Anmeldelse

Tom Clancy's H.A.W.X 2

Kamp i skyene

Kan en spurv bli en majestetisk hauk?

1: First page
2: New page

Friksjon i praksis

F-22 Raptor

Ikke vet jeg hvordan det har skjedd, men det har altså skjedd. Bikkjeslagsmål er Hawx 2 svakeste element. Men heldigvis er det ikke bare sorgen, for luft til bakke -kamp har heldigvis fått en real oppløftning. Det forrige spillet krevde lite forbi å slippe usynlige bomber mot gule firkanter på skjermen, det er det heldigvis nesten helt slutt på. Gjennom spillet får man prøve seg bak spakene på både Predator-droner, laserstyrte raketter og best av alt, AC-130 – Ja, sistnevnte er flyet som kan forveksles med et flygende slagskip.

Og det styggeste barnet i gjengen, A-10 Thunderbolt II "The Warthog".

Enkelte oppdrag returnerer riktignok til de gule firkantene, men heldigvis har også flyene i Hawx 2 fått seg en real overhaling. Det er altså slutt på stealthbombere med fleksibiliteten til et hvilket som helst jagerfly og verre til. Eksempelvis oppfører velkjente Warthog seg nå akkurat som et vortesvin, tregt og klumpete i fart – helt til det bremser ned og sikter seg inn før portene til helvete åpnes (les: fyrer av alt arsenal).

Også jagerflyene oppfører seg nå forskjellig, noe som selvsagt er gledelig ettersom man får prøve det meste som finnes av bevæpnende fly i løpet av spillets gang. Når det er sagt, er Hawx 2 fortsatt milevis unna simulatoregenskaper – men det har neppe vært et mål uansett.

Konklusjon

Så, for å returnere til det innledende spørsmålet: Har Ubisoft klart å gjøre en spurv om til en jakthauk? Njei. En illsint måse derimot. Hawx 2 går langt i å rette på feil fra forgjengeren, både hva historie, stemmeskuespill og flyegenskaper angår.

At spillet attpåtil byr på flere spennende oppdrag litt utenfor hva man kan anse som forventet, er et absolutt pluss. Fremgangen blir dessverre spolert av at spillet snubler nokså kraftig på dets viktige element, nemlig bikkjeslagsmålene. Om et jagerfly-spill ikke klarer å få til essensen i hva folk forbinder med jagerfly, nemlig Tom Cruise som spiller volleyball halvnaken … Ehm, nei. Nemlig adrenalinpumpende action – hva er da igjen?

Hawx 2 berger seg altså på at det tilbyr en del alternative oppdrag, og for øvrig en kurant flerspiller. I flerspilleren er det nemlig ingen som på død og liv må leke sisten, derimot er det noen som bare vil skyte deg ned. Og da åpner Hawx 2 seg betydelig.

Hawx 2 er en god oppfølger og et godt spill, men mangler fortsatt en del detaljer og finpuss før det virkelig strekker seg opp blant de store titlene.

Tom Clancy's H.A.W.X 2 er testet på X360. Spillet finnes også på Playstation 3, og slippes til PC 29. september.

Xbox 360

6/10

Nokså godt

Les også
Battlefield: Play4free avduket
1: First page
2: New page

Siste fra forsiden