WOW kan bli gratis i fremtiden

WOW kan bli gratis i fremtiden

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Helt siden World of Warcraft vippet Everquest av pinnen har Blizzards rollespillgigant vært dominerende på onlinemarkedet. Spillet har vist at det finnes et enormt onlinepublikum og har stått standhaftig imot mange angrep i form av konkurrerende spill. Likevel, WOW er ikke den ungfolen det en gang var og det kan virke som om Blizzard utforsker alle muligheter for å beholde MMO-tronen.

I et intervju med Videogamer forklarer Tom Chilton, en av sjefsutviklerne i Blizzard, at det slettes ikke er umulig at WOW i fremtiden kan bli finansiert gjenom mikrotransaksjoner. Det vil i praksis bety at du ikke lenger trenger å betale for et månedlig abonnement. Det vil da bli gratis å spille, men du må kanskje betale små summer for utstyr, oppgraderinger og tilgang til enkelte områder. Et annet alternativ er å sette opp store reklameplakater rundt om i Azeroth.

Det finnes i dag mange onlinespill som finansieres med mikrotransaksjoner, eksempelvis Guild Wars og Runescape. Funcoms Anarchy Online har også innført en gratisversjon der du kan spille det originale spillet gratis, men for å få tilgang på utvidelsene må du betale. Tom Chilton bruker nettopp Anarchy Online som eksempel på hvordan det fremtidige betalingssystemet kan bli.

Chilton er klar på at det foreløpig ikke et tatt noen beslutning om å endre dagens betalingssystem, men vedgår at WOW på et eller annet tidspunkt vil miste tronen til et annet spill. Han håper at tronarvingen også skal være produsert av Blizzard og avslutter intervjuet med å understreke at det fortsatt ikke er aktuelt å lansere et World of Warcraft 2. Chilton bekrefter også at Blizzard i all hemmelighet holder på med et nytt onlinespill, men vil ikke ut med noen detaljer om dette.

Om det neste store onlinespillet kommer fra Blizzard, eller et annet utviklerfirma, kan bare de synske besvare, men Spillverket vil uansett følge utviklingen på onlinemarkedet.

(Kilde: Videogamer.com)

World of Warcraft: Wrath of the Lich King

Windows
Slippdato: 13. november 2008
Sjanger: Massivt online, Rollespill
Utvikler: Blizzard Entertainment
Utgiver: Activision Blizzard

World of Warcraft: The Burning Crusade

Windows
Slippdato: 16. januar 2007
Sjanger: Massivt online, Rollespill
Utvikler: Blizzard Entertainment
Utgiver: Vivendi Universal Games

World of Warcraft

Windows
Slippdato: 11. februar 2005
Sjanger: Massivt online, Rollespill
Utvikler: Blizzard Entertainment
Utgiver: Vivendi Universal Games

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen