Anmeldelse

F1 2002

Du tramper gasspedalen helt i bånn og ser at turtelleren går over 10.000 RPM. Mekanikerne har jobbet hele natten for å få bilen i perfekt stand. Adrenalinet farer gjennom blodet i det du kjører inn på banen samtidig som tusenvis av elleville fans roper og skriker i ekstase. Her gjelder det å være konsentrert til målstreken er passert. Velkommen til Formel 1.

Side 1
Side 2
Side 3

Morsomt i multiplayer
Å komme i gang med multiplayer var gjort på enkleste måte. Du klikker kun på refresh av servere, og da har du en liten liste av servere tilgjengelig for akkurat deg. Noen kan være blokkert for alt annet enn LAN til serveren, men det er ikke mange. Noe som er litt viktig å huske på, er at pingen bør ligge på et respektabelt nivå. Helst ikke over 100. Ser du at pingen er høy, kan du oppleve såkalt "loss", og spillet vil bare hakke. Ikke så veldig moro når du er midt i en sving. Beliggenheten av serveren har også mye å si. Velg den som er nærmest deg, og spillet kan begynne. Noe som kan være litt frustrerende er når alle de andre kjørerne inne på serveren har kjørt kvalifisering og oppvarming før du har rukket å tatt en liten prøverunde. En slags form for indikator på hvor langt de har kommet i løpet hadde vært en fordel. Slik er det ikke, og det får vi bare leve med. Noen store forskjeller fra singelplayer til multiplayer er det ikke. Den største er vel at du faktisk kjører mot andre mennesker, og ikke maskinen.

Verdt å legge merke til er det også at ikke alle servere gir deg lov til å ha alle hjelpemidlene på. Noen har faktisk slått av alle, og du er helt på egen hånd uten noen slags form for hjelp fra maskinen. Her får du virkelig vise hvor god du er i forhold til andre. Muligheten for å snakke med motspillere er også tilgjengenlig. Her kan du dele erfaringer og få tips om det meste. Har du planer om å sette opp en egen server, er dette også lekende lett. Du velger hvilke regler som skal gjelde, og om førerne har muligheten til å bruke hjelpemidler. Stort mer er det ikke å si om det, bortsett fra at EA har gjort det så enkelt som mulig for oss brukere. Muligheten for LAN er også til stedet, men her kreves det et unikt serienummer for hver klient. Dette er jo litt dumt, men produsentene vil jo selvfølgelig tjene mest mulig penger. Har du planer for å dra på LAN i nærmeste fremtid, bør du ta med deg F1 2002. Det kommer i hvert fall jeg til å gjøre.

Konklusjon
F1 2002 er det klart beste spillet i denne sjangeren så langt. Lyden og grafikken har blitt mye bedre enn i de forrige utgavene i serien. Maskinkravet er ikke så veldig høyt, noe som trekker opp. Det er heller ikke så veldig vanskelig å sette seg inn i første gangen du spiller. Du har også muligheten til å bestemme alt selv uten noen form for hjelp fra maskinen. Dette er til fordel for både den erfarne og den mindre erfarne spiller. Er du hekta på bilspill innenfor denne sjangeren, råder jeg deg til å kjøpe F1 2002. Det er rett og slett skikkelig moro!

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden