Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Den nest siste måneden har passert, og et dryss av nye mobilspill må testes.

 
1: Side 1
2: Side 2

Meridian 157

Sjanger: Gåteløsning
System: iOS, Android
Utvikler: NovaSoft Interactive

Last ned Meridian 157: iOS, Android. Pris: 22-24 kroner.

Meridian er et episodebasert eventyr, og nå er den første episoden i serien ute. Prologen har vært tilgjengelig en stund, og jeg anbefaler på det sterkeste å sjekke ut den først, da den legger grunnlaget for historien og hvorfor du befinner deg der du er.

Her spiller du som David Zander, en meteorolog som blir sendt til Alaska for å undersøke et rart værfenomen. Ting skjer, og du er plutselig sperret i et underjordisk bygg av en eller annen sort. Her skal du undersøke, løse gåter og prøve å finne ut hva som skjer, hvorfor det skjer og hva du kan gjøre med det.

Jeg liker historien og stemningen i spillet veldig godt. Selv om det ikke er et skrekkspill i så måte, så er det en guffen følelse her, og noe kjennes galt ut, uten at jeg helt greier å sette fingeren på det. Gåtene du skal løse er vellaget, varierte og aldri urettferdige. Spillet har til og med to vanskelighetsnivåer, så du utfordres akkurat så mye som du selv vil.

Prologen og første episoden starter veldig bra, og jeg gleder meg stort til fortsettelsen.

Bright Memory Mobile

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: Xiancheng Zeng

Last ned Bright Memory Mobile: iOS. Pris: 44 kroner.

Bright Memory Mobile er et mobilspill som i bunn grunn er laget for å finansiere den videre utviklingen av Bright Memory Infinite, PC-spillet som kommer en eller annen gang. Men det betyr ikke at spillet er verdt å sjekke ut av den grunn, for her er det mye å like.

Først og fremst er grafikken slående god, med herlige lyseffekter, gode eksplosjoner og detaljerte områder du befinner deg i. Det kjører også bra selv med så god grafikk, og jeg opplever sjelden problemer med ytelse, bortsett fra at batteriet slukes når jeg spiller.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Spillet er en god kombinasjon mellom skyting og nærkamp, og du får en rekke både flashy og effektive evner etter hvert for å ta deg av fiendene du møter på. Spillets svake side er kontrollene, og ikke fordi de ikke er presise. Det blir rett og slett litt mange knapper å forhold deg til på en berøringsskjerm, og i starten kan det være litt forvirrende. Men en raus autosikting hjelper på, og du blir etter hvert vant til hvor knappene er plassert.

Kult og fancy, og vel verdt å sjekke ut.

Sociable Soccer

Sjanger: Sport
System: iOS
Utvikler: Rogue Games

Last ned Sociable Soccer: iOS. Pris: Apple Arcade

Sociable Soccer er et ganske hurtig, arkadeaktig fotballspill som nylig kom til Apple Arcade. Det kan minne om den gode, gamle klassikeren Sensible Soccer, og det er kanskje ikke rart når John Hare, som var med og utviklet Sensible Soccer i sin tid, er med på utviklingsteamet.

Her kan du velge mellom å kontrollere med virtuelle stikker rett på skjermen, enten telefon eller nettbrett, eller koble til en kontroller. Sistnevnte er naturlig nok å foretrekke, men kontrollene er såpass enkle og presise at det gjør lite om du velger å spille kun med telefonen. Det finnes masse ulikt du kan bruke tiden din på her, og du kan velge å styre spillerne direkte i kamp, og samtidig styre klubben som en type manager.

Det finnes en enspillerkampanje med masse innhold, der du kan ta din klubb helt til topps. Masse gøy å holde på med, og mye godt innhold både for de som spiller alene eller sammen med andre, både lokalt med en eller flere telefoner, eller over nett. Anbefales på det varmeste.

The Wanderer: Frankenstein's Creature

Sjanger: Eventyr
System: iOS (skal også komme til Android snart)
Utvikler: ARTE

Last ned The Wanderer: Frankenstein's Creature: iOS. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner.

Dette er nok blant de aller vakreste spillene jeg har spilt i 2019, og den visuelle stilene alene er verdt pengene spillet koster. Det ser helt fantastisk ut, med nydelige farger og hvert eneste område du besøker kunne vært printet ut, rammet inn og hengt på veggen.

Utover dette er det en sjarmerende og litt annerledes Frankestein-historie som fortelles. Her utforsker du verdenen, og det er hvordan du reagerer på dyr og andre ting du møter som er mye av hovedfokuset, og som påvirker hvordan de ser på deg.

Du kan møte ting med sinne, frykt og andre ting, og noe av det mest fascinerende her er at fargepalletten og verdenen rundt påvirkes av dine valg. Er du mye sint blir fargene mørkere og scenene tyngre, for eksempel. Veldig effektfult, og en herlig spillopplevelse.

Gwent: The Witcher Card Game

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: CD Project RED

Last ned Gwent: The Witcher Card Game: iOS. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner.

Gwent har blitt en svær greie, noe som er ganske unikt siden det begynte som et lite minispill inne i The Witcher 3. Nå har det fått et eget spill, det er også laget et stort rollespill med Gwent som en stor del av spillet, med en lang og god historie.

Nå har selve kortspillet funnet veien til iOS, og jeg koser meg gløgg enda en gang med det enkle, men samtidig veldig dype taktiske kortspillet. Kort fortalt så er kampene turbaserte, og du har en rekke kort på hånden. Noen er sterkere enn andre, og du kan fritt velge hvem du vil spille, og i hvilken av de tre banene du vil plassere kortet. Det er tre runder, og den spilleren med høyest kortverdi på hånden vinner. Førstemann til to vinner hele kampen.

Det er såre enkelt, men det er så mange ulike kort, og så mange ulike måter å spille og vinne på som gjør det moro. Du lager ikke en enorm kortsamling som i mange lignende spill, men alt er vellaget, systemene er gode og du har masse rom for å bli god.

Sjekk hvilke ti spill vi mener er de beste mobilspillene i oktober»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden