Lost Empire: Immortals

Mange nyheter for gamle spillere

Om du har prøvd det første Lost Empire-spillet, kan du se frem til mange nyheter og forbedringer. Immortals blir nemlig mer som en etterfølger å regne enn en utvidelse av originalspillet, og Pollux Gamelabs forteller at de har lagt mye arbeid i å forbedre spillet.

Avansert diplomati
Avansert diplomati

– Lost Empire: Immortals er ikke bare en forbedring av originalspillet, men et nytt spill inspirert av Lost Empire. Alle funksjonene har blitt redesignet, og spillet inneholder praktisk talt ingen kode fra det forrige spillet. I tillegg til ny og forbedret spillmekanikk, har grafikkmotoren blitt skrevet fra bunnen av for å støtte DirectX 9 og programmerbare «shader»-effekter. Vi har, for eksempel, flere «shadere» for skip, partikkeleffekter, et helt nytt stjernekart og en ganske lekker «bloom»-effekt.

– Ved siden av visuelle forbedringer, er det gameplayet vi har brukt mest tid på. Mens forgjengeren hadde en del problemer med detaljstyring og måten spillmekanikken ble formidlet til spilleren på, har det nye spillet blitt designet med disse to momentene i tankene. Vi har unngått unødvendig kompleksitet og heller sentrert gameplayet rundt å gjøre viktige valg, og sørget for at spilleren forstår konsekvensene av hvert valg.

Er du en erfaren Lost Empire-spiller, vet du også at Pollux fulgte opp lanseringen med en rekke oppdateringer, som har inkludert nye funksjoner og endringer basert på tilbakemeldinger fra spillmiljøet. Den danske utvikleren ønsker også å følge opp lanseringen av Immortals på en lignende måte.

Ny grafikkmotor
Ny grafikkmotor

– Etter utgivelsen av Lost Empire fikk vi mye hjelp fra spillerne på forumet vårt. De pekte ut «bugs» og foreslo nye funksjoner og gameplaymessige endringer. Vi brukte deres forslag for å forbedre spillet. Etter Immortals har blitt lansert vil vi fortsette å lytte til spillerne, og oppdatere spillet så lenge spillerne kommer med verdifulle forslag – eller til vi slipper opp for penger.

Modige utviklere

Da jeg først hørte om Lost Empire, undret jeg meg litt over hvorfor Pollux valgte å fokusere på akkurat 4X-sjangeren. Dette er en nisjesjanger som er preget av etablerte titler, og det er ikke noen enkel sak for en liten, skandinavisk utvikler å bryte inn i et slikt marked. Pollux-folkene engster seg ikke spesielt mye over akkurat dette, og forteller enkelt og greit at de lager et romstrategispill fordi det er akkurat det de har lyst til å lage.

– Vi er store tilhengere av 4X-spill, og har spilt dem siden dagene med Master of Orion. Lost Empire-spillene gir oss muligheten til å lage et 4X-spill som fungerer akkurat slik vi ønsker det (samtidig som det forhåpentligvis også appellerer til spillerne der ute), og det er flere områder der vi følte at vi kunne forbedre den eksisterende formelen. Spesielt i forhold til omfang.

Skittent spill
Skittent spill

– Vi vil at spillerne skal føle at de utforsker og potensielt får herske over en hel galakse, ikke bare en klynge med noen hundre solsystem. I Lost Empire: Immortals kan spilleren zoome sømløst fra et enkelt stjernesystem hvor hver individuell planet er synlig, til et synspunkt der hele galaksen er synlig og ser ut som et fotografi stjålet fra NASA (noe det ikke er, kors på halsen!).

Vi hører mye om hvor hard og konkurranseutsatt spillindustrien er, og basert på de mange rapportene om spillselskaper som sliter med økonomien, skulle en tro man måtte være litt gal for å starte opp sitt eget uavhengige spillselskap i disse dager. Folkene hos Pollux Gamelabs er imidlertid overbevist om at det er en fordel å være en liten aktør i en stor industri.

– Å være et lite spillselskap er som å være en ensom ninja i kamp mot en hel styrke med samuraier; vi kan snike oss ubemerket rundt og angripe ved hjelp av overaskelseselementet! Nei, seriøst, vi har det moro mens vi lager spill, og jeg tror vi har et mye tettere forhold til folkene som spiller spillene våre enn det store selskaper har, noe som ofte kan gi oss en fordel.

Mon tro om disse kan sees fra bakken?
Mon tro om disse kan sees fra bakken?

Strategispill i stil med Lost Empire: Immortals er tradisjonelt PC-territorium, men til neste år kan konsollspillere se frem til et helt nytt Civilization-spill, og det er utvilsomt mange konsolleiere som setter pris på litt strategi. Pollux forteller at de jobber med prosjekter for både PC og Xbox 360, men det ser ikke ut som en konsollutgave av Lost Empire er under utvikling på dette tidspunktet.

– Teknisk sett er det ingen grunn til at ikke Lost Empire: Immortal ville kunne kjøre på Xbox 360. Men så lenge konsollen ikke bruker mus, vil en direkte port være upraktisk for spillerne. Vi har andre titler under utvikling som har potensiale for å komme på både PC og Xbox 360, men siden vi er ekte ninjaer vil vi ikke røpe noen hemmeligheter her!

Lost Empire: Immortals skal lanseres til neste år, og gis ut av den svenske utgiveren Paradox. Det første Lost Empire-spillet ble kun lansert over spillportalen GamersGate, men Immortals blir også å finne i butikkene.

Lost Empire: Immortals

Windows
Slippdato: 14. mars 2008
Sjanger: Strategi
Utvikler: Pollux Gamelabs
Utgiver: Paradox Interactive

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen