Axl Rose saksøker Activision

Axl Rose saksøker Activision

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Activision Blizzard fikk tillatelse til å bruke Guns N' Roses-låta "Welcome to the Jungle" i Guitar Hero 3. Vokalist Axl Rose er misfornøyd med hvordan Activision har håndtert avtalen, og nå vil han ha penger som plaster på såret.

Activision skal ha oppsøkt bandets lisensansvarlig i februar 2007, med forespørsel om å bruke "Welcome to the Jungle" i det kommende Guitar Hero-spillet. Rose var skeptisk, og skal ha sagt at han verken ønsket å se bilder eller musikk fra Slash, bandets tidligere gitarist, i sammenheng med noe av Guns N' Roses materiale.

Activision lovet at Slash og det nåværende bandet hans, Velvet Revolver, ikke ville bli assosiert med Guns 'N Roses i spillet på noe vis.

Siden skal Activision ha betrygget Rose med at den tidligere kollegaen og bandet hans ikke kom til å dukke opp i Guitar Hero 3 i det hele tatt. Rettsdokumenter skal visstnok indikere at Rose besitter en e-post fra Activision som spesifikt bekrefter dette.

I juni samme år ble endelig avtalen undertegnet, og Activision fikk bruke "Welcome to the Jungle" i Guitar Hero 3, til tross for Roses bekymringer. En måned senere kunngjorde Activision at man kunne spillet sanger fra Velvet Revolver i Guitar Hero 3 likevel.

Activision måtte nok en gang berolige Rose med at Slash ikke ville bli en av spillets avatarer, og gikk i tillegg med på å trekke tilbake Velvet Revolvers låter.

Spillet ble lansert i statene oktober 2007, med Slash som spillbar figur. Han var faktisk den eneste representaten fra Guns N' Roses i spillet, og i tillegg ble låter av Velvet Revolver tilgjengelig via nedlasting.

Axl var ikke særlig fornøyd, og har nå forlangt 20 millioner dollar, eller omtrent 120 millioner kroner i erstatning. Han saksøker blant annet Activision for svindel og kontraktbrudd, og er neppe overvettes begeistret over oppmerksomheten det tidligere bandmedlemmets fikk etter opptredenen i spillet.

(Kilder: Gamasutra, Kotaku, 1up)

Kommentarer (12)

Forsiden akkurat nå

Til toppen