Metal Gear Survive har muligens en hemmelig melding som hyller Kojima

Observante spillere oppdaget en spesiell navneliste i spillet.

Twitter/Michael Yurko

Til manges store skuffelse representerer det seneste Metal Gear-spillet som en kjent et kraftig avvik fra den vante formelen. Utviklerne av Metal Gear Survive har imidlertid ikke glemt Kojima, og nå ser det ut til at spillet faktisk inneholder en aldri så liten skjult hyllest til sjefen sjøl. Det melder PC Gamer.

En observant spiller, som meldte om oppdagelsen på Twitter, oppdaget nemlig at en navneliste i spillet trolig ikke er tilfeldig sammensatt. Skjermbilder av listene kan du se under.

Referanse til Kojima Productions?

Den første bokstaven i en serie kodenavn som dukker opp et sted i spillet staver ordene «KJP Forever». KJP er den vanlige forkortelsen for Kojima Productions, studioet bak de foregående Metal Gear-spillet som ble grunnlagt av Hideo Kojima.

Et annet sted staver de samme initialene ordene i motsatt rekkefølge, altså nedenfra og opp på listen. Dette betyr at det er relativt liten sannsynlighet for at det dreier seg om et sammentreff.

Dermed dreier det seg nok muligens om en hemmelig melding som utviklerne har lagt inn i stillhet, noe som for øvrig ikke er et helt ukjent fenomen i spillverdenen. For eksempel hadde Nintendo Switch en skjult hyllest til den avdøde Nintendo-sjefen Saturo Iwata, og i januar meldte vi om en skjult melding i BioShock som først nylig ble avslørt.

Kanskje er meldingen lagt inn for å blidgjøre fans av Metal Gear-serien. Avviket fra den velkjente Metal Gear-formelen har vekket kraftige reaksjoner blant fans, og den første Survive-traileren ble møtt med krass kritikk. På nettsider som Metacritic uttrykker spillere også for tiden svært stor misnøye, selv om spillet har fått ganske moderat mottakelse blant anmeldere.

Mystiske Death Stranding er Kojimas neste spill: Dette vet vi nå litt om »

Siste fra forsiden