Star Wars - Ubisoft

Ubisoft skal lage et historiedrevet Star Wars-spill med en åpen verden

Samarbeider med Lucasfilm Games.

Konseptkunst fra Star Wars: Battlefront II (2017)
EA, Lucasfilm Games

Studioet bak The Division-spillene skal lage et nytt historiedrevet sandkassespill satt til Star Wars-universet. Det forteller utgiver Ubisoft og Lucasfilm Games onsdag.

Det er svenske Massive Entertainment som skal bryne seg på å lage et spill satt i en galakse langt, langt unna, med The Division-regissør Julian Gerighty bak roret. Ikke overraskende skal Snowdrop-motoren – som ble brukt til å lage de to The Division-spillene – brukes på dette nye prosjektet.

Utover det vet vi lite om dato og plattform, men vi regner med at spillet er et godt stykke unna ennå.

Star Wars Squadrons er EAs nyeste Star Wars-spill, og ble sluppet i fjor.
EA, Lucasfilm Games

De siste årene har Electronic Arts hatt en eksklusivitetsavtale med Disney om å lage Star Wars-spill. Avtalen skulle vare ut 2023, og er etter alt å dømme fremdeles på plass ifølge EAs Andy McNamara. Antageligvis betyr dette at spillet kommer ut først etter at avtalen har løpt ut om to år.

EA er for øvrig ikke ute av bildet, noe Disney-spillsjef Sean Shoptaw signaliserer i en uttalelse til Wired.

– EA har vært, og skal fortsette å være, en meget strategisk og viktig partner for oss nå og i tiden fremover. Men vi føler at det også er rom her for andre, sier han til nettstedet.

For øvrig skrinla EA visstnok et åpen verden-spill satt til Star Wars-universet i 2019.

Lucasfilm Games med nytt liv

Annonseringen av Ubisofts Star Wars-spill kommer bare en dag etter at det ble kjent at Bethesdas Machinehead Games jobber med et Indiana Jones-spill. I tillegg har Disney nylig pustet nytt liv inn i Lucasfilm Games-merkevaren, og signalisert at de ønsker å fokusere mer på spillfronten – særlig for Star Wars.

Lucasfilm Games ble først stiftet i 1982, men skiftet navn til LucasArts Entertainment i 1990. Etter at Disney kjøpte opp Lucasfilm i 2012, ble LucasArts lagt ned. Studioet var sørlig kjent for sine eventyrspill på 1980- og 90-tallet, slik som The Secret of Monkey Island, Maniac Mansion og Grim Fandango, samt en rekke Star Wars-spill som Tie Fighter og Star Wars: Dark Forces.

EA jobber med oppfølgere til Star Wars Jedi: Fallen Order.
EA ser for seg at fjorårets Star Wars-spill er starten på en helt ny spillserie »

Siste fra forsiden