Vil fremdeles lage omstridt krigsspill

Vil fremdeles lage omstridt krigsspill

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Irak-krigen er ettersigende over, men kontroversene har langt i fra lagt seg rundt denne konflikten. At spillet Six Days in Fallujah, som skulle være et skytespill basert på slagene rundt byen Fallujah, ble møtt med så stor motvilje som det gjorde er på mange måter bevis på dette.

Konami skulle egentlig utgi dette skytespillet, men de trakk seg etter enormt med negativ PR, hvor blant annet Reg Keys, far til en amerikansk soldat som mistet livet i krigen, fordømte spillets såkalte trivialisering av en blodig, lang og smertefull krig.

Det var Atomic Games som jobbet med det kontroverielle spillet. Presidenten i selskapet, Peter Tamte, uttalte nylig til VG247 at han fortsatt har lyst til å lage spillet.

– Det vi trenger er penger til å gjøre det ferdig.

Tamte nekter å kapitulere og bare kalle spillet, som han uttrykker det, «Six Days in Bullcrapistan». Presidenten sier at Atomic Games ønsket å hylle falne helter med Six Days in Fallujah, og den realistiske konteksten er derfor avgjørende.

– Six Days er satt til den viktigste hendelsen for denne generasjonen.

Hva mener du?

Les også: Lag ditt eget postapokalyptiske eventyr
Les også: Klassisk skytespill kan står opp fra de døde
Les også: Spill Crysis 2 i mars


(Kilde: Eurogamer)

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen