Sebastian «Ostkaka» Engwall jubler etter seieren på Blizzcon.
E-sport
Sebastian «Ostkaka» Engwall jubler etter seieren på Blizzcon. (Bilde: Blizzard)

Svenske Sebastian Engwall er verdens­mester i Hearthstone

Tar med seg rundt 860 000 kroner og verdensmestertittelen fra BlizzCon.

På Blizzcon i helgen foregikk mange Hearthstone-interessertes høydepunkt for året. Det var nemlig klart for det årlige verdensmesterskapet i kortspillet. Spillere fra Asia, Europa og Nord-Amerika spilte om tittelen som verden beste, i tillegg til en premiepott på over to millioner kroner.

Finalekampen kan du se nederst i artikkelen.

Svenske Sebastian «Ostkaka» Engwall til topps

«Ostkaka» var en av fire spillere som representerte Europa i verdensmesterskapet, men til tross for gode prestasjoner tidligere i år var det ikke mange som forventet at han skulle gå hele veien. «Ostkaka» kom stormende inn i Hearthstone-scenen i april i år, da han som mer eller mindre helt ukjent kom på andreplass i SeatStory Cup III bak landsmannen Jon «Orange» Westberg.

Hearthstone-scenen Blizzcon 2015.
Scenen som ble brukt under Hearthstone-finalen på Blizzcon. Bilde: Blizzard

Til tross for mange imponerende oppgjør hadde ikke «Ostkaka» vunnet en eneste offisiell Hearthstone-turnering før helgens triumf på Blizzcon. Med en analytisk tilnærming til spillet var det allikevel mange som så på han som en utfordrer, og den velkjente e-sportorganisasjonen Natus Vincere (Na'Vi) valgte å signere han i september i år. To uker senere troppet han opp på Blizzcon, og nå er han altså verdensmester.

Semifinalen ble en thriller

OstkakaThijs.
Thijs «Thijs» Molendijk (til venste) og Sebastian «Ostkaka» Engwall (til høyre) takker for kampen etter en høydramatisk semifinale.Bilde: Blizzard

I finalen var det ingen tvil – Dylan «Hotform» Mullins fra Canada ble utklasset av den beskjedne svensken, og tapte til slutt 3-0. Den store «snakkisen» var nemlig semifinalen. Her møtte «Ostkaka» forhåndsfavoritten Thijs «Thijs» Molendijk fra Nederland, en kamp som viste seg å bli utrolig spennende.

Begge spillerne stilte med meget kontrollorienterte «decks», noe som førte til svært lange og jevne kamper. «Ostkaka» gikk opp til en 2-0-ledelse, men «Thijs» klarte å vinne de to neste rundene, og tvang dermed svensken til matchpoeng. «Ostkaka» vant til slutt den siste runden. 

Finalekampen mellom «Hotform» og «Ostkaka». (Video: Blizzard)

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen