Donkey Konga

Kvess klørne, for her skal det kjempes
I "challenge" kan en eller to spillere kose seg sammen, og målet er å klare så mange sanger på rad som mulig. Er man to spillere, må man samarbeide for å klare brasene. Sangene kommer i tilfeldig rekkefølge, og er det en sang dere ikke klarer å få nok poeng på, er det over og ut. I "battle" kan du kun spille hvis du har en venn ved din side, for her konkurreres det om hvem som er den beste trommespilleren. Eller den beste bananen, som Donkey Kong ville ha sagt. Bruk gjerne skitne triks for å ødelegge for motparten, som å treffe spesielle noter som kan redusere han eller hennes poeng, eller til og med ta vekk alle poengene. Det er mulig at vennskapet ikke blir hva det var etterpå, men moro er det lell. Det er selvsagt også noter som gir deg ekstrapoeng, alt etter hvor treffsikker du er. Med andre ord: Brett opp ermene, for her skal det kjempes, og i krig og kjærlighet er som kjent alt lov.

Den siste trommemodusen er "jam session", og er for opp til fire spillere. Alle spillerne har sine noter, og sammen skal dere lage deilig musikk. Mangler dere en spiller eller flere, kan konsollen fylle tomme plasser. Det gjelder å holde tunga rett i munnen og følge sin noterekke. Skulle disse modiene bli kjedelige i lengden, er det også morsomme småspill du kan underholde deg med. Du kan sjonglere og klatre i lianer på jakt etter frukt, eller du kan slå den fæle K. Rool i hodet med en hammer, min personlige favoritt. Så mye krøll som det reptilet har skapt for Kong-familien, så fortjener han en klubbe eller ti i hodet. Bare pass på så du ikke skader Diddy Kong, som fort kan bli et uskyldig offer midt oppe i tumultene. Minispillene må kjøpes før du får tilgang til dem, og kan selvfølgelig spilles med trommene.

Konklusjon
Donkey Konga føyer seg i rekken av morsomme og innovative kvalitetsspill fra Nintendo i år, og tilbyr moro for alle. Riktignok kunne de sangene som er spesielt laget for Donkey Konga med fordel vært fjernet og mikrofonen burde oppfattet lydene bedre. Dessuten er menysangen slitsom nok til at den mest tålmodige blant oss går på veggen. Likevel er spillet underholdende tvers igjennom. Det er utfordrende og kreativt, og enkelt å lære seg. Donkey Konga er i sitt rette element i godt samvær med andre, men også i ensom majestet imponerer det, og eneste grunnen til å ikke kjøpe det må være at du er uhelbredelig urytmisk.

Vurdering

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen