Om infokapsler
E-SPORT: Kniven på strupen for begge lag
E-sport
(Bilde: Blizzard)

Oslo Lions møter Lithium - Telenorligaen

Kniven på strupen for begge lag

Både Oslo Lions og Lithium må ha resultat i siste runde for å unngå nedrykk i Overwatch.

Denne helgen er det duket for siste runde av tabellspillet i Telenorligaen. Det er spenning både i topp og bunn av førstedivisjon av Overwatch-tabellen. TV 2s Overwatch-eksperter, Kristoffer «Warvolden» Volden og  Christian «hansmeNt» Hansen fikk rett i sin spådom om at høstsesongen 2017 kom til å bli en jevn affære.

SLIK SPILLES RUNDE NI AV OVERWATCH I TELENORLIGAEN 

Kl 20:00: Oslo Lions - Lithium
Kl 20:00: Air - The Gatekeepers
Kl 20:00: BX3 - Eventyrbrus
Kl 20:00: Dynasty - Epiphany Bolt
Kl 20:00: Øygarden EK - Pentafoil

Alle kampene spilles søndag 22. oktober.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider.

Og det på bekostning av Oslo Lions. Laget var suverent overlegne i de to første sesongene av Overwatch, men har etter å ha byttet ut hele laget sitt slitt mer med resultatene denne høsten. Laget som aldri var truet to sesonger på rad er nå nedrykkstruet og er nødt til å ta alle poengene mot Lithium i rundens TV 2 Sumo-sendte kamp søndag kveld for å være helt sikre på å berge plassen i førstedivisjon.

Lithium på sin side er nødt til å minimum få med seg poeng for å sikre plassen.

Se Lions mot Lithium gratis på TV 2 Sumo fra klokken 20:00 søndag »

Tabellen etter åtte runder spilt.
Tabellen etter åtte runder spilt. Bilde: Skjermbilde/Gamer.no

Situasjonen øker motivasjonen

DISSE SPILLER FOR OSLO LIONS

Norge Daniel «Eplejus» Nilsen
Norge Håvard «Illuminatik» Lund
Norge Jonas «Summer» Karlberg
Norge Runar «mtn» Tengs 
Norge Sajana «Zayan» Skinstad
Norge Vegard «Stalker» Kaupang

Før siste runde ligger Oslo Lions på åttendeplass, noe som betyr at laget må spille og vinne en kvalifiseringskamp mot laget som kommer på tredjeplass i andredivisjon for å sikre plassen i det gjeveste selskapet. Om Lions taper for Lithium, og Pentafoil slår Øygarden i sin kamp blir det direkte nedrykk for de regjerende mesterne.

At laget er nedrykkstruet og har kniven på strupen foran siste runde legger imidlertid ingen demper på motivasjonen hos Lions.

– Det at vi er nedrykkstruet gjør oss bare mer motivert, og vi skal gjøre vårt beste for å beholde plassen i førstedivisjon, sier Sean Edward Verzosa hos Lions.

Han skylder på en ustabil lagoppstilling for de varierende resultatene denne sesongen.

– Det har vært noen dumper her og der igjennom sesongen, vi har ikke hatt en helt stabil lagoppstilling, noe som har påvirket oss litt på en negativ måte, sier Verzosa.

– Hvis ting går som planlagt på søndag så er vi ganske sikre på at vi holder plassen, men vi skal ikke undervurdere Lithium, forsikrer Verzosa.

– Ikke noe ekstra press

Lithium-kaptein, Dan «IceTea» Weflen.
Lithium-kaptein, Dan «IceTea» Weflen. Bilde: Privat

Lithium trenger også poengene for å være helt sikre på å unngå nedrykk. For øyeblikket ligger de på trygg grunn, á poeng med Lions, men foran Lions på grunn av bedre kart-forskjell.

Disse spiller for Lithium

Norge Dan «Icetea» Weflen
Norge Simen «Zyph» Tråsdahl
Norge Isak «Snerk1337» Tråsdahl
Norge Endre «Endreo» Ofstad Hagen
Sverige Mikael 'hetsen' Isaksson
Tyskland Marius 'MisterMin' Spangenberger

Forrige helg gikk de på et 4-0-tap mot Øygarden, selv om oppgjøret var jevnere enn resultatet skulle tilsi. Dan «IceTea» Weflen sier laget hans er sultne på seier etter det sure tapet for en uke siden.

– Ingen ting klaffet den dagen. Vi er mer klar denne gang enn forrige helg. Da gikk jo alt i dass og ingen prøvde å vinne, slår kapteinen fast.

De holder de sterkeste kortene foran kampen mot Lions, i og med at uavgjort vil sørge for at de holder seg over nettopp Lions. Skulle nedrykksplasserte Pentafoil vinne, er ikke uavgjort nok for å sikre plassen. Situasjonen stresser imidlertid ikke Lithium-spilleren.

– Det er ikke noe ekstra press. Om det går dårlig er det kvalik vi fortjener. Går det bra, blir vi værende og kjemper neste sesong enda sterkere enn det vi er nå. Fra dag én av Telenorligaen denne sesongen har vi blitt bedre. Men alt har ikke alltid klaffet for oss. Vi har hatt mye uflaks, men på en god dag kan vi hevde oss blant topp fire, mener «IceTea».

Han ser flere likheter mellom sitt eget lag og siste rundes motstander.

– Jeg vet at de har individuelle gode spillere, men som et lag har de vel hatt det største problemet. Egentlig litt som oss. De er jo også ett nytt lag som ikke hadde spilt mye sammen før. Så neste sesong vil jeg si begge lag kan kjempe høyere opp, mener «IceTea».

Spørsmålet er om begge lagene spiller i øverste divisjon neste sesong.

PS: Det er ganske spennende i toppen også. Den siste sluttspillplassen er fortsatt «up for grabs». I hvert fall i teorien. Om Dynasty taper mot Epiphany Bolt, og Air slår Gatekeepers, mister førstnevnte fjerdeplassen og Air får spille sluttspill.

  • Tid: 22. oktober 2017 - 20:00
  • Spill: Overwatch
Telenorligaen: Overwatch - høsten 2017: 1. divisjon Gå til kampsiden

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen