FEATURE: Månedens anbefalte Android-spill
Feature

Månedens anbefalte Android-spill

Spenstige cowboyblekkspruter er blant månedens utvalgte Android-spill.

En lang og kald vinter begynner å slippe taket. Påsken er over oss, og mange steker den kritthvite huden som svor på en ribbe i solveggen på et fjell et eller annet sted i den norske fjellheimen.

Da kan jeg berolige med at det i løpet av den siste måneden har kommet en rekke godbiter å slå ihjel tiden med på hytta. Enten du har tatt med nettbrettet, eller bare har telefon kan jeg love deg mange timer med moro med denne månedens utvalgte.

I mars har vi funnet en god blanding spill, med cowboyblekkspruter, klønete romkapteiner og massive rollespill.

Mange armer å holde styr på.
Mange armer å holde styr på.

Squids Wild West

Sjanger: Action
Pris: 11,13 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: STRASTAR Communications
Spillet kan kjøpes her

Hva får du om du blander turbasert strategi med noen elementer fra rollespill, slenger på en neve vill vest, og hiver i en gjeng blekkspruter?

Svaret er Squids Wild West, et sjarmerende og lettbeint spill. Dette er en oppfølger, men det er langt ifra nødvendig å ha spilt eneren for å få glede av spillet. Historien blir forklart, og etter kort tid er alt lagt til rette for å bli kjent med gjengen. Vi får igjen stifte bekjentskap med Steev, Vahine og Winnick, for å nevne noen. Figurene er sjarmerende, og det er lett å like rollelisten.

I all hovedsak skal disse figurene slenges rundt på ulike brett. Man gjør det ved å dra i tentaklene deres, og rotere for å bestemme retning. Selve spillmekanikken er enkel å lære og mestre. Utfordringen ligger i å planlegge hvilke fiender som skal tas først, og å beregne avstand og videre trekk. Satt sammen med de ulike egenskapene til heltene våre, der noen leger skade og andre skyter fra avstand, byr hvert brett på en god utfordring.

Squids Wild West er et enkelt og morsomt spill som ikke overkompliserer noe. Det er lett å lære, har mye innhold som kan samles inn og gjennomføres, og har en flott visuell stil.

Ovenfra og ned.
Ovenfra og ned.

Heroes of Destiny

Sjanger: Action
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Glu Mobile
Spillet kan lastes ned her

Heroes of Destiny er et tredimensjonalt rollespill med nydelig grafikk. Her tar du kontroll over tre helter, som sammen skal bekjempe stadig tøffere fiender.

Fiendene bekjempes ved å trykke på en av heltene, og dra markøren over til fienden du vil at helten skal angripe. Det er veldig enkelt og intuitivt, og kontrollene fungerer godt. Heltene har ulike roller. Mye av utfordringen ligger i å plassere dem riktig, og bestemme hvem som skal angripe hvor. Noen helter tåler mer skade, mens andre helbreder eller gjør store mengder skade fra avstand. Egenskapene og klassene er ikke ulikt det vi har sett i en rekke online-rollespill de senere årene.

Det er mange nivåer å gå gjennom, og du kan gjøre alle om igjen på flere vanskelighetsnivåer. Etterhvert får du muligheten til å ta med et fjerde medlem til gruppa, og det finnes mange helter å låse opp. Du må imidlertid bruke mye tid på å samle penger i spillet for å få råd til en av de andre heltene uten å kjøpe de for ekte penger. Jeg skulle ønske utvikleren ikke hadde lagt denne prisen så høyt, da det er nesten umulig å få samlet inn nok bare ved å spille.

Uansett er Heroes of Destiny et veldig vellaget og underholdende spill, som i tillegg kan nytes i lange drag uten å koste en eneste krone.

Fore!
Fore!

Super Stickman Golf 2

Sjanger: Arkade
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Noodlecake Studios Inc
Spillet kan lastes ned her

Oppfølgeren til det populære golfspillet Super Stickman Golf er større og mer utfordrende, og fylt med all slags galskap du ikke hadde forventet å finne i et golfspill.

Utvikleren har pakket 180 golfhull i spillet, 28 hatter som kan samles inn, 10 ulike golfspillere og et hav av «achievements» du kan oppnå. Dette kan du velge å gjøre på egenhånd, eller mot andre mennesker i en turbasert flerspillerdel.

Ved hjelp av en rekke nye egenskaper og et mangfold av elementer, som magneter, portaler og bevegelige hindre, er ingen av brettene like. Dermed er det god variasjon hele veien. Dette er urealistisk og morsom golf, hele tiden med en utfordring. Kontrollene er enkle å lære, og kunsten består i å vurdere med hvilken kraft og retning ballen skal slås for å nå hullet med færrest mulig slag.

Super Stickman Golf 2 er et perfekt spill når du bare har fem minutter nå og da, og vil ha en kjapp spilleøkt. Et hull tar ikke lange tiden, og et nytt ligger alltid å lurer, klar for å lokke deg til å bare ta en runde til.

Heldigvis har du med deg hjelp til enhver tid.
Heldigvis har du med deg hjelp til enhver tid.

Chaos Rings 2

Sjanger: Rollespill
Pris: 112 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: SQUARE ENIX Co.,Ltd.
Spillet kan kjøpes her

Square Enix viser at det definitivt er mulig å lage et nydelig rollespill, også i mobilformat.

En høy prislapp gjør nok at mange vegrer seg for denne tittelen, men det er vel verdt investeringen om dette er din type spill. Kampsystemet er forbedret og utviklet sammenlignet med eneren, og grafikken er rett og slett imponerende.

Hovedpersonen denne gangen er Darwin, og han blir fortalt at han må ofre mennesker fra sin fortid for å redde verden fra undergang. I likhet med forgjengeren utforsker man de ulike stedene med en gruppe på to personer, og utover i spillet står du fritt til å velge hvem du vil ha med deg. Kampene er turbaserte, med en god miks av magi, nærkamp og tilkalling av vesener som kjemper for deg. Du har mange muligheter til å påvirke hvordan og med hvilke evner du vil bekjempe alle monstrene, og kampsystemet er komplisert og engasjerende.

Det svakeste ved Chaos Rings 2 er historien. Den er litt vel platt, og til tider litt langdryg og uengasjerende. Miljøene du tas med i er derimot adskillig bedre. Her har du flotte naturområder og store byer, alt sammen flott laget og spennende å utforske. I tillegg kan du bare nå visse steder om du har tatt med den rette figuren, noe som øker lysten til å gå tilbake flere ganger.

Et godt, og akkurat passe komplisert kampsystem, samt en spennende verden å utforske gjør dette spillet verdt den høye prislappen.

Morsom visuell stil.
Morsom visuell stil.

Kaptain Brawe

Sjanger: Eventyr
Pris: Gratis demo (fullversjon kjøpes i spillet)
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: G5 Entertainment
Spillet kan lastes ned her

Eventyrspillet Kaptain Brawe gir meg litt Monkey Island-vibber. Det stammer sikkert fra den visuelle stilen, som kan ligne på de nye versjonene av klassikeren. I tillegg har det en herlig humoristisk undertone, og mange morsomme dialoger som gjorde at jeg koste med gjennom hele spillet.

I løpet av spillets gang skal du ikke bare være Kaptain Brawe. I tillegg til å møte en rekke andre rare figurer styrer du to andre helter gjennom historien. Du må løse ulike gåter med alle tre, og vanskelighetsgraden er godt balansert. Dette er et klassisk pek-og-klikkspill, og all kontroll foregår ved å trykke og dra. Du kan kombinere ulike gjenstander, eller bruke de på elementer i miljøet du befinner deg i.

Kaptain Brawe byr på to spillmodi, en lett og en vanskelig uten hint og hjelp underveis. Hvilken du velger er helt opp til deg, men jeg mistenker at du uansett vil få en god opplevelse. Humoren sitter løst, persongalleriet er morsomt og historien er god.

Ninja Village

Sjanger: Strategi
Pris: 26,99 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Kairosoft Co.,Ltd
Spillet kan kjøpes her

Kjent stil som alltid.
Kjent stil som alltid.

Det er ingen ordentlig mobilspillmåned uten minst ett nytt Kairosoft-spill. Den japanske utvikleren har virkelig funnet en suksessformel etter Game Dev Story, og pumper ut spill etter spill med en relativt lik oppskrift.

Denne gangen tar vi tidsmaskinen tilbake til det føydale Japan. Her skal du bygge opp en landsby med gårdsbruk, te- og arbeidshus. Ved å utvide landsbyen skaffer du deg flere beboere, og vandrende handelsmenn som legger igjen penger. Penger brukes til å rekruttere militære tropper, forske på diverse oppgraderinger og gjøre landsbybeboerne dine sterkere.

Som alle andre spill fra denne utvikleren, er Ninja Village lett å sette seg inn i og veldig avhengighetsskapende. Det er lett å glemme tid og sted på vei mot herredømme. I tillegg til å bygge opp din egen landsby skal du også kjempe mot andre klaner, samt banditter som herjer. Før kampene setter du opp formasjoner, bestemmer hvilke mål som skal prioriteres og hvilke beboere du vil ha med deg. Selv om kampsystemet er ganske enkelt, er det allikevel mye du kan påvirke.

Ninja Village følger en kjent oppskrift, og har den sedvanlige visuelle stilen og spillmekanikken. Til tross for lite nytt er det uansett et av de bedre spillene fra Kairosoft på lenge.

Nydelig å se på.
Nydelig å se på.

Crumble Zone

Sjanger: Action/Arkade
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Rebel Twins
Spillet kan kjøpes her

Crumble Zone er et nydelig spill. Grafikken er ikke superavansert, men det er gjennomført og vakkert til fingerspissene.

Her styrer du et lite, grønt romvesen som desperat prøver å forsvare og redde planeten sin. Asteroider i hopetall er på kollisjonskurs, og den lille grønne mannen må rotere rundt kloden og skyte asteroidene i fillebiter. Underveis samler du opp diamanter, som kan brukes på oppgraderinger for å bedre forsvaret.

Vanskelighetsgraden øker mens tiden går, og det blir fort utfordrende. Asteroidene nærmer seg i et raskere tempo, og de øker også i antall. Kontrollene fungerer veldig godt, der du roterer til venstre eller høyre med en tommel, og skyter med den andre.

Jeg har blitt riktig så glad i den lille grønne fyren, og hans ensomme kamp mot steinene som faller. Jeg ønsker hele tiden å greie et nivå til, og oppnå bedre poengsum.

Nesten på høyde med konsoll.
Nesten på høyde med konsoll.

Ravensword: Shadowlands

Sjanger: Rollespill
Pris: 39,93
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Crescent Moon Games
Spillet kan kjøpes her

Crescent Moon Games har tidligere laget Aralon: Sword and Shadow. Jeg omtalte dette forrige måned, og gav det en riktig så god poengsum.

Ravensword: Shadowlands er en oppfølger til et annet Ravensword-spill, men eneren er dessverre ikke tilgjengelig på Android. Det gjør derimot ingenting for hverken historie eller opplevelse.

Vi kastes inn i historien rett etter et enormt slag, der mennesker gjorde et siste forsøk på å stoppe mørkalvene. Midt under slaget skjedde det derimot noe, og nesten alle døde, bortsett fra deg.

Nå er det opp til helten å finne ut hva som skjedde og hvem som forårsaket hendelsen, og sørge for at det ikke skjer igjen. Verdenen handlingen foregår i er enorm, og man står fritt til å bevege seg der man vil. Som i andre lignende rollespill er det mye å utforske, mange steder å besøke og mye utstyr å samle inn. I likhet med Elder Scrolls-serien blir du også her bedre ved å gjøre ting. Blokker du mye, utvikles denne egenskapen. Dukker du stadig unna, blir du flinkere til det.

Man kontrollerer retning på figuren med venstre tommel, og bruker den høyre til å styre synsvinkel. Ulike egenskaper kommer i en egen liten verktøylinje nederst på skjermen, og kontrolloppsettet fungerer godt. Grafikken er nydelig, og ytelsen er stort sett god. Dette er Skyrim i lommeformat, med en litt svakere historie.

Samlemani!
Samlemani!

Order & Chaos: Duels

Sjanger: Rollespill
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Gameloft
Spillet kan lastes ned her

Jeg har lite erfaring med samlekortspill. Jeg gjorde et halvhjertet forsøk fordi en kompis spilte Magic: The Gathering på ungdomsskolen, men jeg kom aldri helt inn i det.

Order & Chaos: Duels har nesten greid å få meg hektet. Til tross for en lite engasjerende historie, er det sabla gøy å utkjempe kamper ved hjelp av kort. Man starter med å velge en helt, deretter går man gjennom en rekke kamper der alt grunnleggende forklares. Dette passer bra for en novise som meg, og opplæringen gjorde en god jobb med å fortelle nok, men ikke for mye.

Etter hvert som jeg vant kamper, fikk jeg samlet inn flere kort. Jeg merket fort at samlemanien satt løst, og jeg fikk nye kort i et fint tempo. Utover i spillet går det lenger tid mellom hvert kort, og man kan også handle med runer man vinner i spillet. De er imidlertid sjeldne, og tiden mellom de virkelig gode kortene øker.

Spillets største svakhet ligger i at progresjonen etter et visst punkt er nærmest basert på at man skal kjøpe seg flere kort. Spillet i seg selv er gratis, men man blir nesten tvunget til å bruke penger for å komme seg noe særlig videre.

Uansett er Order & Chaos: Duels et vellaget spill, med en gjennomført visuell stil. Menyene er flotte, logiske og strømlinjeformet. Lite føles overflødig, og dette er helt klart et kvalitetsspill. Det kiler i samlemanien, kortene sitter løst og kampene er morsomme.

Hvem skal du redde først?
Hvem skal du redde først?

Emergency

Sjanger:
Pris: 19,95 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Promotion Software GmbH
Spillet kan kjøpes her

Det er muligens mange som er godt kjent med dette spillet. Det har vært tilgjengelig på iPhone og iPad en god stund, men har først nå kommet til den kjære androiden.

I Emergency skal du styre redningspersonell på forskjellige ulykker. Disse består av alt fra togkræsj til store branner, og det er opp til deg å prioritere og sende de rette mannskapene til rett plass. Det er totalt 13 ulike oppdrag i spillet, og etter hver redningsaksjon blir innsatsen din vurdert.

Det kan kanskje høres litt grotesk ut, men det er riktig så morsomt å prøve ut ulike prioriteringer for å se hva som lønner seg. Skal du sende brannmenn til å slukke brannen, eller skjære ofre ut av biler og fly? Det er slike vurderinger spillet setter deg til å gjøre hele veien. Presentasjonen er det ingenting å si på, og både grafikk og lyd holder høy klasse. Kontrollene er enkle, du klikker på den enheten du vil flytte, og klikker igjen der du vil ha den.

Emergency er et spill som passer for de som liker litt taktisk tenking, samt alle som en eller annen gang har hatt en liten drøm om å bli brannmann.

Ninja Village

Android
Slippdato: 23. mars 2013
Sjanger: Simulator, Taktisk
Utvikler: Kairosoft
Utgiver: Kairosoft

Ravensword: Shadowlands

Android
Slippdato: 21. mars 2013
Sjanger: Rollespill
Utvikler: Crescent Moon Games
Utgiver: Crescent Moon Games

Chaos Rings II

Android
Slippdato: 21. mars 2013
Sjanger: Rollespill
Utvikler: Square Enix
Utgiver: Square Enix

Heroes of Destiny

Android
Slippdato: 19. mars 2013
Sjanger: Action, Rollespill
Utvikler: Glu Mobile
Utgiver: Glu Mobile

Squids Wild West

Android
Slippdato: 15. mars 2013
Sjanger: Action, Gåteløsning
Utvikler: STRASTAR Communications
Utgiver: STRASTAR Communications

Emergency

Android
Slippdato: 10. juli 2012
Sjanger: Simulator, Strategi
Utvikler: Serious Games Solutions

Kaptain Brawe: A Brawe New World

Android
Slippdato: 20. januar 2011
Sjanger: Eventyr
Utvikler: G5 Entertainment
Utgiver: G5 Entertainment

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen