FEATURE: Månedens ti anbefalte mobilspill
Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte mobilspill

Finn roen i påskeferien med nydelige Poco Eco.

Våren begynner å bite tak i Norges langstrakte land. Men det er fortsatt en liten krampe av vinter igjen med påskeferien, og det er en ypperlig tid til å teste ut litt nye mobilspill på.

Du har all verdens med tid til overs og det er ikke nødvendigvis så mye annet å gjøre på hytta. Etter at skituren med appelsin og Kvikk Lunsj er unnagjort kan du med god samvittighet krype sammen med iPad-en eller telefon og spille litt.

Denne måneden har vi samlet en god miks av slåssing, hopping og strategi, og alle og enhver burde greie å finne noe de liker på denne listen.

Mr Jump

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: 1Button

Last ned Mr Jump: iOS. Pris: Gratis.

Hopp din jævel!
Hopp din jævel!

Jævla Mr Jump, som jeg hater deg. Av en eller annen grunn så skal du hoppe deg fra A til B, og det er så inn i granskaugen vanskelig at jeg gang etter gang nesten har vridd i stykker telefonen min før jeg pælmer den ut av stuevinduet.

Samtidig elsker jeg at spillet er så vanskelig, og av en eller annen grunn så liker jeg dette spillet bedre enn lignende spill som for eksempel Flappy Bird. 

I Mr Jump skal du hoppe og forsere hindringer over 12 ulike brett. Jeg er skikkelig dårlig, og har ikke kommet meg forbi det fjerde brettet enda. Og til tross for alt hatet så kommer jeg alltid tilbake, og det er den suggerende følelsen av å bare prøve en gang til som drar meg inn i spillet igjen.

Enkelt, vanskelig og veldig vanedannende hoppespill i tro Flappy Bird-ånd.

Adventures of Poco Eco - Lost Sounds

Sjanger: Eventyr
System: iOS (Android kommer straks)
Utvikler: Possible Games

Last ned Poco Eco: iOS. Pris: 29 kroner.

Fargerikt og flott.
Fargerikt og flott.

Når jeg trenger en pause fra tidligere nevnte Mr Jump passer Adventures of Poco Eco perfekt. Det er et mye roligere og mer behagelig spill, godt hjulpet av den flotte grafikken og visuelle stilen i spillet.

Utviklerne i Possible Games har skapt et flott spill, som blander den flotte grafikken med bra og variert nivådesign. I tillegg til det blir lydsporet påvirket av hvordan du spiller, noe som fører til en flott audiovisuell pakke.

Selve spillet er ganske enkelt, og består av å trykke og manipulere gjenstander og bevege figuren rundt i ulike nivåer. Det kan minne litt om Monument Valley i at det er mer estetikk og lyd som gjør spillet, og ikke selve gåteløsningen og det å komme seg til neste nivå som er drivkraften.

Adventures of Poco Eco er enkelt, sjarmerende og ser fantastisk ut. Det er en beroligende og fin opplevelse.

Stormblades

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Emerald City Games

Last ned Stormblades: iOS, Android. Pris: Gratis.

Hakk løs alt det du orker.
Hakk løs alt det du orker.

Stormblades er på ingen måter originalt. Alt du kommer til å oppleve, gjøre og se i spillet har du sett tidligere, i en eller annen form. Det tar imidlertid ikke bort det faktum at utviklerne har laget et underholdende og solid «hakk og deng»-spill.

Du styrer en helt som løper gjennom ulike områder, og underveis må han ta livet av en rekke ulike typer fiender. Du har ikke muligheten til å blokkere, men må stole på enten å kontre fiendens angrep, eller hoppe unna. Alle kontrollene fungerer veldig greit, med en blanding av trykk og sveip for å kontrollere figuren.

Utover i spillet forbedrer du sverdet ditt litt, men det er lite fokus på utstyr og andre ting. Her er det slåssing mot svære monstre som står i fokus, og det er slett ikke feil.

rop

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS
Utvikler: MildMania

Last ned rop: iOS. Pris: 9 kroner.

Månedens hjernetrim.
Månedens hjernetrim.

rop er et spill i kategorien «sette seg ned og slappe av». Her presenteres man for et rutenett med noen svarte prikker og streker. Over dette rutenettet er det en figur eller en fasong. Ved å trykke og dra på de ulike svarte prikkene kan du flytte de rundt i rutene.

Målet er å gjenskape figuren over. I starten er det to punkter som skal strekkes til en lang linje. Ikke veldig vanskelig, men det blir fort mye verre. Totalt finnes det 77 ulike nivåer å prøve seg på, og det er mange som er innmari vanskelige.

Spillet har en fin, enkel presentasjon og passende musikk, og fungerer nydelig til korte spilløkter.

Dungeon Hunter 5

Sjanger: Action
System: iOS, Android, Windows Phone
Utvikler: Gameloft

Last ned Dungeon Hunter 5: iOS, Android, Windows Phone. Pris: Gratis.

Enda mer hakking med sverd.
Enda mer hakking med sverd.

Hvis du har spilt et av de foregående spillene i serien, eller vært borti noen av de andre spillseriene til Gameloft, så har du en ganske god ide om hva som venter deg når du installerer Dungeon Hunter 5.

Dette er kort og godt mer Dungeon Hunter, og det er helt ok. Du velger en klasse, får rustning og våpen, og begynner å svinge ned fiende etter fiende. Du trykker på en knapp for å svinge sverdet, en annen knapp hvis du vil bruke magi eller helsedrikker.

Når du kommer tilbake til byen din, som du kan bygge på, kan du oppgradere nevnte sverd og rustning slik at du blir enda litt mer effektiv når du trykker på den store knappen.

Dungeon Hunter 5 er et spill der du dreper monstre, får erfaringspoeng og blir enda sterkere og får bedre utstyr. Liker du spill av denne typen, vil du ganske sikkert like dette også.

Sid Meier's Starships

Sjanger: Strategi
System: iPad
Utvikler: Firaxis

Last ned Sid Meier's Starships: iOS. Pris: 139 kroner.

Slik ser kampene ut.
Slik ser kampene ut.

Da Jostein Hakestad anmeldte dette spillet for Gamer.no en liten stund tilbake var han godt fornøyd, og hadde blant annet følgende å si:

«Kampsystemet er verdt inngangsbilletten alene og passer utrolig godt til korte runder.»

Jeg må si meg veldig enig med Jostein, dette er et meget solid strategispill som skinner som best under kampene. Det turbaserte kampsystemet er enkelt å forstå, og utover i spillet kan det by på noen gode og intense kamper.

Kampene foregår i et rutenett, og du må passe på hvor fiendene befinner seg i forhold til dine skip. Berøringsskjerm passer perfekt til dette spillet, samt at måten kampene og romskipene presenteres på er som skapt for å flyttes med en finger på skjermen.

Utenfor kampsystemet er spillet litt rotete, og det har ikke samme dybde som for eksempel Civilisation fra samme selskap. Men hvis du leter etter et strategispill med mange timer med spilletid å kose deg med i påskeferien er dette et veldig trygt og godt alternativ.

Spring Ninja

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: KetchApp

Last ned Spring Ninja: iOS, Android. Pris: Gratis.

Hopp din lille ninja!
Hopp din lille ninja!

Det ser ut til at mars er måneden der de endeløse løpespillene ble erstattet av endeløse hoppespill. Først ut var Mr Jump, så kom en munter, smålubben liten ninja med fjærer under skoene.

Han skal også komme seg fra A til B, og må gjøre så ved å hoppe fra påle til påle. Det er imidlertid en liten tvist her som gjør at spillet er verdt å teste. Du kan trykke og holde, og ninjaen lader opp fjærene slik at han hopper høyere og lenger. 

Dermed er det litt mer variasjon, og dermed også enda vanskeligere å greie å få til en god poengsum. Dette er et av de mest vriene spillene jeg har testet i denne sjangeren. Derfor fortjener også fjær-ninjaen også en plass på månedens liste.

Pixel Heroes: Byte and Magic

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Headup Games

Last ned Pixel Heroes: Byte and Magic: iOS, Android. Pris: 49 - 69 kroner.

Retro og steinvanskelig.
Retro og steinvanskelig.

Pixel Heroes er et veldig vanskelig spill som blander god, gammeldags rollespill med elementer av roguelike-elementer. Her velger du heltene dine fra et vertshus, som alle higer etter eventyr og farer.

Deretter må du sørge for å hamstre inn helsebringende drikker og andre ting som kan hjelpe på reisen, for de mange utfordringene du møter underveis er beinharde. 

Du kommer til å miste helter, og du kommer til feile oppdragene dine mange ganger. Men desto større er gleden når du samler et bra lag, alt klaffer og du fullfører et av de mange oppdragene du prøver deg på.

Dette er ikke spillet for de som er på jakt etter noe enkelt, tilgivende og historiedrevet. Pixel Heroes handler mest av alt om å dra ut, forsøke å drepe monstre eller andre fiender, og forhåpentligvis komme deg levende tilbake til vertshuset.

RAD Boarding

Sjanger: Sport
System: iOS, Android (Skal komme nå straks)
Utvikler: Other Ocean Interactive

Last ned RAD Boarding: iOS. Pris: Gratis.

Lurer på hva den bjørnen tenker?
Lurer på hva den bjørnen tenker?

Jeg synes på en måte litt synd på Other Ocean Interactive. Timingen på deres RAD Boarding kunne nesten ikke vært verre, fordi det fantastiske spillet Alto's Adventure kom i forrige måned. Dermed kommer det naturlig nok til å sammenlignes med det lignende spillet, og akkurat der kommer det til kort.

Men i seg selv så er det en underholdende og bra miks av endeløs løping, kontrollene fra Tiny Wings og snowboardkjøring. Den visuelle stilen er fargerik og prangende, og spillet ser veldig bra ut til tider. 

Du styrer den lille fyren ved å trykke og holde i nedoverbakker, og slippe når det går oppover. Treffer du riktig får du god fart, og du hopper både høyt og langt. I luften sveiper du for å gjøre triks. I starten har du bare et, men du lærer flere etterhvert.

Ved å gjøre triks får du ekstra fart, slik at lavaen som truer rett bak deg ikke snuser rett bak deg. Underholdende spill, uten altfor mye dybde. Morsomt så lenge det varer.

Table Tennis Touch

Sjanger: Sport
System: iOS, Android
Utvikler: Yakuto

Last ned Table Tennis Touch: iOS, Android. Pris: 29 kroner.

Ping... Pong...
Ping... Pong...

I mine gode, gamle dager var jeg en rakker rundt bordtennisbordet. Det var ikke mange som slod meg, og de få som gjorde har jeg glemt ettersom tiden har gått.

Table Tennis Touch er mobilens versjon av det Rockstar gjorde med sitt bordtennisspill til Xbox 360. Spillet er strippet for alt unødvendig styr og ståk, her er det kun to racketer, et bord og en liten, hvit ball som betyr noe.

Du kan velge å spille enkeltkamper, eller spille deg vei gjennom en god karrieremodus. Etterhvert som du vinner kamper får du bedre ryktet, og med bedre ryktet vanker bedre utstyr. 32 spillere står imidlertid mellom deg og verdensherredømme i sporten, og veien opp dit er både lang og vanskelig.

Kontrollene er veldig gode, og man lærer fort de elementære tingene slik at man kan begynne å dominere kampene. Fysikken i spillet er veldig bra, samtidig ser det rett og slett veldig bra ut. 

Table Tennis Touch er et meget solid sportsspill, og et av de jeg kommer til å hente fram igjen nå og da for å ta en kamp.

Trenger du flere anbefalinger? Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i februar »

Mr Jump

iPad
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Plattform
Utvikler: 1Button
Utgiver: 1Button

Adventures of Poco Eco - Lost Sounds

iPad
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Eventyr
Utvikler: Possible Games
Utgiver: Possible Games

Stormblades

Android
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Action
Utvikler: Emerald City Games
Utgiver: Emerald City Games

Rop

iPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Gåteløsning
Utvikler: MildMania
Utgiver: MildMania

Dungeon Hunter 5

WPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Action
Utvikler: Gameloft
Utgiver: Gameloft

Spring Ninja

Android
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Plattform
Utvikler: KetchApp
Utgiver: KetchApp

Pixel Heroes: Byte and Magic

Android
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Rollespill
Utvikler: Headup Games
Utgiver: Headup Games

RAD Boarding

iPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Sport
Utvikler: Other Ocean Interactive
Utgiver: Other Ocean Interactive

Table Tennis Touch

Android
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Sport
Utvikler: Yakuto
Utgiver: Yakuto

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen