Feature

Fine julegaver for de med håndholdte konsoller

Sjekk våre råd for julehandelen.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4

La oss se nærmere på spill for de mest taktiske eller de som alltid sitter med Rubiks kube eller andre hjernetrimmere i hånda.

Naviger deg raskt andre kategorier i denne saken via punktlisten under:


For taktikeren

Har du en skikkelig strateg i huset, hvor ingenting skjer uten at det er godt planlagt? Da er disse spillene midt i blinken. Her må man være taktisk bevisst hele veien for å lykkes, og dersom man gjør det kommer belønningene gjerne på løpende bånd.

Pokémon Conquest

Pokémon Conquest

Aldersmerking: 3 år
Tilgjengelig på: 3DS

Lommemonstrene inntar strategiverdenen i Pokémon Conquest. I det mystiske landet Ransei skal man samle alle rikene under ett banner og vekke til live den legendariske Pokémonen Arceus. Det hele minner om en slags avansert sjakk, der hver Pokémon har egne egenskaper og bevegelsesmuligheter. Her får man bryne seg på timevis med utfordrende strategikamper.

Les vår anmeldelse av Pokémon Conquest
Finn beste pris på Pokémon Conquest i nettbutikkene.

Plants vs. Zombies.

Plants vs. Zombies

Aldersmerking: 12 år
Tilgjengelig på: DS, Vita (digitalt)

Les også
Anmeldelse:

Dersom man enda ikke har banket zombier av ymse slag med et eklektisk planteliv i en av de andre 10-12 utgavene av Plants vs. Zombies, kan Vita-versjonen være en fin start. Målet er å forsvare seg mot en drøss med zombier som strømmer mot huset. Til dette brukes planter som skyter, knebler og kvitter seg meg zombier på effektivt vis.

Les vår anmeldelse av Plants vs. Zombies
Plants vs. Zombies for PlayStation Vita må kjøpes digitalt.

Anno: Create a New World.

Anno: Create a New World

Aldersmerking: 7 år
Tilgjengelig på: DS

I Anno: Create a New World skal man bygge en koloni, fikse det slik at kolonien har nok av ressurser. Etter hvert utvides området, og kolonien stiger i dannelsesnivå. Du kan også følge en liten historie om to kongssønner som skal gjøre faren til lags ved å sanke inn nok ressurser til å klare seg før krig bryter ut for fullt.

Les mer om Anno: Create a New World
Finn beste pris på Anno: Create a New World i nettbutikkene.

Final Fantasy IV: The Complete Collection.

Final Fantasy IV: The Complete Collection

Aldersmerking: 12 år
Tilgjengelig på: PSP (digitalt)

Den komplette utgaven av det østlige rollespillet Final Fantasy IV finner man kun på PlayStation Portable. Spillpakken inneholder en todimensjonal oppusset utgave av det opprinnelige spillet, samt en utgave av Nintendo Wii-utvidelsen The After Years. I tillegg har utvikleren skrevet et mellomscenario som binder sammen de to rollespillene.

Les vår anmeldelse av Final Fantasy IV: The Complete Collection
Final Fantasy IV: The Complete Collection kan kjøpes digitalt på PlayStation Store.

Golden Sun: Dark Dawn.

Golden Sun: Dark Dawn

Aldersmerking: 12 år
Tilgjengelig på: DS

Det tredje spillet i Golden Sun-serien tar opp tråden 30 år etter begivenhetene i de to Game Boy Advance-spillene. Dette er et østlig rollespill av den gamle skolen, med turbaserte kamper, en magisk verden å utforske, og intriger å løse. Djinn-systemet er noe av det som skiller spillet fra massen – et system der spilleren kan samle og bruke elementfigurer.

Les mer om Golden Sun: Dark Dawn
Finn beste pris på Golden Sun: Dark Dawn i nettbutikkene.


Til smartingen

Spillene i denne kategorien er laget for å trimme de små grå. Her får man bryne seg på en rekke forskjellige utfordringer i form av gåter, puslespill og logiske nøtter. Noen kan sikkert være frustrerende for mange, men ikke for smartingen i huset. Han tar utfordringene på strak arm.

Lumines: Electronic Symphony

Lumines: Electronic Symphony

Aldersmerking: 3 år
Tilgjengelig på: Vita

I musikkspillet Lumines: Electronic Symphoni må man plassere ut brikker på et brett slik at farger skaper nye firkanter. Samtidig går det en vertikal linje over brettet som fjerner fargeblokkene. Tidspresset øker, og det blir vanskeligere og vanskeligere. Her får man bryne seg på krevende pusling mens man nyter god musikk.

Les mer om Lumines: Electronic Symphony
Finn beste pris på Lumines: Electronic Symphony i nettbutikkene.

Professor Layton and the Miracle Mask

Professor Layton and the Miracle Mask

Aldersmerking: 7 år
Tilgjengelig på: 3DS

Professor Layton tar sine første 3D-skritt på Nintendos nyeste håndholdte. Her får vi servert en saftig historie om en mystisk maskert herremann, mens utallige hjernetrim-gåter må løses for å komme til bunn av de merkverdige mysteriene. Sammen med en god presentasjon er det i tillegg, et par-tre tankekrevende minispill å prøve her.

Les vår anmeldelse av Professor Layton and the Miracle Mask
Finn beste pris på Professor Layton and the Miracle Mask i nettbutikkene.

Fallblox.

Fallblox

Aldersmerking: 3 år
Tilgjengelig på: 3DS

I denne oppfølgeren til Pushmo skal man redde fugler ved å dra blokker i ulike retninger. Man må dytte rundt på disse blokkstrukturene slik at hovedpersonen Mallo kan ha en klar bane opp til de innestengte fuglene. En hel drøss med brett venter, og det er også mulig å dele egenlagde brett på nett.

Les mer om Fallblox
Fallblox kan kun kjøpes gjennom Nintendo eShop.

Escape Plan.

Escape Plan

Aldersmerking: 12 år
Tilgjengelig på: Vita

I Escape Plan følger vi Lil og Laard som prøver å rømme fra et fengsel. Spilleren styrer begge figurene gjennom en rekke av utspekulerte hemmeligheter. Man må tegne ruter for figurene, og fjerne unna hindre. Det er en rekke måter å komme seg gjennom brettene på, blant annet er det noen brett der figurene må fly gjennom rommet.

Les vår anmeldelse av Escape Plan
Finn beste pris på Escape Plan i nettbutikkene.

Zero Escape: Virtue's Last Reward.

Zero Escape: Virtue's Last Reward

Aldersmerking: Ikke vurdert
Tilgjengelig på: 3DS og Vita

I dette historiedrevne spillet, som er oppfølgeren til den visuelle novellen 999, skal man interagere med omgivelsene for å rømme fra rom. I tillegg er det deler av spillet der man skal gjøre val som kan påvirke historiens gang. Spillet har en heller kompleks mekanisme der man kan velge å samarbeide med andre figurer, eller forråde dem.

Les mer om Zero Escape: Virtue's Last Reward
Finn beste pris i nettbutikkene: 3DS, Vita.

Følg med videre til siste side, hvor vi tar for oss spill for den eventyrlystne og spill som passer for hele familien.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4

Siste fra forsiden