Anmeldelse

Logitech MX510

Den nyeste musen fra Logitech er modellen mange gamere verden over har ventet på. Det bys på forbedret optikk, fjerning av negativ akselerasjon og en fullkommen spillopplevelse. Er den verdt oppgraderingen fra din tidligere mus?

Side 1
Side 2
Side 3

Bruk og slitasje
Under bruk oppfører MX510 seg helt eksemplarisk. Det er ingen antydninger til feillesing fra sensoren og markøren gjør ingen hopp. For vanlig bruk er latmannsknappene for å forenkle "scrollingen" veldig velkommen, det gjør lesingen av Gamer.no og forumet enda litt mer behagelig. Logitech-knappen som du kan veksle mellom programmer med, finner jeg litt overflødig, da jeg som regel har en hånd i nærheten av Alt-Tab likevel. Noen vil kanskje synes den knappen er topp, andre vil ikke like den.

Musen fungerer utmerket til alle mulige programmer og er eksemplarisk til vanlig bruk, men det er likevel i spilling at musen virkelig skinner fram. Den jobber på høygir for å holde tritt med raske og paniske bevegelser, og det er ingen antydninger til verken "jerking" eller andre fenomener. Det er en sann glede å ”fragge” personer etter litt tilvenning til MX510. Musen liker seg godt på musmatten som ble brukt under testen, en fUnc 1030 – glatt side, men den har ingen problem selv rett på bordet, eller på en tidligere omtalt blå tøymatte.

Det anbefales på det sterkeste å bruke "padsurfers", "mouseskates" eller andre tilsvarende produkter. For det første minker det friksjonen mot musoverflaten, og for det andre vil føttene på selve musen vare mye lengre. Etter rundt 100 timers bruk er det merkbar slitasje på de originale føttene på MX510 uten bruk av skates eller liknende, dog på en fUnc 1030-pad. Vi kommer med omtaler og anbefalinger av produkter i denne sjangeren i nærmeste fremtid.

Konklusjon
Forbedret optikk og kommunikasjon med PC-en er noe man virkelig legger merke til i visse spill, da spesielt i skytespill som Quake, Counter-Strike, Unreal Tournament og Battlefield. Det er full presisjon og full fart uten noen som helst problemer. Logitech har med MX510 gått ned til 3 års garanti mot fabrikkfeil på musen, mot 5 år tidligere. Om dette vil ha noe å si for utholdenhet på musen er for tidlig å si, men jeg håper virkelig at det kommer bedre alternativer - gjerne fra andre firmaer - før en eventuell garanti går ut. Spill brukt for test av MX510 er Sacred, Far Cry, Counter-Strike 1.6, Call of Duty, Anarchy Online, Lineage 2 Closed Beta og EVE Online.

Som alle andre mus er valget veldig subjektivt og man vil gjerne fortsette med mus som har cirka samme form og oppførsel som tidligere, MX510 er likevel verdt en titt selv om du ikke har brukt MX-serien tidligere. Personlig misliker jeg vekten på musen – den er for tung - selv etter å ha fjernet ”loddet” som ligger i topplokket. Jeg er også misfornøyd med synlig slitasje etter bare et par ukers bruk. Det burde vært bedre føtter på en mus som er tilpasset spillere. Disse punktene satt til side - det er bare en ting å konkludere med: – Logitech MX 510 er nå kongen på haugen og musen konkurrentene vil bli sammenlignet med i lang tid framover.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden