Microsoft Train Simulator

Savner en målsetting
Når du har kjørt nok oppdrag og eksperimentert endel på frirutene er det noe som mangler. Dette spillet burde definitivt hatt en form for kariere modus. Drivkraften for å gjøre det bedre mangler, og det er ingen mening med å fortsette å spille. Med en karieremodus vil rapportene og evalueringene være mer betydningsfulle, og det vil motivere brukeren til å spille mer hvis han får ros og skryt for bra utført arbeid. Etter hvert som spilleren gjorde det bedre, kunne han f.eks. få tilgang på andre lokomotiver eller oppdrag.

Grafikken er veldig bra, men den har alikevel sine mangler. Ved flere anledninger opplevde jeg at deler av terrenget plutselig forsvant, for så plutselig å komme tilbake fra ingenting. På selve skinnegangen er det til en hver tid noen rare skrå linjer som er litt irriterende, dette kommer til syne på skjermbildene vi tok. Etter å ha gransket skjermbilder på andre Internettsider viser det seg at flere har problemer med dette. Endel grafikkfeil ble rettet opp etter at Detonator 3 driveren ble oppgradert, men de forsvant aldri helt.

Et annet tema, som kan være et problem for mange er at spillet faktisk krever hele 1.8 GB med harddiskplass! Dette skyldes at alle ruter og scenarioer ikke lastes direkte fra CD-ROMen, men fra harddisken. Det har ikke lyktes oss å finne ut hvorfor Microsoft valgte å gjøre det slik, men det kan ha sin begrunnelse i at hver rute eller scenario er nærmere 200MB stor, noe som kan ta tid å laste fra en relativ treg CD-ROM.

Men alle disse flotte naturopplevelsene har sin pris. Det trekker vanvittig mye energi fra datamaskinen din. På min Pentium III 800 Mhz med GeForce 2 GTS kunne jeg skru på alle detajler og nyte alt hva spillet hadde å by på. Frameraten var kanskje det eneste som ikke var helt på topp. Jeg har også testet spillet på en noe dårligere PIII maskin med GeForce 2 MX, noe som skapte en vesentlig dårligere opplevelse av spillet.

Konklusjon
Train Simulator er et nisjespill uten sidestykke, likevel er det et spill som kan tiltrekke enormt mange mennesker. Det er et utrolig fasinerende spill, hvis jeg kan kalle det et spill. Det renner over av realisme, og det er et spill en kan slappe av med og ta frem igjen gang på gang i fremtiden. Vi ser fram til fremtidige add-ons med både nye utenlandske og norske linjer. Dette er og blir en klassiker av de sjeldne.

Vurdering

Forsiden akkurat nå

Til toppen