Gamer.no og det store musemattemysteriet

(HARDE MATTER FORTS.)
Revoltec Lightpad
Denne matten kan sammenlignes med Everglide Fuze i tekstur og føling. Overflaten er behagelig, men den høye profilen gjør at den ikke kan konkurrere med andre matter. Under bruk blir det slitsomt å ha en såpass stor vinkel på håndleddet. Man kan selvfølgelig legge hele hånden på matten, men da minker man arbeidsområdet betraktelig. At den er innlagt med lysdioder som gir en småkul effekt i mørket, gjør den ikke til en bedre matte for gamere. For spesielt interesserte kan Revoltec Lightpad være en spennende finish for en eller annen rar "casemod".

Scythe ErgoDiver Mousepad
Scythe er en minimalistisk plastfjøl. Med sine beskjedne 20cm i bredden gir den ikke store rommet for utskeielser. Teksturen på Scythe er cirka lik Everglide Attack Pad, det vil si god, gammeldags "ruglete" plastikk. Den er kanskje en anelse grovere, men føles mye hardere, da selve matten er mye stivere enn Attack Pad. En litt ubehagelig, "plastikk fantastikk"-musematte som sikkert ikke koster mange kroner å importere.

Steelpad S&S
Steelpad er nå tilbake med en matte som holder tro til tradisjonen fra 3S og 4S, men utført i plastikk og ikke aluminium. Matten har en utrolig lav profil, ikke mer en et par millimeter høy. Til forskjell fra 4S, hvor det er et belegg mellom matten og underlaget, har S&S en myk gummiblanding på undersiden av matten, som holder den bom fast på underlaget.

S&S er stor nok for de fleste, kun merkbart slått av Everglide Destrukt Pad og Fatal1ty i størrelse. Teksturen på S&S er nær den grove siden til fUnc 1030 og Razer eXactmat. Merk og at Steelpad S&S sliter på musføttene dine. På lik linje med gamere som har andre musematter med grov tekstur, kan det være lurt å ha ekstra museføtter i reserve til enhver tid.

Sammendrag og plassering
Dette er kategorien hvor slitasje merkes best. Flere leverandører av musematter legger nå ved forskjellige varianter av "Mouse Skates". Det viser seg at noen av disse er av heller laber kvalitet. Limet er som regel dårligere enn dedikerte "Mouse Skates" og ytelsen kan være under par. Det lønner seg å investere et par kroner ekstra i gode musføtter, som for eksempel omtalte Hyperglide.

Det er flest matter i denne kategorien, men konkurransen blant de beste var ikke vanskelig å avgjøre. Steelpad S&S er den beste matten i kategorien. Den lave profilen gjør spillingen mer behagelig i lengden, og musen har absolutt ingen problemer med tracking på denne matten. I tillegg leveres Steelpad S&S med bæreveske og ekstra sett musføtter, veldig greit å ha for de som reiser rundt og spiller mye aktivt, på LAN og liknende.

Etter Steelpad S&S kommer Razer eXactmat og fUnc 1030 på delt 2. plass. Forskjellen på disse mattene er relativt små, Razer er litt større, men fUnc har klips for å holde muskabelen ute av veien. Begge har to sider, en grov og en fin. På 3. plass kommer Allsop Metal Art Mousepad. Litt overraskende god følelse i Allsop-matten gjør at vi verdsetter den litt ekstra. Resten av mattene er typisk av karakteren "helt greie", bortsett fra Scythe-matten, som vi helst styrer unna.

Kommentarer (80)

Forsiden akkurat nå

Til toppen