FEATURE: Månedens ti anbefalte mobilspill
Feature

Mobilspill (iOS, Android, Windows Phone)

Månedens ti anbefalte mobilspill

Endelig et nytt snowboardspill som det er verdt å bruke tid og penger på.

Stunt Rush

Sjanger: Racing
System: iOS, Android, Windows Phone
Utvikler: Slix Media

Last ned Stunt Rush: iOS, Android. Pris: Gratis.

Vent på grønt.
Vent på grønt.

Månedens andre racingspill, denne gangen med hjul. Her skal du styre en liten, men ganske rask, bil gjennom ti ulike baner. Banene er imidlertid ikke rett fram, og kan inneholde både looper og andre småting som må forseres.

I likhet med den velkjente Forza-serien på Xbox kan du også her spole tilbake tiden hvis du bommer. Dermed kan du enkelt rette opp en feil, som for eksempel når du drar rett ut av banen, eller bommer på et viktig hopp.

Det du må passe på er at tiden fortsetter å gå når du spoler tilbake, så jo mer du gjør det, jo dårligere blir sluttiden din. Dermed består mye av utfordringen i å lære seg banene, og prøve å utføre nesten feilfrie løp for å oppnå best mulig tid.

Kontrollene er bra, og man kan velge mellom å vippe på telefon eller trykke på skjermen for å svinge. 

Stunt Rush er et enkelt og greit racingspill, som er over litt for fort. Jeg skulle ønske man hadde muligheten til å kjøre mot andre spilleres tider, det hadde økt levetiden til spillet betraktelig. Uansett solid og underholdende bilkjøring.

Tempo

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: WarChest

Last ned Tempo: iOS. Pris: 39 kroner.

Trykk på akkurat rett tid.
Trykk på akkurat rett tid.

Tempo er et actiondrevet skytespill som bruker trykkesekvenser (QTE) på en veldig god måte. Du styrer hverken sikting eller bevegelse av figuren din, men skal i stedet trykke eller sveipe både raskt og presist for at soldaten du styrer skal overleve.

Det første som imponerer er grafikk og animasjoner. Spillet ser utrolig bra ut, og alle animasjoner på både venner og fiender er vellagde. 

I og med at man har så liten tid til å treffe riktig på tastetrykk og sveip, får spillet og historien en herlig driv framover. Man sitter hele tiden med hjertet litt i halsen, og det er lite tid å slappe av på i løpet av et nivå.

Dette er et skytespill uten skyting, men samtidig er det en veldig morsom og unik vri på en sjanger som kan være vanskelig å få til skikkelig på mobil.

Game of Thrones - The Lost Lords

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Telltale Games

Last ned Game of Thrones: iOS, Android. Pris: 33 - 49 kroner for enkeltepisoder, 140 - 189 for hele pakken.

Winter is coming.
Winter is coming.

The Lost Lords starter der hvor den første episoden slutter, og viser oss akkurat hvor tøff og brutal Asher Forrester kan være. Hele åpningsscenen er veldig bra, og er helt i tråd med det jeg tenker er typisk for Game of Thrones.

Derfra og ut er episoden noe mer ujevn, der noen av historiene drives bra framover, mens det med andre medlemmer av familien Forrester stopper opp litt.

Som alltid er dialog og stemmeskuespill tatt fra øverste hylle. Jeg lar meg fortsatt imponere av hvordan Telltale har greid å gjøre spillets følelse og stemning mest mulig i tro med både bøker og tv-serie.

Spesielt godt likte jeg samspillet mellom Jon Snow og Garrett på toppen av veggen, en velskrevet og bra scene.

Alt i alt er The Lost Lords en varierende opplevelse, men jeg gleder meg ikke mindre til neste episode i spillserien.

The Detail: Episode One - Where the Dead Lie

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Q42

Last ned The Detail: Episode 1: iOS. Pris: 29 kroner.

Det ser ikke godt ut.
Det ser ikke godt ut.

The Detail er en blanding mellom pek-og-klikkeventyr og interaktiv tegneseriebok. Spillet er mørkt og brutalt, og det er definitivt et voksent spill.

Den visuelle stilen er veldig stilig og gjennomført, og passer bra til stemningen i spillet. Dialogene er velskrevet, og mange av figurene er veldig interessante, og er langt ifra stereotypiske.

Gjennom historier møter og kontrollerer man mange ulike figurer. Her er det alt fra politietterforskere til gangstere. Felles for de alle er at de havner i trøbbel på en eller annen måte gjentatte ganger. 

Actionsekvensene i spillet består av sveip og trykk. Utover det er det snakk om ta ulike dialogvalg, samt litt enkel leting etter gjenstander. Dette er et historiedrevet spill først og fremst, og er like mye interaktiv book som spill.

Uansett er valgene man tar underveis viktige, og er med å forme hva som skjer videre. Dermed kan det friste å spille gjennom spillet flere ganger for å se alle de ulike variasjonene.

Vellaget og bra, med en drivende god historie.

Heroes of Might & Magic III – HD Edition

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Ubisoft

Last ned Heroes of Might & Magic III – HD Edition: iOS, Android. Pris: 95 kroner.

Mye informasjon.
Mye informasjon.

Jeg var bare en 19 år gammel pjokk da Heroes of Might & Magic III for første gang kom til PC. Det var et fantastisk spill, og er et av de spillene jeg har brukt høyest antall timer på gjennom min lange spillkarriere.

Nå har det tatt veien over til nettbrett, og det er fortsatt et nydelig spill. For fans av spillet og serien som en helhet er dette mer av akkurat det samme, tilpasset nettbrett og berøringsskjerm på en god måte. Grensesnittet fungerer greit, og det å manøvrere helten rundt på kartet, eller bestemme angrep når man for opp rutenettet i kampene er veldfungerende.

For de som eventuelt er ukjent med spillet så kan det nok være mye å sette seg inn i, samt at mange nyere spill i sjangeren har finpusset og forenklet endel av systemene. Men hvis man tar seg tiden til å sette seg inn i alt spillet har å tilby, så har man en lang og god turbasert rollespillopplevelse foran seg.

En gammel klassiker i en litt ny drakt, som tåler tidens tann ganske bra.

Trenger du flere anbefalinger?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i januar »

Alto's Adventure

iPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Plattform
Utvikler: Snowman
Utgiver: Snowman

AG Drive

Android
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Racing
Utvikler: Zorg Entertainment
Utgiver: Zorg Entertainment

0h n0

WPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Gåteløsning
Utvikler: Q42
Utgiver: Q42

ZigZag

WPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Plattform
Utvikler: KetchApp
Utgiver: KetchApp

Swap Heroes 2

Android
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Strategi
Utvikler: Savory Games
Utgiver: Savory Games

Stunt Rush

Android
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Racing
Utvikler: Slix Media
Utgiver: Slix Media

Tempo

iPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Action
Utvikler: WarChest
Utgiver: WarChest

The Detail: Episode One - Where the Dead Lie

iPad
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Eventyr
Utvikler: Rival Games
Utgiver: Rival Games

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen