Intervju

Intervju med Kingdom Under Fire-produsenten

Det er tre år siden Phantagram lanserte 2D-strategispillet Kingdom Under Fire: War of Heroes. Nå er det under en måned til de lanserer sin massive oppfølger til Xbox, og Gamer.no tok en prat med produsenten, Henry Lee, for å gi deg alle detaljene.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Fra hvilket synsfelt vil spilleren oppleve kampene? Kan spilleren forandre kameravinkel for å få den beste oversikten?

- Standard synsvinkel er tredjeperson, men den er delvis fri. Når spilleren tar kontroll over en tropp, vil kameraet bevege seg lengre ut slik at du får oversikt over troppen din og slagmarken. Når heltens tropp går inn i et slag vil kameraet fokusere og zoome mot helten. Spilleren vil naturligvis også ha mulighet til å bevege kameraet etter eget ønske ved hjelp av høyre tommelstikke.

Phantagram inngikk avtale med Voice of the Arts for å få produsert et totalt lydbilde, inkludert lyddesign, soundtracks og dialog. Er du fornøyd med utløpet av denne avtalen?

- La meg bare si at jeg er fornøyd med resultatet.

Musikken i preview-versjonen var god, men kunne med fordel ha passet bedre med den generelle settingen. Rockemusikk i en middelalderkamp føltes litt malplassert. Hvorfor valgte dere denne fremgangsmåten?

- Med alle de gode lydsystemene, høyttallerne og forsterkerne spillere med Xbox benytter seg av i dag, hadde jeg lyst til å forsikre meg om at enhver som spiller Kingdom Under Fire: The Crusaders kan heve spillvolumet og føle intensiteten av slagene. Ikke bare på måten det ser ut, men også hvordan det låter. Deretter gikk jeg gjennom min egen CD-samling for å få inspirasjon, og det første som traff meg var mitt favorittband, Metallica. Etter det ringte jeg umiddelbart min gode gamle venn, Chuck Mitchell fra Voice of the Arts, som hjalp med ved flere anledninger til å velge soundtracks til mine tidligere spill. Jeg fortalte han at jeg ville ha Metallica. Middelalder-orkestermusikk, som er mer typisk for denne type spill, kunne sikkert også fungert bra. Men jeg ønsket å gjøre Kingdom Under Fire: The Crusaders til en veldig intens opplevelse. Ikke bare på grunn av gameplay og visuelle effekter, men også pga. lyden.

I preview-versjonen kan dialogene oppfattes litt repetive. Det føles litt dumt når hundrevis av soldater snakker med nøyaktig samme stemme. Er dette noe dere har jobbet med i den senere tid, etter at koden ble sluppet til pressen?

- Det er vanskelig å generere forskjellige stemmer for hver av soldatene i en hver situasjon, fordi det som oftest er tusenvis av dem. I preview-versjonen var de første oppdragene ganske enkle, og det kan være grunnen til at du føler at de var repetive. Senere, når du har seks tropper som gir deg rapporter hele tiden, vil du antageligvis være glad for at de kun har én stemme, som hjelper deg å identifisere og analysere situasjonen mye kjappere.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden