Sniktitt

WarCraft III: The Frozen Throne - Del 1

Ekspansjonen til et av fjorårets desidert beste spill er på vei. WarCraft III: Ordet ekspansjon i sin vanlige betydning blir for spakt, siden vi her har å gjøre med en tittel av uvanlig tyngde.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

På handletur
Ellers er det ventet at de vil være nyttige verktøy for å finne ut hva motstanderen holder på med. Menneskene vil også kunne kjøpe en "Orb of Fire" som utvider angrepsrepertoaret til heltene dine, samt utvider skaden med seks poeng. "Undead" kjøper sine gjenstander fra butikken "Tomb of Relics". En "Sacrificial Skull" gjør at man skaper "blight" hvor en vil på brettet, og i praksis vil en nå kunne ekspandere uten å først ta kontrollen over den aktuelle gullminen. De kan også kjøpe en "Monster Lure" som vil tiltrekke "creeps". Dette kan brukes for å lure "creeps" inn i basen din for lett å slakte de. Altså en avansert form for "tower creeping". De udødes spesialgjenstand er "Orb of Corruption" som utvider din helts angrepsmuligheter og reduserer fiendens beskyttelse i noen sekunder. Alvene kan kjøpe sine gjenstander fra deres "Ancient of Wonders". Denne butikken vil fungere som alvenes andre "ancients", og følgelig være mulig å benytte som en bevegelig enhet. De mest interessante gjenstandene er "moonstone", som umiddelbart gjør dag om til natt, og "Orb of Venom" som fungerer som de andre rasenes spesialgjenstander. Orkene kan gjøre en "Wand of Nautralization" som fungerer som en "dispel" i lyn-form. Spesialgjenstanden er "Ob om Lightning" som gir et lyn-angrep og muligheten til å fjerne negativ magi. Alt dette kan kjøpes fra orkenes "Voodoo Lounge".

Blizzard kommer heller ikke til å la muligheten for oppgradering av spillmekanismene gå fra seg. Spillere vil nå få muligheten til å sette oppgraderinger i kø slik en nå kan gjøre med enheter. Til og med bygninger kan nå bli satt i kø. Holder du alt-tasten nede vil du få se helse-statusen til alle enhetene på skjermen, og "rally points" vil kunne navigere utenom plagsomme "creeps". Du vil også nå kunne se hvor det er creeps på brettet ved at disse representeres via sølvfarge på kartet ditt. Tre nye omgivelser vil også være med i den frosne tronen. Naturligvis følger det med en ny, snølagt setting kalt Icecrown. Denne kommer til å bli benyttet i de kaldere oppdragene av enspiller-delen, og også gi en rekke nye "creeps" i multiplayer-delen. Ellers tilbys "Sunken Ruins" som visstnok skal gi inntrykk av et slags Maya-landskap. Den tredje varianten er enda hemmelig. Nyvinninger vil også bli å finne på Battle.net. Ny funksjonalitet rettet mot turneringer og klaner er på vei. Det vil nå bli mulig å registrere klanen din på Battle.net og med dette få et ikon ved siden av navnet ditt som forklarer din klantilstand. Registrerte klaner vil også få et praterom bare klanmedlemmer kan komme inn i. En intern stige reservert klanmedlemmene vil også være på plass.

De forandringene som vil forandre spillet mest er likevel de generelle balanseendringene. "Casters" har i all hovedsak opplevd en total forandring og har blitt tildelt nye roller. I spillet fremstår de nå som "Unarmored" som betyr at de vil motta ekstra mye skade fra "Piercing"- og "Siege"-klassen. Bygninger i de senere utviklingsnivåene har fått redusert byggetiden sin. Upopulære bygninger har fått byggetiden redusert med flest sekunder. Enheter som er immune mot magi går også lysere tider i møte, siden de ikke kan ble angrepet av enheter med angrep i den magiske klassen. "Creeping" kommer ikke lenger til å være like lukrativt, siden pengene du mottar for dette har blitt drastisk redusert. Egenskaper som holder igjen enheter, slik som "Entangle" og "Raider"-enes nett kommer ikke lenger til å forhindre enheter i å unnslippe ved å bruke en "Town Portal". Det kanskje mest oppsiktsvekkende er at alle enheter og bygninger har opplevd en prisreduksjon på omtrent 15%. Nøyaktig hvor stor innvirkning dette vil få på måten det spilles på er enda usikkert, siden betaen ikke har foregått i særlig lang tid.

Konklusjon
At WarCraft III: The Frozen Throne vil bli en suksess er et uomtvistelig faktum. Blizzard har for vane å levere glimrende ekspansjoner til sine spill, og det vi har sett til nå tyder på at trenden vil fortsette med den frosne tronen. En bør ikke bli overrasket om The Frozen Throne gjør for WarCraft III det Brood War gjorde for Starcraft. Beta-testen har bare så vidt begynt, og vil minimum foregå i åtte uker. Med mellom tretti og førti nye flerspiller-brett og utvidet Battle.net-funksjonalitet er det klart at WarCraft-tilhengerne kommer til å logge inn på Battle.net i år fremover. Gamer.no vil kontinuerlig holde deg oppdatert på utviklingen, og dagens artikkel er bare den første i en rekke som bringer deg siste nytt fra "Sunken Realms"-verdenen. Til tross for at det enda er mange usikkerhetsmomenter rundt spillet tyder alt på at Blizzard kommer til å nå målet sitt, og de som liker å gjette på slippdatoer kan markere seg en eller annen dag på sommeren i år.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden