Disse gleder vi oss til

Vi tar en titt på hvilke spill som hever forventningsnivået for 2010.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4

Crackdown 2 (X360)

Utgis: 2010

I Crackdown 2 skal du igjen styre en agent med superkrefter som får utfolde seg fritt på hustakene i en by full av kriminelle gjenger og mutanter. Den elleville hoppingen er bevart, og i oppfølgeren er vi lovet flere tilpasningsmuligheter for karakterene og samarbeidsspilling med opptil fire spillere av gangen.

Denne gangen er det nye, skotske studioet Ruffian Games som står for spillet, men en stor andel av de ansatte jobbet for Realtime Worlds da de lagde Crackdown.

Alpha Protocol (X360, PS3, Windows)

Obsidian Entertainment

Utgis: 2010

Alpha Protocol er noe så uvanlig som et spionrollespill, utviklet av nevnte Obsidian som også jobber med Fallout: New Vegas. Spillet handler om CIA-agenten Michael Thorton som havner på kant med sine overordnede og ender opp med å måtte avsløre en sammensvergelse innad hos myndighetene i USA.

Spillet skal omfatte både skyting og nærkamp, men også en god del dialoger og annet som seg hør og bør i et rollespill. Det har blitt spekulert i om Alpha Protocol ble utsatt til 2010 fordi testere mente spillet ikke var godt nok rustet til å konkurrere med andre rollespill, men vi håper det nå er klart til å overbevise.

Dante's Inferno (X360, PS3, PSP)

Utgis: 12. februar

Om den skamløse God of War-klonen Dante's Inferno kan konkurrere med Sonys flaggskip er vi usikker på, men at det har potensiale til å kunne bli et lite høydepunkt er klart. At spillet er basert på Dante Alighieris diktning, og tar oss på en reise gjennom skjærsilden og helvete, er spennende nok i seg selv.

Les også
Spillene som ikke er spill

Spillet utvikles av EAs Visceral Games som stod for det fantastiske Dead Space, og forhåpentligvis tar de med seg litt av den kvaliteten inn i Dante's Inferno.

Rage (X360, PS3, Windows, Mac)

Utgis: Ukjent

Det har gått en stund siden sist vi fikk noe stort fra Id. Siden Doom 3 ble sluppet i 2004 har de for det meste jobbet med nyversjoner av egne klassikere, og de har som utvikler aldri beveget seg utenfor Doom, Quake og Wolfenstein-seriene. Rage står for starten på noe nytt, og det vi har fått se så langt virker veldig lovende.

Rage settes til en slags post-apokalyptisk verden som ved første øyekast kan minne en del om Borderlands. Spillet er derimot bygget opp som en enspilleropplevelse som kombinerer førstepersonsskyting med bilkjøring. Det lille vi fikk se av spillet under Gamescom i fjor var fullt av stemning og artige detaljer. Id har ikke offentliggjort noen slippdato, men har tidligere uttalt at spillet tidligst kan komme i løpet av 2010.

Might & Magic: Clash of Heroes (DS)

Utgis: 14. januar

Clash of Heroes utvikles av det relativt ukjente Capybara Games, som er mest kjent for å ha laget Critter Crunch til Iphone og PS3. Spillet har et Puzzle Quest-lignende kampsystem som samtidig fungerer som et slags turbasert strategispill. Utover dette tilbyr spillet en hovedhistorie, sideoppdrag, rekruttering av hærstyrker og ressurssanking.

Spillet er satt til samme verden som Ubisofts Heroes of Might & Magic 5 og Dark Messiah of Might and Magic, en verden som skiller seg fra tidligere Might & Magic-spill. Clash of Heroes ble sluppet i USA før jul, og er der kjent som et av de bedre DS-spillene fra 2009.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4

Siste fra forsiden