FEATURE: Slik ser vi for oss høstsesongen i Rocket League
Feature
(Bilde: Eivind Von Døhlen/Gamer.no)

Telenorligaen Høsten 2017 – Rocket League

Slik ser vi for oss høstsesongen i Rocket League

Det blir svært jevnt om sluttspillplassene i år, og vi har vurdert sjansene til hvert lag.

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Norges største satsing på e-sport, som driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Det er to sesonger per kalenderår.

Alt du trenger å vite om Telenorligaen »

Etter en vellykket første sesong med Rocket League i Telenorligaen i vår, vender det populære bilfotballspillet tilbake for en ny runde. Seriespillet sparkes i gang 31. august, med både gamle kjenninger og nye utfordrere som skal kjempe om retten til å kalle seg norgesmestere i Rocket League.

Foruten nye lag bringer høstsesongen også med seg noen endringer til turneringens format. 1. divisjon er utvidet med to lag – fra åtte til ti – som også får innvirkninger for nedrykksstriden. De to lagene som ligger sist ved sesongens ende rykker ned til 2. divisjon, mens laget som ender på åttendeplass må spille kvalifiseringskamp for å beholde sin plass til neste sesong.

Mange av klubbene har også gjort en del spillerbytter siden mai, noe som selvfølgelig endrer forventningene til hva hvert av lagene vil prestere i høst. Vi har fulgt overgansmarkedet og turneringene avholdt i sommer, og har kommet frem til våre spådommer for sesongen.

Nederst i artikkelen vil undertegnede og Anders «eXuSeS» Skjulestad, medgrunnlegger av RocketLeague.no, forsøke å spå utfallet av høstens seriespill.

Nedrykksstriden (10. - 8. plass)

The Razzle Dazzlers of Fantazzmagazzles: Må jobbe for å unngå nedrykk.

Norge Henrik «VERSACE» Hansen
Norge Sindre «taffel»
Norge Mads «Maadzz» Gjelsten

Det nærmer seg sesongstart for Rocket League i Telenorligaen.
Det nærmer seg sesongstart for Rocket League i Telenorligaen. Bilde: Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Allerede før seriestart har nyopprykkede The Razzle Dazzlers of Fantazzmagazzles (RDF) sikret seg sin første seier i 1. divisjon. Gjengen vipper nemlig Came With A Great Fart av tronen som laget med det mest fargerike navnet, og vil uten tvil by på mye tungekrøll for både skribenter og kommentatorer som dekker Rocket League.

Prestasjonsmessig kan det bli en vanskelig sesong for RDF, med tidlige møter mot lag som Tøvpatruljen og regjerende mester Kartoflerne. Hvordan laget tar seg gjennom sine fire første kamper vil trolig bli avgjørende for plassering ved sesongens utgang.

Etter all sannsynlighet vil RDF ikke melde seg inn i kampen om sluttspill, og laget vil ha mer en nok med å unngå nedrykk.

Fort og Gæli: Spiller mest for moro skyld.

Norge Jon Bjørnar «Homonavn» Andersen
Norge Jonas «Respwner» Nilsen
Norge Herman «Wubba» Holmen Johansen

Fort og Gæli er et spennende lag, som på sin dag spiller svært god Rocket League. Gutta har selv sagt de kun spiller for moro skyld, men det holdt likevel til opprykk fra 2. divisjon i vår.

I likhet med RDF møter Fort og Gæli tøff motstand tidlig, med kamp mot Kartoflerne i første runde. Deretter venter riktignok noen litt mildere møter, og dersom laget spiller på sitt beste kan det greit melde seg inn i toppstriden ved halvspilt sesong.

Hvor Fort og Gæli ligger på tabellen i slutten av oktober vil nok bestemmes av lagets innsats og vinnervilje. Dersom gjengen fortsetter å kun spille for moro skyld kan det nok bli vanskelig å hevde seg helt i toppen.

Delta Cubes: Ukjent lagoppstilling som kan overraske.

Norge Henrik «Devik» Devik
Norge Thomas «Unlikely» Hennø
Tsjekkia «Deviix»

Laget som endte på sjetteplass i vår har gjennomgått store endringer i sommer, og stiller med en ny og ukjent lagoppstilling. Delta Cubes har potensialet til å bli høstens store overraskelse, men ifølge kaptein «Devik» har starttreeren knapt spilt sammen i forkant av sesongen.

Slik vi ser det er Delta Cubes' eneste håp å finne rytmen og utvikle et solid samspill så fort som fy. Det blir riktignok ingen enkel oppgave, med kamper mot BX3, Tøvpatruljen og Kartoflerne i løpet av seriens fem første runder.

Uten å ha sett hele laget i aksjon er det selvfølgelig vanskelig å spå en endelig plassering. Vi tror imidlertid høstsesongen kan bli hakket for tung for Delta Cubes.

Midt på treet (7. - 5. plass)

Came With A Great Fart: Tilbake etter en turbulent sommer.

Det har vært en turbulent sommer for CWAGF, som nok vil slite med å ta seg til sluttspill.
Det har vært en turbulent sommer for CWAGF, som nok vil slite med å ta seg til sluttspill. Bilde: Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Norge Knut «Ingvaldsson» Skaug
Norge Jonas «Lemon» Roald
Norge Stian «Blastnor» Hjulstad Nilsen

På papiret stiller Came With A Great Fart (CWAGF) kun med én endring i lagoppstillingen – med «Blastnor» som erstatter tidligere kaptein Vegard «Vj» Jørgensen. Sommeren har riktignok vært ganske turbulent for laget, og det er en uprøvd gjeng som stiller til sesongstart mot BX3. 

Det CWAGF mangler i samkjøring håper laget å gjøre opp for med individuelle ferdigheter. Både «Ingvaldsson» og «Lemon» viste hva de er gode for under vårsesongens sluttspill, mens «Blastnor» tar med seg mye erfaring fra sin tid i 1. divisjon i vår.

Uten mange resultater å vise til fra i sommer, og med enda tøffere kamp om de fire første plassene i serien, blir det nok vanskelig for CWAGF å ta seg tilbake til sluttspill om noen måneder.

GoToSleep: Motivert gjeng som kan snike seg inn i toppen.

Norge Mats «Hunterico» Mørch
Norge Harald «Haraldo» Nordvik
Norge Chris «Chriz» Holten

GoToSleep beholdt sin plass i Telenorligaens 1. divisjon etter å ha havnet på kvalifiseringsplass i vår, men mistet så en del spillere til andre klubber. Som Delta Cubes har laget derfor brukt sommeren på å sette sammen en ny starttreer, og resultatene så langt lover godt.

Som kaptein «Hunterico» forteller er gutta svært motiverte, og de har lagt inn mye arbeid for å få samspillet på plass. GoToSleep er avhengige av gode resultater i sine to første kamper, før de må gjennom en svært utfordrende måned med mye tøff motstand.

Av lagene i det midtre sjiktet har GoToSleep kanskje størst mulighet til å kjempe om sluttspillplass, men for å snike seg inn blant de fire beste må mye gå riktig.

Oslo Lions: Vil bevise at de hører hjemme.

Norge Bjørn Tore «Scidit» Blomskog
Norge Christer «Barebrur» Sund
Norge Adrian «Get Hard» Teien Larsen

Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb trappet opp sin satsing på Rocket League i sommer, med signeringen av «Scidit», «Barebrur» og «Get Hard». Den nyopprykkede trioen vil naturligvis nyte fordeler av å ha en større organisasjon i ryggen, men hvorvidt det vil resultere i sluttspillplass gjenstår å se. 

På papiret spiller Lions sine vanskeligste kamper i løpet av sesongens seks første runder, som åpner for en sterk innspurt. Med gode resultater mot ett eller flere av Telenorligaens antatt beste lag, skal det derfor ikke mye til for at gjengen er med å kjempe i toppen.

Rocket League-turneringen på Norway Cup var Lions' første store prøve, og laget gjorde absolutt en god figur. Til slutt måtte «Scidit» og kompani gi tapt i en svært jevn kvartfinale mot Gutta Boyz, og steget opp til øverste sjikt kan igjen bli hakket for vanskelig i Telenorligaen.

Sluttspillkandidatene (1. - 4. plass)

Kartoflerne: En haltende mester?

Kartoflerne og «Reganam» (avbildet) må klare seg uten sin beste spiller denne sesongen.
Kartoflerne og «Reganam» (avbildet) må klare seg uten sin beste spiller denne sesongen. Bilde: Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Norge Aleksander «Phocaz» Jensen
Norge Tormod «Reganam» Lien
Norge Marius «Kileak» Johansen

Vårsesongens overlegne ener er tilbake for å ta en ny tittel, men med et litt annet utgangspunkt. Martin «Sniper» Wiulsrød – en av Norges beste spillere – har gitt vei for Aleksander «Phocaz» Jensen, som sammen med «Reganam» og «Kileak» skal forsvare Kartoflernes ære.

Ingen kan betvile kvaliteten i laget, men som i vår ser det ut til at Kartoflerne satser på at rent talent vil vinne frem. Så vidt Gamer.no er bekjent har ikke de tre gutta spilt spesielt mye sammen i sommer, så det er naturlig å stille spørsmålstegn rundt samspillet i laget.

Uten sin beste spiller, og med sterkere konkurranse fra andre lag vil Kartoflerne neppe få en like enkel vei til seier i høst. Laget bør riktignok forvente å sitte blant de fire beste ved sesongslutt, og «Sniper» er aldri langt unna om laget skulle få problemer.

Tøvpatruljen: Ny stall med stort potensiale.

Norge Kim Alexander «kimy0» Hermansen
Danmark Casper «Al Dente» Vissing
Norge Andreas «Andey» Groven

Ved første kikk på Tøvpatruljen skulle en nesten tro man hadde med et helt annet lag å gjøre. To av tre spillere – «Al Dente» og «Andey» – har nemlig tatt turen over fra BX3-laget som tok seg til sluttspill i vår. Sammen med «Kimyo» håper gutta å vende tilbake til det gode selskap i høst, noe vi også tror de skal klare. 

Med unntak av en tidlig kamp mot Kartoflerne, vil Tøvpatruljen møte størst motstand mot slutten av sesongen. Gitt at laget har prestert godt frem til da kan det absolutt være en fordel, og en god anledning til å teste formen inn mot et eventuelt sluttspill.

Det mest spennende oppgjøret blir uten tvil mot BX3 den 19. oktober, og til Gamer.no forteller «Andey» at han håper å kunne vise sitt tidligere lag hvem som er sjefen. 

BX3: Laget alle ønsker å slå.

Kaptein «etreX» (til venstre) er eneste spiller som er igjen fra vårens BX3-lag.
Kaptein «etreX» (til venstre) er eneste spiller som er igjen fra vårens BX3-lag. Bilde: Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Norge Øystein «etreX» Antonsen Larsen
Norge Casper «Sacred» Sperrevik
Norge Jørgen «Jwols» Olsen

Nok et lag med store utskiftninger siden forrige sesong, og kun kaptein «etreX» gjenstår fra i vår. Han har fått med seg «Sacred» og «Jwols», og den nye BX3-trioen er slettes ikke noe å kimse av.

Med seier i en rekke turneringer i sommer, inkludert på Norway Cup i juli, tar BX3 Elektroniske Sportsklubb med seg et aldri så lite favorittstempel inn til Telenorligaen. Det virker ikke gutta å ha noe problem med, og ifølge «etreX» er målet ganske enkelt å vinne hele sulamitten.

I likhet med Tøvpatruljen spiller BX3 sine antatt vanskeligste kamper til slutt, som kan hjelpe inn mot finalene. Laget må imidlertid passe på å holde intensiteten oppe hele veien, for å unngå å undervurdere motstanden.

Gutta Boyz: Litt usikker, men har tid til å finne formen.

Norge Eirik «Heggen» Heggelund
Norge Anders «SleezyKH» Holen
Norge Simen «miize» Antonsen

Gutta Boyz har ikke gjort store endringer siden vårsesongen, men tviler litt på formen.
Gutta Boyz har ikke gjort store endringer siden vårsesongen, men tviler litt på formen. Bilde: Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Gutta Boyz går inn i Telenorligaens andre Rocket League-sesong med håp om å klatre ett hakk høyere på pallen denne gangen. Laget endte på andreplass i vårsesongen, andreplass i sluttspillet og tok atpåtil en andreplass på Norway Cup.

Stallen er stort sett lik som i vår, med «SleezyKH» tilbake som starter og «miize» – som spilte sluttspill for laget i vår – inn for Kenneth «mewy» Kristiansen. Kaptein «Heggen» mener imidlertid at laget har mye jobb foran seg om det skal prestere like bra som tidligere sesong.

Slik vi ser høsten har Gutta Boyz noen kamper på seg til å få alt på plass, før den første skikkelige testen mot BX3 14. september. Innen den tid bør laget ha funnet igjen til gamle takter, og derfor spår vi at Gutta Boyz kniper den siste sluttspillplassen.

Slik tror vi tabellen vil se ut etter endt seriespill

Spådom av: Andreas Klebo-Espe Anders «eXuSeS» Skjulestad
1. BX3 Elektroniske Sportsklubb Kartoflerne
2. Tøvpatruljen BX3 Elektroniske Sportsklubb
3. Kartoflerne Gutta Boyz
4. Gutta Boyz Tøvpatruljen
5. GoToSleep Came With A Great Fart
6. Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb GoToSleep
7. Came With A Great Fart Delta Cubes
8. Fort og Gæli The Razzle Dazzlers of Fantazzmagazzled
9. Delta Cubes Fort og Gæli
10. The Razzle Dazzlers of Fantazzmagazzled Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb

* Sluttspill / * Kvalifiseringsrunde / * Nedrykk

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen