Trekkes tilbake grunnet hakekors

Trekkes tilbake grunnet hakekors

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Nazisymbolisme er fremdeles et sårt tema i Tyskland i dag. Faktisk er det så sårt at nazibilder tvinger Activision til å ty til drastiske tiltak.

Activision slapp en spesialversjon av Wolfenstein i Tyskland hvor alt av nazisymboler skulle være fjernet, men slik var det altså ikke. Spillgiganten har nå funnet nettopp nazisymboler i den spesiallagde tyske versjonen av spillet.

Det skal være snakk om et hakekors, og det er ikke vanskelig å forestille seg hvordan en svastika eller to kan slippe gjennom sensuren i et såpass nazifokusert spill.

Det skal kun være snakk om en mindre detalj som bare er synlig ved nøye leting. Om dette er snakk om filer som faktisk er synlig i konsollversjonen av spillet eller om det kan bli hentet fram fra spillfilene i PC-versjonen gjenstår å se.

Activision trekker nå tilbake alle eksemplarer av spillet og anbefaler alle forretninger å fjerne spillet fra hyllene umiddelbart.

Spillet som ble sluppet 21. august har solgt rundt 350.000 kopier sammenlagt.

(Kotaku)

Kommentarer (40)

Forsiden akkurat nå

Til toppen