Leserinnlegg

Spillene som ikke er spill

Vi overser dem så alt for lett, men småspillene er større enn vi tror.

1: First page
2: New page

Anmelderne har sjelden brydd seg om de små og kjappe spillene, men vi kan se at spesielt med Iphone har de begynt å få øynene opp for dem. At konsollenes online-butikker også har fått flere småspill, har bidratt til å gi denne brokete gruppen med spill mer oppmerksomhet i media. Tidligere har rapporter som denne vist at over 70 prosent av de som har spilt «casual games» er kvinner, og at det generelt gjerne er litt eldre spillere. Dette er folk som man gjerne har sett lite til på spillforum, typisk ikke-spillere som har vært ganske usynlige for de fleste spillmiljøer. Men kan hende er småspillene på vei inn i varmen nå når de brer om seg.

Sony svarer Iphone med PSP Minis

Et kort dykk

En av de viktigste forskjellene på «casual games» og andre spill, er tiden spilleren investerer i dem. På den ene yttersiden har man disse småspillene som krever liten innsats, på den andre siden har man svært tidkrevende spill som Dragon Age: Origins og Mass Effect 2, for ikke å snakke om World of Warcraft. Å involvere seg med de sistnevnte spillene passer ikke akkurat hvis man ønsker seg en liten snorkletur i sjøen. Skal du dykke ned i Mass Effect 2 ,har du nok trædd på deg både tørrdrakt, maske og flaske med oksygen på ryggen.

Man kan si hva man vil om de hyperpopulære spillene på Facebook og andre småspill, men snakke dem ihjel klarer man ikke. Og det er kjekt at ikke alle spill krever at en setter av ukesvis. Kanskje kan man også betrakte småspill som dataspill for begynnere? Et sted må man jo begynne, på samme måte som det er kjekt å starte med store bokstaver og mye hvitt på sidene i de første lesebøkene. Dykkersertifikatet kan komme etterhvert. Og alle synes vel det er litt greit å plaske litt i vannkanten innimellom?

Spiller du småspill som Bejewled, Farmville og Trism? Tror du vi er på vei inn i ikke-spillernes æra?

1: First page
2: New page

Siste fra forsiden