Anmeldelse

Gamer.no ser på spillåret 2003

Året 2003 har vært et flott år for spillindustrien, og Gamer.no ønsker derfor å se over de spillene våre anmeldere synes var best. Derfor har vi laget en kompilasjon av alle de spillene som har fått de gjeve karakterene 9 og 10 – hvilke kun gis til de beste spillene som svarer til betegnelsen ”klassiker”. I denne anledingen tar vi også en rask oversikt over spillåret 2003 generelt, samt Gamer.no sin plass i det hele.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4
Side 5
Side 6
Side 7
Side 8
Side 9

Konsollkrig
Microsofts Xbox fikk også et seriøst opprykk, spesielt her i Norge da Xbox Live ble lansert for første gang. Det er også klart at Microsoft vil kapitalisere stort på det nye onlinekonseptet, og stadig flere spill blir utrustet med muligheter for spilling over bredbånd – der i blant Amped 2, Midtown Madness 3, Crimson Skies og Rainbow Six 3. Konkurransefaktoren har vært stor blant de tre konsollene – Xbox, GameCube og PlayStation 2. Bilfantaster ble heldigvis matet stort sett på alle konsollene, der i blant pågrunn av Colin McRae 4 og senest Need for Speed: Underground. Xbox dro også først i gang med bil-/actionspillet True Crime: Streets of LA, og har nå helt i slutten av året også gitt nytt liv til den kontroversielle Grand Theft Auto-serien, med sin spesialutgivelse av det tredje spillet i serien, samt Vice City.

GameCube har nok for de fleste vært litt skuffende i kvantitet av spilltitler. Der i mot er det også det konsollet som har skiltet med noen av de mest spennende spillene, der i blant The Wind Waker, Metroid Prime, det nye Mario Kart og F-Zero GX. Det er likevel et faktum at Nintendo må gjøre det bedre på konsollmarkedet neste år for å kunne være konkurransedyktig, og selv om selskapet antakeligvis vil lansere planene for deres neste konsoll om kort tid, burde slettes ikke GameCube glemmes helt. Gamer.no sitt råd er å fortsette å utarbeide eksklusive titler, men også sikre seg flere generelle produkter slik som Xbox og PlayStation 2 i stor grad gjør.

PlayStation2 står omtrent like sterkt på markedet som den alltid har gjort. Sony har skapt et uhyre veletablert varemerke med PlayStation, og det er ingen tvil om at PlayStation3 vil ta verden like mye med storm som sine forgjengere. Der i mot blir kampen enda hardere – Microsoft vil avdekke sin Xbox 2 og Nintendo sitt nye konsoll, noe som burde bety at PlayStation3 burde gjøre seg klar til krig takket være det faktum at både Xbox og GameCube har begynt å bli veletablerte varemerker. Også på det håndholdte markedet har vi sett bevegelser, og Nintendos Game Boy Advance har blitt utfordret av Nokias nye mobiltelefon N-Gage. Også Sony har kommet på banen med planer om et håndholdt konsoll. Det er ingen tvil om at mens 2003 har vært en forberedelse, vil 2004 stå for den store krigføring mellom konsollgigantene.

Gamer.no presenterer sine 2003-favoritter
Da er det på tide å se på favorittene blant Gamer.no sine medarbeidere. Vi har ganske enkelt luket bort alle spill vi har anmeldt i 2003, bortsett fra de som fikk karakterene 9 og 10. Disse to karakterene symboliserer det ypperste innenfor bransjen og den sjangeren det er produsert innen. Utviklerne har med slike spill vist uhyre sterke produksjonsverdier, og har enten skapt noe særegent og nytt, eller hevet sjangeren til et høyere nivå. Disse karakterene er alltid reservert de spillene vi virkelig blir imponert av, og hviler naturligvis aller mest på gameplay-aspektet i spillet. Dette er spill vi kan varmt anbefale, og som trolig vil leve videre i mange år.

Vi begynner fra starten av året med Xbox-spillet Racing Evoluzione, og beveger oss mot desember og et annet, særegent bilspill – PC-spillet TrackMania. Gamer.no har omtalt 211 forskjellige spill i 2003, og av disse har 26 spill fått karakteren 9, mens kun 3 spill har fått karakteren 10. Finn ut hvilke! Så la oss ikke utsette det mer – tillat oss å presentere våre 2003-favoritter.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4
Side 5
Side 6
Side 7
Side 8
Side 9

Siste fra forsiden