The Elder Scrolls: Legends er lansert på PC

Samlekortspillet kommer også snart til nettbrett og mobil.

Bethesda

The Elder Scrolls: Legends, også kjent som Bethesdas svar på Hearthstone, er offisielt lansert på PC, kunngjorde utvikleren på tampen av forrige uke. Samlekortspillet har vært gjennom måneder med både lukket og åpen betatesting, og nå er fullversjonen omsider ferdigstilt.

The Elder Scrolls: Legends er Bethesdas svar på Hearthstone.
Espen Jansen/Gamer.no

Spillet er helt gratis, og kan lastes ned via Bethesdas skrivebordsapplikasjon – Bethesda.net Launcher. Dersom du enda ikke har skaffet deg denne finner du den øverst på utviklerens nettsider.

Ved siden av PC-lanseringen fikk vi også vite når The Elder Scrolls: Legends kommer til andre plattformer. Bethesda satser i første omgang på håndholdte enheter, og spillet kommer til iPad den 23. mars og Android-nettbrett i april. Deretter kommer en Mac-versjon i mai, mens smarttelefoner får spillet tidlig på sommeren. Foreløpig er det ingen planer om å bringe spillet til konsoll.

Enspillerkampanje på vei

De som plukker opp The Elder Scrolls: Legends nå kan i hovedsak prøve seg mot andre spillere, men innhold for de som helst spiller alene er også på vei.

Innholdspakken «The Fall of the Dark Brotherhood», som slippes 5. april, byr på mer enn 20 enspilleroppdrag fordelt på tre forskjellige brett. Alle som kjøper utvidelsen får også tilgang på 40 nye kort, samt en eksklusiv ulv man kan ri på i nettrollespillet The Elder Scrolls Online.

Samlekortspillet vil få mer enspillerinnhold i fremtiden.
Bethesda

Bethesda har også hintet til langt større planer for samlekortspillet i fremtiden, med nye funksjoner, nye oppdrag og en haug med nye kort. Utvikleren holder de fleste detaljene skjult, men lover en stor annonsering på årets E3-messe i juni.

Engasjerende samlekortspill

The Elder Scrolls: Legends ble først annonsert i 2015, men det tok enda lang tid før vi fikk vite noe særlig om spillet. Ved første øyekast er det lite som skiller Bethesdas samlekortspill fra for eksempel Hearthstone, men noen forskjeller finner man.

Blant annet er spillbrettet delt inn i to baner, der kort enten spilles på høyre eller venstre side. De ulike banene har i tillegg forskjellige egenskaper, avhengig av hvilket brett man spiller på.

Vi prøvde The Elder Scrolls: Legends i fjor, og ifølge vår skirbent var kombinasjonen mellom velkjente og nye, unike løsninger nok til at spillet skilte seg positivt ut fra konkurrentene:

– The Elder Scrolls: Legends kunne fort endt opp som en billig kopi av både Hearthstone og Magic: The Gathering, men i stedet virker det som om det nye samlekortspillet har funnet en gyllen middelvei. Ikke for simpelt, ikke for komplisert, skrev Espen Jansen.

Les også
Anmeldelse: The Elder Scrolls: Legends

Snart kan man besøke Morrowind i The Elder Scrolls Online.
Se traileren for nettrollespillets neste utvidelse her »

Siste fra forsiden