Om infokapsler
Verdensmesterne fra venstre: Kenny «kennyS» Schrub, Fabien «kioShiMa» Fiey, Vincent «Happy» Schopenhaeur, Jordan «Next» Savelli (manager), Nathan «NBK» Schmitt, Dan «apEX» Madesclaire.
E-sport
Verdensmesterne fra venstre: Kenny «kennyS» Schrub, Fabien «kioShiMa» Fiey, Vincent «Happy» Schopenhaeur, Jordan «Next» Savelli (manager), Nathan «NBK» Schmitt, Dan «apEX» Madesclaire. (Bilde: Adela Sznajder/DreamHack)

Counter-Strike: GO / DreamHack Open Cluj-Napoca 2015

Team EnVyUs er nybakte verdensmestre i Counter-Strike

Det franske stjernelaget gikk seirende ut av finalen mot Na'Vi.

DreamHack Open Cluj-Napoca 2015

Counter-Strike: Global Offensive-turnering arrangert av DreamHack i samarbeid med PGL og Valve. Turneringen ble holdt i Sala Poliventa i Cluj-Napoca, Romania, og hadde en premiepott i overkant av to millioner kroner. DreamHack Open Cluj-Napoca var også årets tredje og siste major – en turnering sponset av Valve med en premiepott på minst to millioner kroner.

Team EnVyUs er verdensmester i Counter-Strike: Global Offensive, etter å ha vunnet spillets syvende major under DreamHack Open Cluj-Napoca.

«The Boys in Blue» vant med det sin første major, samt førstepremien på omlag 850 000 kroner.

LLES OGSÅ: Nordmennene imponerte en hel verden i ellevill semifinale »

Finalen skulle spilles mot Natus Vincere, etter at SUS-laget regelrett knuste Ninjas in Pyjamas i sin semifinale, til tross for at svenskene virket formsterke etter å ha slått Team SoloMid nokså overbevisende i sin foregående kamp. Dette gjorde finalen spesielt interessant å følge, siden det førte til et oppgjør mellom det som regnes som verdens to desidert beste AWP-spillere: Kenny «kennyS» Schrub og Ladislav «GuardiaN» Kovács.

Disse spilte for Team EnVyUs

Frankrike Vincent «Happy» Schopenhaeur

Frankrike Fabien «kioShiMa» Fiey

Frankrike Nathan «NBK» Schmitt

Frankrike Kenny «kennyS» Schrub

Frankrike Dan «apEX» Madesclaire

Disse spilte for Natus Vincere

Ukraina Daniil «Zeus» Teslenko

Ukraina Ioann «Edward» Sukhariev

Slovakia  Ladislav «GuardiaN» Kovacs

Russland Denis «seized» Kostin

Russland Egor «flamie» Vasiliev

Individuelle oppvisninger var også det som preget finalen mellom de to lagene. EnVyUs åpnet sterk på Train, og tok en ledelse på 7-0, mye takket være stjernespilleren «kennyS», som ser ut til å ha funnet tilbake til toppformen etter en periode med svakt spill. Na'Vi-spillerne Denis «seized» Kostin og «GuardiaN» klarte etterhvert å sette en stopper for franskmennenes dominanse, og berget laget sitt til en stilling på 9-6 til EnVyUs før pause. De siste rundene var svært jevne og fordelen vekslet stadig mellom de to lagene, men EnVyUs avgjorde til slutt kampen 16-14.

Den neste kampen ble spilt på Cobblestone, hvor EnVyUs nok en gang startet med en maktdemonstrasjon. Som i kampen på Train åpnet det franske laget med en ledelse på 7-0, og det frustrerende tapet i den første kampen så ut til å ha tatt gnisten fra østeuropeerne. «GuardiaN» hadde noen solide runder med AWP-en, men Na'Vi klarte ikke å kjempe tilbake. «KennyS» og Nathan «NBK» Schmitt storspilte, og EnVyUs avsluttet årets siste major med en solid seier på 16-5 over Na'Vi.

Plasseringer og premiefordeling:

# Lag Premiesum
1. Frankrike Team EnVyUs 850 000 kroner
2. Samveldet av uavhengige stater Natus Vincere 425 000 kroner
3.-4. Europa Gamers2 190 000 kroner
3.-4. Sverige Ninjas in Pyjamas 190 000 kroner
5.-8. Danmark Team SoloMid 85 000 kroner
5.-8. Polen Virtus.pro 85 000 kroner
5.-8. Brasil Luminosity Gaming 85 000 kroner
5.-8. Sverige Fnatic 85 000 kroner
9.-16. USA Counter Logic Gaming 17 000 kroner
9.-16. USA Cloud9 17 000 kroner
9.-16. Tyskland mousesports 17 000 kroner
9.-16. Frankrike Titan 17 000 kroner
9.-16. Ukraina FlipSid3 Tactics 17 000 kroner
9.-16. USA Team Liquid 17 000 kroner
9.-16. Danmark Team Dignitas 17 000 kroner
9.-16. Polen Vexed Gaming 17 000 kroner

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen