Feature

Supre konsollspill du kan gi bort til jul

Vi gir deg gode råd i julehandelen.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4

Når du er på utkikk etter et nytt spill til sønnen, nevøen eller faren i huset, er det ikke alltid lett å vite hvor du skal begynne. Du vet han liker bilspill, skytespill eller gode historier, men blir ikke veldig klok av å kikke på spillesken. Du vet heller ikke hvilke spill som er morsomme, og hvilke man bør styre unna.

Derfor har vi nå satt opp forslag til julegaver innenfor åtte kategorier. Vi har i de fleste tilfeller gått utenom en ren sjangerinndeling, og fokuserer i stedet på hvilke opplevelser man er ute etter å gi bort. Her finner du gode tips til spill for den som søker spenning, eventyr, konkurranse eller rett og slett vil ha et spill som hele familien kan kose seg med i romjula.

Klikk deg rett til anbefalingene for den spillopplevelsen du er ute etter:

I denne artikkelen fokuserer vi kun på konsollspill. Vi har en egen sak om supre PC-spill og en tredje artikkel tar for seg flotte spill til håndholdte konsoller.


Til de fartsglade

Her er spillene som stort sett har fokuset rettet ett sted: Gi spilleren fartsfølelse ulikt noe annet. Disse spillene tilbyr suggerende opplevelser, enten man liker realistiske spill eller uformell moro fra begynnelse til slutt. Vi har funnet frem fire knallgode bilspill og et raskt plattformspill som bør dekke dette behovet.

SSX.

SSX

Aldersmerking: 3 år
Tilgjengelig på: Xbox 360 og PS3

Man trenger ikke motor for å oppnå livsfarlige hastigheter. Et snøbrett holder i massevis. I SSX får du besøke noen av verdens flotteste fjelltopper, nyte utsikten, før du hiver deg utfor de snødekte fjellsidene som en galning. Spillet skilter med noen av seriens beste baner og massevis av fartsfylt moro. Det beste av alt er at alle benbrudd er virtuelle og dermed helt smertefrie.

Les vår anmeldelse av SSX
Finn beste pris i nettbutikkene: Xbox 360-utgaven, PS3-utgaven

Need for Speed: Most Wanted.
Les også
Anmeldelse:

Need for Speed: Most Wanted

Aldersmerking: 7 år
Tilgjengelig på: Xbox 360, PS3 og PC

Det merkes at Need for Speed: Most Wanted er skapt av Burnout-utviklerne i britiske Criterion. Her slippes du løs i en enorm by, hvor du oppfordres til å drive uhemmet fartsgalskap utenfor veitrafikklovens yttergrenser. Og om du trenger et ekstra intensiv til å få opp dampen, kan du bare titte i bakspeilet, for der er politiet med blålys og sirener.

Les vår anmeldelse av Need for Speed: Most Wanted
Finn beste pris i nettbutikkene: Xbox 360-utgaven, PS3-utgaven

Ridge Racer: Unbounded.

Ridge Racer: Unbounded

Aldersmerking: 7 år
Tilgjengelig på: PS3, Xbox 360 og PC

Da Namco overlot den erkejapanske arkaderacingserien Ridge Racer til finske Bugbear skapte det reaksjoner, men heldigvis vet FlatOut-veteranene hvordan de skal lage solide bilspill. Unbounded byr på massevis av morsom sladding i stilfulle bygater, denne gangen med et økt fokus på krasjing. Spillet har til og med et redigeringsverktøy som lar deg skape dine egne baner.

Les vår anmeldelse av Ridge Racer: Unbounded
Finn beste pris i nettbutikkene: Xbox 360-utgaven, PS3-utgaven

LittleBigPlanet Karting.

LittleBigPlanet Karting

Aldersmerking: 7 år
Tilgjengelig på: PS3

Sekkefolkene fra LittleBigPlanet har blitt noe av det nærmeste Sony kommer skikkelige konsollmaskoter, og da er det ikke til å unngå at de forsøker seg på mer enn bare kreativ plattformhopping. I LittleBigPlanet Karting er det familievennlig arkaderacing som står på menyen – artig alene, men best sammen med andre. Og akkurat det er jo et godt poeng foran familiehøytiden fremfor alle.

Les vår anmeldelse av LittleBigPlanet Karting
Finn beste pris på LittleBigPlanet Karting i nettbutikkene

Forza Horizon.

Forza Horizon

Aldersmerking: 12 år
Tilgjengelig på: Xbox 360

Med Forza Horizon tar Forza-serien et steg bort fra simulatorrøttene, og byr på actionfylt racing på den åpne landeveien. Her får du utforske alt fra brede motorveier til smale grusveier, alle lagt til lekre og varierte omgivelser. En god porsjon realisme sørger dessuten for en dypere opplevelse enn i spillets mest åpenbare konkurrenter, selv om det ikke er like avansert som seriens eldre spill.

Les vår anmeldelse av Forza Horizon
Finn beste pris på Forza Horizon i nettbutikkene


Til den adrenalinsøkende

Dette er spillene for de som vil kjenne blodet pumpe, og som trives best når det er eksplosjoner og fiender på alle kanter. Disse spillene stopper aldri opp, og gir deg alltid nye, spennende utfordringer rundt hvert hjørne.

Far Cry 3.

Far Cry 3

Aldersmerking: 18 år
Tilgjengelig på: Xbox 360, PS3 og PC

Far Cry 3 er et av de mest etterlengtede spillene i år. Hovedfiguren havner ved en feiltagelse på en tropeøy der galningen Vaas er sjef. Far Cry 3 er et actionfylt spill, med elementer som sniking, skattejakt og rett fram action. Forbered deg på en stor åpen verden med mye å gjøre hele tiden.

Les vår anmeldelse av Far Cry 3
Finn beste pris i nettbutikkene: Xbox 360-utgaven, PS3-utgaven

Dishonored.

Dishonored

Aldersmerking: 18 år
Tilgjengelig på: Xbox 360, PS3 og PC

Dishonored karakteriseres som en hyllest til nittitallets snikespill. I motsetning til mange av de tidligere snikespillene har Dishonored store åpne baner med sideoppdrag. Utvikleren har lagt opp til flere måter å løse oppdragene på. Hovedfiguren har mange triks i ermet som gjør det mulig å spille mer eller mindre akkurat som man vil.

Les vår anmeldelse av Dishonored
Finn beste pris i nettbutikkene: Xbox 360-utgaven, PS3-utgaven

Halo 4.

Halo 4

Aldersmerking: 16 år
Tilgjengelig på: Xbox 360

Masterchief er tilbake sterkere enn noen gang. Superteamet i 343 Industries har tatt Bungies oppskrift på et Halospill og forbedret den. Nok en gang er det Covenants som må bekjempes i adrenalinpumpende kamper, i vakrere omgivelser enn du har sett i serien tidligere.

Les vår anmeldelse av Halo 4
Finn beste pris på Halo 4 i nettbutikkene

Assassin's Creed III.

Assassins Creed III

Aldersmerking: 18 år
Tilgjengelig på: Xbox 360, PS3, Wii U og PC

Det avsluttende kapitlet i Ubisofts utvidede trilogi bringer oss til Amerika på 1700-tallet. Nytt av årets spill er muligheten til å klatre i trær i tillegg til den vanlige akrobatikken inne i byen. Spillet beholder mye av eventyrelementene som har gjort serien så kjent og populær. Fans av serien kommer til å like dette også.

Les vår anmeldelse av Assassin's Creed III
Finn beste pris i nettbutikkene: Xbox 360-utgaven, PS3-utgaven, Wii U-utgaven

Resident Evil 6.

Resident Evil 6

Aldersmerking: 18 år
Tilgjengelig på: Xbox 360, PS3 og PC

Skrekkspillseriens siste tilskudd er vanskelig, og du kommer til å dø mange ganger. Utfordringene ligger i at det er begrenset ammunisjon samtidig som fiendene er mange. Serien er kjent for å ha dårlige historier, men denne gangen er den overraskende god. Sammen med gripende og intens stemning er dette et av seriens bedre spill.

Les vår anmeldelse av Resident Evil 6
Finn beste pris i nettbutikkene: Xbox 360-utgaven, PS3-utgaven

Bli med videre til neste side, der anbefaler vi spill for den utålmodige og konkurransemennesket.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4

Siste fra forsiden