Feature

E3 2016

Dette er de største nyhetene fra E3 2016

Vi tar deg gjennom høydepunktene fra årets spillmesse i Los Angeles.

Nå er E3 over for denne gang, og i år som i fjor sitter vi igjen med en hurv av spennende spill på horisonten. Det blir liksom aldri tomt for dataspill å glede seg til, og at spillmediet fortsatt holder koken er en stadig like gledelig nyhet for oss som vet å sette pris på våre digitale utflukter.

Apropos gledelige nyheter, så var det også flere av disse under årets E3. Mange spill ble annonsert, vi fikk flere fornøyelige gjensyn med gamle helter, og oppi det hele bante konsollprodusentene, med Microsoft i spissen, vei mot en oppgraderbar framtid.

Det har med andre ord vært mye å holde styr på, og vi forstår godt hvis det var en og annen nyhet som gikk deg hus forbi i spilluken som var. Nettopp derfor har vi nå samlet sammen det vi anser for å være det aller viktigste som skjedde under E3 2016, i en hendig oversikt under – da også med lenker til de aller største nyhetssakene og trailerne.

Følg også med i tiden fremover, når våre inntrykk fra selve messegulvet – deriblant sniktitter og dyptgående intervjuer – begynner å dukke opp på forsiden.

Crash Bandicoot er omsider tilbake, her i det kommende Skylanders-spillet.
Activision

Les alt vi har skrevet om E3 2016 »

Crash Bandicoot kommer til PlayStation 4

Crash Bandicoot var lenge en av Sonys største merkevarer, men det begynte å bli ganske mange år siden vi sist så den eplespisende punggrevlingen i aksjon. Nå er ventetiden imidlertid over, for under Sonys E3-konferanse fikk vi vite at et oppusset gjensyn med de tre første spillene i serien ikke nødvendigvis ligger så langt fram i tid. I tillegg vil Crash også dukke opp i det kommende Skylanders-spillet, Skylanders Imaginators, i høst.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Quake vender tilbake

Bethesda har vært ram på å sparke nytt liv i gamle spillserier i det siste, og både Wolfenstein og Doom har endt opp som imponerende blandinger av nytt og gammelt spilldesign. Det eneste som manglet da, var selvfølgelig et nytt Quake-spill. Dette skal vi nå få, i form av id Softwares kommende Quake: Champions. Vi vet foreløpig svært lite om spillet, annet enn at det skal basere seg på ulike helteskikkelser og klassiske skytespillfunksjoner.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Det skal utforskes både høyt og lavt i The Legend of Zelda: Breath of the Wild.
Nintendo

Vi vet langt mer om det neste Zelda-spillet

Les også
Anmeldelse: The Last Guardian

Nintendo hadde planlagt å ha en heller liten tilstedeværelse på årets E3. Vi fikk se litt mer av de blivende Pokémon-spillene, og et par andre japanske rollespill var det jo også plass til, men ellers var det Zelda, og kun Zelda, som stod på tapeten. Nærmere bestemt var det snakk om The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Wii U-spillet som lenge har vært under utvikling i Nintendos innerste indre. De japanske spillgigantene var rause med videoinnhold fra Breath of the Wild, og vi fikk snappet opp en haug med spennende, ny informasjon om spillet.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Microsoft dro sløret av den kommende Xbox-maskinen

Det har lenge vært kjent at både Sony og Microsoft har lekt med tanken på å lage nye stuekonsoller, ikke bare som et sprang til en ny konsollgenerasjon, men også som et halvskritt for å holde følge med de stadig mer teknisk krevende spillene på markedet. Microsoft har kanskje mest å tjene på dette, og det var også derfor nettopp de som tok bladet fra munnen først. Den kommende Xbox-maskinen går foreløpig bare under tilnavnet Project Scorpio, men skal visstnok være fire gang så kraftig som dagens Xbox One.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Skuespiller Norman Reedus dukker selvfølgelig opp i Death Stranding.
Kojima Productions

Death Stranding er Hideo Kojimas neste prosjekt

Hideo Kojima – først og fremst kjent som mannen bak de avsindig populære Metal Gear Solid-spillene – tok et ublidt og svært offentlig farvel med det japanske distribusjonsselskapet Konami i fjor høst. Dette ser derimot ikke ut til å ha knekt den genierklærte spillskaperen, som nå er tilbake med et helt nytt utviklerstudio og selveste Sony i ryggen. Hva Kojimas nyeste prosjekt egentlig er, er det nok ingen andre enn han selv som vet, men vi fikk i hvert fall et veldig merkelig og veldig interessant innblikk under årets E3. Flere i redaksjonen dro på seg gåsehud av det vi fikk se.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

The Last Guardian har endelig fått en offisiell lanseringsdato

Noen spill blir tilsynelatende aldri ferdig utviklet, og lenge var det mange som tvilte på om vi noen gang skulle få se dagen The Last Guardian ble lansert. Den åndelige oppfølgeren til Ico og Shadow of the Colossus ble derimot bragt fram i lyset igjen under fjorårets E3-messe, og i år fikk vi endelig vite datoen vi kan innta det nyeste universet Fumito Ueda har tryllet fram. Nå er det bare å glede seg til å ri på den merkelige fuglekatten som vil være din kumpan i spillet.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Kratos har blitt voksen og skjeggete i nye God of War.
Sony

Et nytt God of War ble annonsert

Sinnataggen Kratos gjorde det stort som hissig krigsgud på de to foregående PlayStation-konsollene, og for mange virket det da bare som et tidsspørsmål før vi også skulle få oppleve spartansk massedrap på PlayStation 4. Og jaggu, ikke bare viste Sony fram et splitter nytt God of War-spill under årets E3, men de ga oss også et God of War-spill som ser oppriktig nytt og spennende ut. Denne gangen får vi besøke en norrøn setting, med en skjeggete Kratos som må balansere livet som farsfigur og monsterjeger. Riktig så pent er det også.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Forza Horizon 3 drar «down under»

Microsofts fantastiske bilspillserie fortsetter sin semiårlige syklus, og i det herrens år 2016 skal vi få meske oss med Forza Horizon 3. Annonsert og vist fram på Microsofts pressekonferanse; i det tredje Horizon-spillet fortsetter vi seriens reise verden rundt, denne gangen til hjertet av Australia. Her er kenguruer og «offroad»-kjøring bare fornavnet.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Det loves tilnærmet fotorealisme i Resident Evil 7.
Capcom

Resident Evil 7 er et faktum

Resident Evil-serien har hatt en turbulent historie: Fra begynnelsen på det spede nittitallet, hvor originalspillet ble hyllet som et skrekkelig god leksjon i obskure gåter og zombieslakt, til dagens situasjon, hvor Capcom lenge virket mer opptatt av å gi ut gamle spill på nytt, enn å finne på noe nytt. Nå er imidlertid Resident Evil 7 annonsert, og denne gangen har de japanske utviklerne virkelig forsøkt å finne opp hjulet på nytt. Handlingen ses denne gangen fra en førstepersons synsvinkel, grafikken skal lene seg mot det fotorealistiske, og skrekken skal stå i fokus. Det at hele opplevelsen også skal kunne spilles i PlayStation VR er et lite, spennende bonuspoeng.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Alle eksklusive Xbox One-spill skal også komme til Windows 10

Vi har lenge visst at Xbox One og Windows 10 går godt i lag, men det var først under årets E3 Microsoft kunne bekrefte våre mistanker: Samtlige Xbox One-eksklusive spill fra nå av, vil også dukke opp på WIndows 10. Enda bedre er da det faktumet at man automatisk får begge utgavene av spillet ved kjøp av en av de. Dette har tidligere gjeldt for Quantum Break og Killer Instinct, mens vi i tiden framover vil se at alt fra Gears of War 4 til Halo Wars 2 havner innunder Microsofts nye satsing.

Tekken møter Street Fighter i Tekken 7.
Bandai Namco, montasje Gamer.no

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Tekken kommer for første gang til PC

Tekken har alltid vært en høyt aktet slåssespillserie, men det begynner likevel å bli lenge siden vi sist fikk et nummerert Tekken hjem i stua. Under E3 ble det derimot klart at Tekken 7 nå er like rundt hjørnet, og med en lansering tidlig i 2017 er det bare å glede seg til nye eventyr med Heihachi og co. Enda mer interessant er det at spillet også skal dukke opp på Steam – Tekken 7 blir dermed det første spillet i den 22 år gamle serien som blir tilgjengelig på PC.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

The Elder Scrolls V: Skyrim skal pusses opp for dagens konsoller

The Elder Scrolls V: Skyrim står fortsatt som et av tidenes beste vestlige rollespill, og det er nok ikke mange som er vonde å be når Bethesda nå gir ut spillet på nytt. Denne gangen er det PlayStation 4 og Xbox One som skal til pers, og med på kjøpet får man langt bedre grafikk, klokkeren bildeflyt og av alt ekstramateriale. «Mods» skal det også bli rom for i de nye konsollutgavene, så da er det bare å leke seg med hjemmelagde oppfinnelser i hjertet av Tamriel.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Smittsomt uhyggelig stemning i nye Prey.
Bethesda

Bethesda viste fram deres visjon for et helt nytt Prey-spill

Romvesenkalaset som var det originale Prey viste seg som et helt streit skytespill for litt over ti år siden. Likevel var det var Prey 2, og da spesielt det lille vi fikk se av oppfølgerspillet, som virkelig ga flere av oss vann i munnen. Prey 2 ble imidlertid kansellert for flere år siden, til manges store skuffelse. Nå vender serien tilbake, men da i en ny skikkelse, laget av skaperne av Dishonored, og med en ny hovedrolleinnehaver. Vi fikk se heller lite av det kommende Prey, men at det blir en svært (u)hyggelig opplevelse, er det ingen tvil om.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Vil du ha flere nyheter, eller leter du simpelthen etter våre inntrykk fra messegulvet? Sjekk ut E3-sider, hvor alt vi har skrevet om E3 2016 ligger »

Siste fra forsiden