Feature

De beste iPhone- og iPad-spillene akkurat nå

Vi har testet hundrevis av spill for gi deg kremen av kremen.

1: Side 1
2: Side 2

Letterpress

Letterpress.

Sjanger: Ordspill Pris: Gratis (kan låse opp ekstra funksjoner med penger) Type: iPhone og iPad Utvikler: atebitsKan lastes ned her

Fjorårets beste bokstavspill var uomtvistelig Letterpress. Spillet er et godt steg unna de mange Scrabble-klonene som herjet i 2011, og derfor kan selv de som spilte seg lei på Wordpress finne glede her.

Joda, det handler fremdeles om å stave ord, men i stedet for å gi spilleren seks bokstaver å velge i får man 25. I stedet for et Scrabble-brett skal man heller plukke ut så mange av de 25 bokstavene som man klarer, for å forme et ord. Når man bruker bokstavene, skifter de farge. Vinneren er den som har flest bokstaver med sin farge når alle bokstavene har blitt spilt.

Groove Coaster Zero

Groove Coaster Zero.

Sjanger: Musikk/rytme Pris: Gratis Type: iPhone og iPad Utvikler: TaitoKan lastes ned her

Det svært gode musikk- og epilepsifestspillet fra 2011 fikk sin egen gratisutgave i fjor høst. Groove Coaster Zero inneholder alle sporene fra det opprinnelige spillet, men endrer en del på hvordan man skaffer seg ekstra spor utover de inkluderte. Kort og godt har hele systemet blitt «free-2-play»-ifisert, med spillvaluta og anbefalte nedlastbare spor som du kan prøve før du kjøper.

Rytmespillet baserer seg på en enkel mekanikk – du trykker i takt med musikken, basert på visuelle pekepinn som forteller deg når og hvordan. Det fungerer ypperlig, og kan bli utfordrende når du tromler i vei på de høyeste vanskelighetsgradene.

Punch Quest

Punch Quest.

Sjanger: Løpespill Pris: Gratis Type: iPhone og iPad Utvikler: Rocketcat GamesKan kjøpes her

Som navnet tilsier kommer man seg ikke unna litt håndgemeng i løpespillet Punch Quest. Skjelett, flaggermus flyvende magikere og en horv andre spillmonstre må beseires, med nevekamper som gir spillet en enkel, men likevel imponerende dybde sjelden sett i sjangeren.

Les også
Anmeldelse:

Underveis i løpingen byr spillet på veivalg, sjefskamper og utallige skjulte godbiter. At spillet ser svært stilrent ut gjør også sitt for å engasjere spilleren. Punch Quest greier å blande løpespillsjangerens beste elementer til en svært sterk pakke.

New Star Soccer

New Star Soccer.

Sjanger: Sport Pris: Gratis (7 kr for å låse opp karrieremodus) Type: iPhone, iPad og Android Utvikler: New Star GamesKan lastes ned her

Hvordan er det egentlig å være fotballspiller? Det er nettopp dette spørsmålet som er grobunnen for New Star Soccer, et fotballspill der du skal lede en spiller fra bunnlagene og helt til toppen.Og i motsetning til de fleste andre fotballspill styrer du kun én spiller.

I tillegg til å spille kamper må du holde styr på privatlivet også. Du får betalt etter hvor god jobb du gjør på banen, og må trene opp ferdighetene for å kunne måle deg med de beste.

Ghost Trick: Phantom Detective

Ghost Trick: Phantom Detective.

Sjanger: Eventyr Pris: Første to kapittel er gratis (70 kr for hele spillet) Type: iPhone og iPad Utvikler: CapcomKan lastes ned her

Pek-og-klikk-eventyret Ghost Trick: Phantom Detective runder av topplisten. Her skal vi, i spøkelset Sissels skikkelse, prøve å påvirke omverdenen med overnaturlige ferdigheter. Som regel er målet å redde folk fra å dø, ved å endre omstendighetene for dødsfallet.

Som alle spøkelser sikkert gjør, ønsker Sissel også å finne ut hvorfor han døde, og hvem som står bak ugjerningen. Under det hele ligger det nemlig en engasjerende og lang historie, stappet til randen av absurde og fargerike figurer .

Vil du ha flere spilltips til mobiltelefonen din? Sjekk våre faste månedsanbefalinger eller gå i handleguiden for iPhone, iPad og Android hvor vi sorterer alle spill vi har vurdert etter karakter. Om noen uker kommer vi tilbake med en tilsvarende artikkel om Android-spill.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden