Harvest Moon: Friends of Mineral Town

Utvid gården
Når lommeboka tillater det kan du ta deg en tur til den lokale snekkeren, som mer enn gjerne hjelper deg med å bygge på gården. For eksempel er det mulig å utvide huset og fjøset på denne måten. Til dette kreves det også tømmer, som du selv må skaffe til veie eller kjøpe. Når hverdagen blir for hektisk er det godt med litt hjelp. Om du har gjort deg fortjent til deres vennskap er det en håndfull ”Sprites”, noen små skikkelser, som gjerne hjelper deg med dine daglige gjøremål. Til å begynne med er de rett og slett fullstendig ubrukelige, og kan ikke stoles på for fem flate øre, men ved hjelp av minispill kan du lære dem til å bli bedre til å vanne, høste og stelle dyr.

Tiden i Harvest Moon går relativt fort. 5 virkelige sekunder tilsvarer 10 minutter i spillet. Når du er innendørs står imidlertid tiden stille, slik at du har tid til å gjøre deg ferdig med melking, foring, innkjøp eller hva det måtte være. Når du jobber i åkeren går derimot tiden fort. Dagenes lengde påvirkes derfor i stor grad av hva du faktisk gjør. Den lille bondespiren står opp klokken 06:00 hver dag, og klokken 20:00 ringer alarmen som signaliserer at det er på tide å komme seg i seng. Kommer du deg ikke i seng i tide kan det hende du forsover deg dagen derpå. Året er delt opp i fire årstider, men ikke i måneder, slik at for eksempel våren varer i 30 dager. Når du kan spille i mangfoldige år gir dette mulighet for så godt som uendelig med underholdning.

Selv om det er mer enn nok å henge fingrene i på gården, krever også det sosiale en god del tid. Ved å snakke med folk og gi dem gaver de liker (alle har forskjellig smak), kan du oppnå at forskjellige hendelser inntreffer. Det finnes en rekke jenter som er tilgjengelige i byen, men du er ikke den eneste som er interessert i en livsledsager, så det gjelder å spille kortene riktig, og ikke minst fort. Å overraske med en fin gave på bursdagen er for eksempel aldri feil. På faste dager i året holdes det ulike festivaler. Disse spenner fra saueutstilling og kyllingkamp til kokkekonkurranser og nyttårsfeiring. I mange av disse kan du selv delta aktivt i et eller annet minispill, slik som for eksempel hesteløp.

Konklusjon
Finnes det noen gyldig grunn for ikke å kjøpe Harvest Moon: Friends of Mineral Town? Tja, det måtte i så fall være om du er helt avhengig av blod og gørr for å bli tilfredsstilt, eller at du rett og slett synes det er litt småflaut å bruke ukevis av din tid på en søt og uskyldig bondesimulator. Spillet er meget avhengighetsskapende, og slett ikke enkelt å legge fra seg. I tillegg har det svært god holdbarhet. Valuta for pengene med andre ord. Grafikk og lyd er det ikke stort å utsette på. Alt virker forseggjort, lett og lekent, uten å briljerere. Straks kommer Harvest Moon: A Wonderful Life ut til GameCube, da vil du få muligheten til å koble spillene sammen og låse opp nye hendelser i begge versjoner. Spillet har ingen form for multiplayer, men det kommer du rett og slett ikke til å få tid til å savne.

Vurdering

8/10
Game Boy Advance
Svært godt

Kommentarer (7)

Forsiden akkurat nå

Til toppen