde, Youtube

Square Enix har ikke alltid stilt med de største kunngjøringene på sitt E3-show, men i år kan det se ut som utvikleren er bedre rustet. Marvel har blant annet bekreftet at The Avengers Project skal vises frem, superheltspillet som opprinnelig ble kunngjort i 2017.

Videre skal vi få mer nytt fra både Dying Light 2 og det etterlengtede Final Fantasy VII Remake. Square hintet nylig om en stor spillansering senere i år, og det er ikke utenkelig at det er snakk om nettopp rollespillets etterlengtede nyversjon.

Følg sendingen via Squares nettsider.

Nintendo - 11. juni klokken 18:00

Nintendo venter som alltid til rett før messegulvet åpner med å vise frem sine bidrag. Selskapet holder sin vante Direct-presentasjon, som skal gi oss innblikk i diverse spill som skal lanseres i andre halvdel av 2019.

Som Microsoft jobber Nintendo også med ny maskinvare, nærmere bestemt nye varianter av hybridkonsollen Switch. Toppsjef Shuntaro Furukawa kunngjorde imidlertid nylig at det ikke foreligger noen planer om å vise frem disse under årets E3.

Følg sendingen via Nintendos nettsider.

Også denne gangen sender vi to skribenter over dammen for å dekke festlighetene. Andreas Bjørnbekk og Jonas Magerøy har fått oppdraget i år, og du kan forvente fortløpende inntrykk, sniktitter og intervjuer fra messa.

Les alt om E3 2019 »

Siste fra forsiden