Nintendo-håndholdt med to skjermer

Kodenavnet til denne nye konsollen er Nintendo DS, og DS står for "dual screen". Grunnen til dette navnet er simpelthen at konsollet får to tre-tommers TFT LCD-skjermer. Dette kan få svært spennende konsekvenser for hva slags spill som kan komme ut til plattformen. Den enkleste utnyttelsen av to skjermer vil kanskje være å ha en skjerm dedikert til et kart eller liknende, og en annen dedikert til selve spillet, men dette er langt fra den eneste muligheten.

Et annet alternativ er nemlig å hele tiden få mulighet til å se handlingen fra to forskjellige synspunkter. I stedet for å manuelt skifte synspunkt når det skulle være nødvendig er alt du behøver å gjøre å løfte blikket fra den ene skjermen til den andre. Nintendos løsning burde kunne føre til mye spennende og innoverende spilldesign, noe som uten tvil kommer til å sørge for at maskinen deres får mye ekstra oppmerksomhet.

Nintendo DS skal etter planen komme ut i løpet av året, og vi må antakelig vente til årets E3-messe før Nintendo kommer med mer informasjon om maskinen.

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen